Publikováno Srpen 1, 200718 r Zdravím, dneska jsem se objednal na montáž LPG do fabie(1.2 47kw) u brněnské firmy autoplyn Čadek. Máte někdo prosím zkušenosti s touto firmou? Ať pozitiní, nebo negativní, napište je prosím. Adminovi se omlouvám, diskuze na téma LPG tu už je, včera jsem se jí hodinu a půl prokousával a dostal jsem se akorát na pátou stranu, tak prosím, nemaž mi příspěvek, postarám se sám o smazání, až bude čas, díkec Jo, ještě mě tam majitel tvrdil, že úbytek výkonju je 0,5% a spotřeba stejná jako u benzinu. Je to možný? Nezdá se mi to, co jsem slyšel, tak s LPG je spotřeba tak minimálně o litr a půl víc. A ještě jedna otázka, neví tu někdo, jestli funguje palubní počítač s LPG? Mám na mysli spotřebu aktuální a průměrnou, je mi jasný, že dojezd to bude ukazovat podle množství benzinu v nádrži. Upraveno Srpen 1, 200718 r od Seiger86
Srpen 2, 200718 r Zdravím, dneska jsem se objednal na montáž LPG do fabie(1.2 47kw) u brněnské firmy autoplyn Čadek. Máte někdo prosím zkušenosti s touto firmou? Ať pozitiní, nebo negativní, napište je prosím. Adminovi se omlouvám, diskuze na téma LPG tu už je, včera jsem se jí hodinu a půl prokousával a dostal jsem se akorát na pátou stranu, tak prosím, nemaž mi příspěvek, postarám se sám o smazání, až bude čas, díkec Jo, ještě mě tam majitel tvrdil, že úbytek výkonju je 0,5% a spotřeba stejná jako u benzinu. Je to možný? Nezdá se mi to, co jsem slyšel, tak s LPG je spotřeba tak minimálně o litr a půl víc. A ještě jedna otázka, neví tu někdo, jestli funguje palubní počítač s LPG? Mám na mysli spotřebu aktuální a průměrnou, je mi jasný, že dojezd to bude ukazovat podle množství benzinu v nádrži. no je tam těch stránek požehnaně, tak se ti ani nedivím že jsi došel teprve k páté ... Co ta firma montuje? Úbytek výkonu nepoznáš (není to jak u podtlaku) a spotřeba tak litr až litr a půl víc než benál. Co se týká PP, zajímalo mě to také ikdyž ho nemám, ale ptal jsem se Wasermana, který má 1,2/47kW Hatch s PP a říkal že funguje. Tuším to ale nenajdeš v threadu o LPG ale v nějakém příspěvku o palubním počítači. Ale jak Wasermana znám, určo se ti ozve a buď ti podá info, nebo pošle odkaz na thread, kde se o tom rozepsal. Jinak vítám tě do klubu Fabiatiků plynařů Upraveno Srpen 2, 200718 r od Malta
Srpen 2, 200718 r Mohu Ti nabídnout přestavbu u nás, viz www.autogas.estranky.cz, dotazy na 603502403, když jsi člen octaviaclubu, tak Ti nějakou cenu udělám.
Srpen 2, 200718 r Každopádne Tvojej žiadosti "nemazať" nebude vyhovené, máš tu vyvesené téma a aj keď sa ti to nechcelo čítať dokonce mohol si túto správu postnúť TAM zanedlho zlúčim s tou témou
Srpen 2, 200718 r Autor Každopádne Tvojej žiadosti "nemazať" nebude vyhovené, máš tu vyvesené téma a aj keď sa ti to nechcelo čítať dokonce mohol si túto správu postnúť TAMzanedlho zlúčim s tou témou No, tak kdybys nejdřív promazal ve vyvěšeném tématu LPG všechny příspěvky, který vůbec nejsou k věci, tak to zredukuješ asi tak na třetinu! Místo toho to smažeš mě. Kdo se tam tím má prokousávat, když je tam jeden příspěvek ohledně tématu, pak 15 příspěvků od věci a pak zase jeden teda k věci.
Srpen 2, 200718 r Nezmažem Ti prispevok, len ho zlúčim už so stávajúcim.. A ano, je tam kopa balastu, ale to by tu chcelo sedieť cely den a na to žial čas ja ani ini moderatori nemame tak strpenie prosim...
Srpen 3, 200718 r Seiger86: Ahoj, vítej mezi plynaře Navýšení spotřeby u sekvenčního vstřiku oproti benzínu pozoruji tak o 0,5 - 0,75l, 1,5 l bývalo normální navýšení spotřeby u podtlaku, u sekvence je to dle mého názoru blbost... Pokles výkonu oproti jízdě na benzín nepozoruji, odborníci tvrdí, že u sekvence není pokles výkonu žádný, já bych se spíše přikláněl k názoru, že pokles tam je, ale je zanedbatelný a nepozorovatelný, rozhodně daleko, daleko menší než u podtlaku a to u podtlaku byl udáván pokles výkonu 5%, takže těch 0,5% klidně muže být pravda... Ale to by Ti asi nejlépe potvrdil nebo vyvrátil karel.lpg, ten lpg montuje, tak by to měl vědět... PP mám, hodnoty okamžité i průměrné spotřeby ukazuje, ale vůbec se na něj při jízdě na plyn nedá spolehnout, protože ty hodnoty jsou hodně ujeté U mě jsou hodnoty spotřeby dle PP při jízdě na plyn asi o 0,6l - 1l nižší, než jaká je realita. Na druhou stranu, když si na tu odchylku člověk zvykne, dá se čistě orientačně (samozřejmě s přihlédnutím k té odchylce) spotřebu z PP vyčíst, ale spíše bych se klonil k tomu, že při jízdě na LPG je PP prostě na draka, bohužel... Není ale bez zajímavosti, že když jsem na autě pozoroval nějaké cukání, prostě špatné seřízení plynu a plánoval jsem jít na seřízení, tak hodnoty spotřeby dle PP v tu chvíli uhnuly směrem dolů daleko víc (odchylka od reality se zvětšila), někdy i dříve než se cukání projevilo fyzicky. Takže jsem třeba dle "více ujetých" hodnot PP začal už s předstihem větřit, že se s lpg něco děje a to jsem ještě fyzicky na jízdě nepozoroval žádnou změnu, ta přišla až o něco později. Stalo se tak tedy, že jsem dle PP při rozladěném plynu jezdil třeba za 4,2l/100km, přitom ve skutečnosti spotřeba díky rozladění stoupla. Jinak celoroční (za loňský rok) prům. spotřebu (spočítanou, reálnou) mám 6,6l LPG + 0,5l benzínu, dle PP 5,8 Při jízdě na plyn na údaje PP spíše zapomeň, za bernou minci se jeho údaje rozhodně brát nedají... BTW: při přepnutí na benzín samozřejmě PP ukazuje normálně
Srpen 3, 200718 r Nezmažem Ti prispevok, len ho zlúčim už so stávajúcim..A ano, je tam kopa balastu, ale to by tu chcelo sedieť cely den a na to žial čas ja ani ini moderatori nemame tak strpenie prosim... tak vymenujte "moderatora" specialne pre kapitolu LPG a basta fidli ! Upraveno Srpen 3, 200718 r od colins
Srpen 3, 200718 r Seiger86: ještě k hodnotám dojezdu dle PP, o kterých se zmiňuješ... PP vyhodnocuje údaj o dojezdu ze stavu paliva v benzínové nádrži a z hodnoty průměrné spotřeby za posledních 50km. Tuto hodnotu musí brát z PP, ostatně odkud od jinud... A jestliže hodnoty spotřeby dle PP jsou ujeté ( v mém případě třeba dolů), budu "ujetá" a nepravdivá ( v mém případě moc optimistická ) i hodnota dojezdu, neboť reálná spotřeba při jízdě na benzín je jiná ( v mém případě vyšší ). Takže asi jediné, co PP při jízdě na plyn ukazuje opravdu pravdivě, jsou tak leda hodiny, venkovní teplota, ujeté km a doba jízdy...
Srpen 3, 200718 r Nezmažem Ti prispevok, len ho zlúčim už so stávajúcim..A ano, je tam kopa balastu, ale to by tu chcelo sedieť cely den a na to žial čas ja ani ini moderatori nemame tak strpenie prosim... tak vymenujte "moderatora" specialne pre kapitolu LPG a basta fidli ! mal by si o to zaujem čo?
Srpen 3, 200718 r Nezmažem Ti prispevok, len ho zlúčim už so stávajúcim..A ano, je tam kopa balastu, ale to by tu chcelo sedieť cely den a na to žial čas ja ani ini moderatori nemame tak strpenie prosim... tak vymenujte "moderatora" specialne pre kapitolu LPG a basta fidli ! mal by si o to zaujem čo? ale prd, mne staci ze som predseda HZDS (hnutie za dobru slivovicu).
Srpen 3, 200718 r ale prd, mne staci ze som predseda HZDS (hnutie za dobru slivovicu). tak to je věru zodpovědná funkce Upraveno Srpen 3, 200718 r od Malta
Srpen 7, 200718 r Tak jak to čtu,tak se zase rozjíždí komunikace mimo téma.. Mé zkušenosti lpg.Výkon téměř stejný,spotřeba okolo +1,2l nad benzin.Možná více citlivé na spotřebu při popojíždění a město. Celkově spokojenost,možná komplikace u některých aut je kontorolka motoru.Někomu se rozsvěcí.Já zatím ok.
Srpen 7, 200718 r Tak jak to čtu,tak se zase rozjíždí komunikace mimo téma..Mé zkušenosti lpg.Výkon téměř stejný,spotřeba okolo +1,2l nad benzin.Možná více citlivé na spotřebu při popojíždění a město. Celkově spokojenost,možná komplikace u některých aut je kontorolka motoru.Někomu se rozsvěcí.Já zatím ok. len tak mimo temu - mozno by si si mohol dat do podpisu typ motora a typ LPG.
Srpen 7, 200718 r Tak jak to čtu,tak se zase rozjíždí komunikace mimo téma..Mé zkušenosti lpg.Výkon téměř stejný,spotřeba okolo +1,2l nad benzin.Možná více citlivé na spotřebu při popojíždění a město. Celkově spokojenost,možná komplikace u některých aut je kontorolka motoru.Někomu se rozsvěcí.Já zatím ok. len tak mimo temu - mozno by si si mohol dat do podpisu typ motora a typ LPG. Tak já neuváděl konkrétní číla,ale obecné informace,proto není zas tak důležitý typ motoru..Jinak já vlastním 1,4mpi ,ale jezdím služebně 1,2,také na lpg. Já mám systém Elpigaz na obou autech.Sekvenční a montujího např v Geře HK.
Srpen 7, 200718 r Tak jak to čtu,tak se zase rozjíždí komunikace mimo téma..Mé zkušenosti lpg.Výkon téměř stejný,spotřeba okolo +1,2l nad benzin.Možná více citlivé na spotřebu při popojíždění a město. Celkově spokojenost,možná komplikace u některých aut je kontorolka motoru.Někomu se rozsvěcí.Já zatím ok. len tak mimo temu - mozno by si si mohol dat do podpisu typ motora a typ LPG. Tak já neuváděl konkrétní číla,ale obecné informace,proto není zas tak důležitý typ motoru..Jinak já vlastním 1,4mpi ,ale jezdím služebně 1,2,také na lpg. Já mám systém Elpigaz na obou autech.Sekvenční a montujího např v Geře HK. to je sice pekne, ale o mesiac si to nebudeme pametat.
Srpen 7, 200718 r Myslím,že jako odpověď pro toho kdo se ptal je to dostačující. to máš sice pravdu, ale někdo má problém na určité motorizaci a pak musí procházet 30 stránek příspěvků a pátrat kdo má stejnou. Takhle dejme tomu i ty docela pravidelně přispíváš a tak se může každý ihned dovědět , maximálně stranu zpět, co máš za motor a za LPG system Upraveno Srpen 7, 200718 r od Malta
Srpen 7, 200718 r Máš sice pravdu a určitě to je lepší,ale v systému u lpg nehledej moc chyb.Třeba tvé tartariny a můj elpigaz je až na drobnosti úplně stejný.Tak na závěr uznávám,že je lepší mít v podpisu motorizaci.Je to chyba i když to tu nemá spoustu lidí. Ale je třeba poznamenat,že ten kdo zakládal toto téma měl pravdu,že je to tu zahnojené třeba právě tím naším psaním. Vyšší profesionalita by tomu seděla.Od všech,zvlaště od Vás a tyto příspěvky které nesouvisí s tématem by tu neměli dlouho vydržet. Není moc potěšující poslouchat od plyňáků nářky na forum,že tam je nesmysl na nesmysl a že je lepší to tu nečíst. Neber to osobně a také chápu důvody proč to je jak je,ale ....
Srpen 7, 200718 r Máš sice pravdu a určitě to je lepší,ale v systému u lpg nehledej moc chyb.Třeba tvé tartariny a můj elpigaz je až na drobnosti úplně stejný.Tak na závěr uznávám,že je lepší mít v podpisu motorizaci.Je to chyba i když to tu nemá spoustu lidí. Ale je třeba poznamenat,že ten kdo zakládal toto téma měl pravdu,že je to tu zahnojené třeba právě tím naším psaním. Vyšší profesionalita by tomu seděla.Od všech,zvlaště od Vás a tyto příspěvky které nesouvisí s tématem by tu neměli dlouho vydržet. Není moc potěšující poslouchat od plyňáků nářky na forum,že tam je nesmysl na nesmysl a že je lepší to tu nečíst. Neber to osobně a také chápu důvody proč to je jak je,ale .... jasně... mnohdy můžou být použité stejné komponenty jako vstřikovače atd., jen software bude jiný a zrovna v tom to třeba je, jak moc umožňuje daný sw doseřízení, to zaprvé. Za druhé mnohdy jde i o recenzi na danou firmu
Srpen 14, 200718 r Nezmažem Ti prispevok, len ho zlúčim už so stávajúcim..A ano, je tam kopa balastu, ale to by tu chcelo sedieť cely den a na to žial čas ja ani ini moderatori nemame tak strpenie prosim... Malý návrh k zamyšlení pro někoho z adminů: v sekci Fabia+lpg je příspěvků už pěkná kopa a věřím, že pro nově příchozího uživatele není snadné se jimi pročíst a najít požadované téma. Zároveň pojem fabia+lpg je poněkud hodně široký a v rámci tohoto threadu se již ohledně lpg řešilo snad vše, od podtlakového systému lpg, přes sekvenční vstřikování, umístění rezervy v případě toroidní nádrže na lpg, zkušenosti s různými výrobci systémů lpg, čerpací stanice lpg v ČR, SK i jinde v zahraničí, spotřeba... A pro nově příchozího uživatele pročíst vše a neptat se na něco vícekrát dokola, je už tak trochu nadlidský výkon... Admine, nestálo by za zvážení v sekci Fabia+lpg udělat podsekce, které by se věnovaly jednotlivým tématům a zpřehlednit tak orientaci v celém threadu? Pro začátek by jednotlivé podsekce mohly být např. členěny na Podtlakové systémy, Sekvenční vstřikování, Rezerva lpg, Spotřeba lpg, Čerpací stanice (v ČR, SK, zahraničí...), Ostatní.... Je to jen návrh k zamyšlení, možná by nebylo špatné, kdyby se k tomu vyjádřili i ostatní skalní uživatelé sekce Fabia+lpg...
Srpen 14, 200718 r Nezmažem Ti prispevok, len ho zlúčim už so stávajúcim..A ano, je tam kopa balastu, ale to by tu chcelo sedieť cely den a na to žial čas ja ani ini moderatori nemame tak strpenie prosim... Malý návrh k zamyšlení pro někoho z adminů: v sekci Fabia+lpg je příspěvků už pěkná kopa a věřím, že pro nově příchozího uživatele není snadné se jimi pročíst a najít požadované téma. Zároveň pojem fabia+lpg je poněkud hodně široký a v rámci tohoto threadu se již ohledně lpg řešilo snad vše, od podtlakového systému lpg, přes sekvenční vstřikování, umístění rezervy v případě toroidní nádrže na lpg, zkušenosti s různými výrobci systémů lpg, čerpací stanice lpg v ČR, SK i jinde v zahraničí, spotřeba... A pro nově příchozího uživatele pročíst vše a neptat se na něco vícekrát dokola, je už tak trochu nadlidský výkon... Admine, nestálo by za zvážení v sekci Fabia+lpg udělat podsekce, které by se věnovaly jednotlivým tématům a zpřehlednit tak orientaci v celém threadu? Pro začátek by jednotlivé podsekce mohly být např. členěny na Podtlakové systémy, Sekvenční vstřikování, Rezerva lpg, Spotřeba lpg, Čerpací stanice (v ČR, SK, zahraničí...), Ostatní.... Je to jen návrh k zamyšlení, možná by nebylo špatné, kdyby se k tomu vyjádřili i ostatní skalní uživatelé sekce Fabia+lpg... zní to rozumně
Srpen 19, 200718 r Zdravím, dneska jsem se objednal na montáž LPG do fabie(1.2 47kw) u brněnské firmy autoplyn Čadek. Máte někdo prosím zkušenosti s touto firmou? Ať pozitiní, nebo negativní, napište je prosím. Adminovi se omlouvám, diskuze na téma LPG tu už je, včera jsem se jí hodinu a půl prokousával a dostal jsem se akorát na pátou stranu, tak prosím, nemaž mi příspěvek, postarám se sám o smazání, až bude čas, díkec Jo, ještě mě tam majitel tvrdil, že úbytek výkonju je 0,5% a spotřeba stejná jako u benzinu. Je to možný? Nezdá se mi to, co jsem slyšel, tak s LPG je spotřeba tak minimálně o litr a půl víc. A ještě jedna otázka, neví tu někdo, jestli funguje palubní počítač s LPG? Mám na mysli spotřebu aktuální a průměrnou, je mi jasný, že dojezd to bude ukazovat podle množství benzinu v nádrži. no já nevím,ale lpg do fabie?Pokud je to kratka fabia a predela se na plyn,tak tam neni uz místo,to by me docela stvalo http://cz.iq-test.eu/?d=325
Srpen 21, 200718 r no já nevím,ale lpg do fabie?Pokud je to kratka fabia a predela se na plyn,tak tam neni uz místo,to by me docela stvalo http://cz.iq-test.eu/?d=325 Vinca: Co znamená ten odkaz? Tím chceš říct, že jsme všichni pitomci, bo co? Upraveno Srpen 21, 200718 r od Wassermann
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.