Přejít na obsah

Marihuana


cosby

Doporučené příspěvky

Cosby, zas tak starej nejsi lollollol

Myslím,že když zajdeš do jakýhokoliv podniku kde mají v noci otevřeno a jsou tam náctiletí tak určitě seženeš a Ivča může vařit jak divá a budete veselá rodinka ;)

Cosby se brzo přejmenuje na Ganjaka lol

Jinak THC je jen v samicích, nejvíce v květech. Sklízí se koncem září a v říjnu. Palice jsou lepkavé, čím více, tím lépe. Jinak aby to fungovalo, tak se musí nejprve usušit. Sušením dochází k dekarboxylaci původně karboxylové kyseliny, ze které tak vzniká tetrahydrokanabinol. Další možností je dekarboxylace za zvýšené teploty. Jinými slovy třeba povařením. K tomu je ale vhodné použít kapalinu obsahující tuky. Tuky proto, protože v nich se tyto látky rozpouští, čímž se výrazně napomůže právě té dekarboxylaci. In statu solidum ta dekarboxylace sice také probíhá, ale rychlostní konstanta této rakce je řádově nižší. Takže třeba povařit v mléce, nebo třeba krátce a opatrně posmažit v másle. Ale zase s tím máslem opatrně, protože přílišná tepelná expozice degraduje THC.

Pokud by jste třeba Canabis sativa extrahovali třeba ethanolem a poté jej odpařili, získáte hašiš. Takový hašiš je mazlavé konzistence, protože se jedná o směs látek. Případnou rafinací můžete získat krystalický THC, ale samozřejmě výtěžek bude podstatně nižší.

Takže žvejkat čerstvé listy můžete, ale budete jak sousedova koza, která žere jetel, nic se dít nebude. Takže buď nejdříve pořádně usušit nebo tepelně zpracovat.

2.1.1. Marihuana

Pro drogy, které se z konopí získávají, se používá mnoho pojmenování, která závisejí na lokalitě, způsobu konzumace a zpracování, a na části rostliny, která je přitom užita. Pro určité sušené části konopí se v současné době v naší západní civilizaci používá nejčastěji označení marihuana. Slovo marihuana pravděpodobně pochází z portugalštiny, kde “marigu-ano” znamená opojná látka, a jeho používání se rozšířilo z Mexika do celého západního světa.

V různých částech světa se vžily různé názvy. Například v Indii se obvykle rozeznávají tři typy konopných produktů: bhang, gandža a čaras, odpovídající listům, květenstvím s listy a nejlepší pryskyřici z květů.

U nás se slangově marihuana označuje jako tráva, zelí, hulení, marjánka nebo čutka.

Marihuana je většinou směs usušených samičích květenství (tzv. palic) a horních listů konopí. Rostlina může být jak neoplodněná (tzv. “sinsemilla”), tak oplodněná. Mezi uživateli se má obecně za to, že nejlepší drogu poskytuje neoplodněná samičí rostlina, horší pak oplodněná, a nejhorší že vznikne, když se použije k výrobě drogy rostlina samčí. Tyto názory jsou ale neopodstatněné.

Potence drogy závisí na podílu psychoaktivních látek, a tedy na podílu pryskyřice v tom kterém vzorku. Dají se nalézt souvislosti mezi sílou drogy a zejména druhem konopí (zda se jedná o marihuanu z konopí setého nebo indického, či z vyšlechtěného kultivaru), a dále pak mohutností nebo stářím rostliny, technikou pěstování, půdou, podnebím a způsobem sklizně nebo sušení. Různé části rostliny mají různé koncentrace účinných látek. Nejvíce žláznatých tělísek, která pryskyřici produkují, se nachází v okolí květenství na vrcholu rostliny, se snižující se výškou klesá i jejich koncentrace. Postupem času může podíl psychoaktivních látek v marihuaně klesat, zejména je-li vystavena vzduchu, světlu nebo teplu.

Obsah účinných látek (THC) v marihuaně může kolísat od několika málo desetin procenta až ke koncentracím okolo dvaceti procent.

2.1.2. Hašiš

Hašiš je tmavohnědá až černá hmota, jejíž hlavní součástí je vlastní pryskyřice konopí. Obsahuje tytéž chemické sloučeniny jako marihuana, ale v mnohem větší koncentraci (až šedesát procent THC). Název hašiš pochází od muslimské sekty Assassinů, jejíž příslušníci byli ve středověku díky vlivu hašiše donuceni k poslušnosti a k zabíjení.

První způsob získávání hašiše je mechanický. Indický čaras vzniká shromážděním konopné pryskyřice, která ulpívá na kůži při styku s ještě živou rostlinou na poli, vytloukání čerstvě sklizených rostlin konopí o koberec pak dává africký hašiš, kif.

Druhá cesta je chemická izolace účinných látek z rostlinné masy, ta může probíhat pomocí různých médií, ve kterých je THC rozpustný. Další izomerací lze získat produkt ještě potentnější.

2.2. Principy působení

2.2.1. Účinné látky a chemické mechanizmy působení

2.2.1.1. Účinné látky

Pryskyřice z konopí obsahuje několik stovek chemických látek, z nichž asi 60 patří do skupiny kanabinoidů, jež byly ve čtyřicátých letech označeny jako psychoaktivní komponenta konopí. Hlavní účinná látka je delta-9-tetrahydrokanabinol (THC), jehož struktura byla objevena v roce 1964.[1] Mezi kanabinoidy však patří i nepsychoaktivní látky jako kanabinol nebo kanabidiol, které ale mají stejně jako THC určitý vliv na periferní tkáně, kde působí např. protizánětlivě.[2] THC má navíc celou řadu jiných účinků na tělesné tkáně, což již bylo zmíněno v kapitole o lékařském využití konopí.

Tetrahydrokanabinol je hydrofobní látka rozpustná v tucích a alkoholu a těmito svými vlastnostmi se liší nejen od ostatních drog, ale i od většiny neurotransmiterů. V těle se THC rozkládá na různé metabolity, které se ukládají v tukové tkáni, a jejich přítomnost může být zjištěna analýzou moči ještě nejméně měsíc po užití.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:help: Tome, a šlo by to i česky? ;)

:kuk: a co nebylo česky?

To byl for, ale víš jak to je s náma biologií, chemií a podobnýma vědama nepoznamenanýma ;)

jednoduše řečeno, trávu musíš nejdříve dobře usušit nebo tepelně zpracovat, pokud by jsi si řekl, že si uděláš salát z čerstvejch listů, tak blahých pocitů nedojdeš ;)

Ale nějaký ty léčebný účinky budou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo poslouchá radio Černá hora 105,3FM, tak určitě slyšel reklamu na Grow shop v Trutnově, vše pro vaše kytičky, růstové stimulátory atd, prostě prča pro toho, kdo to slyšel. Maj i netový stránky a prodávaj úplně všechno :smich:

jo a je to v Trutnově nad rybárnou, pod Krakonošákem

se divim, že tam nejsou denně benga :smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dyť je to pičovia, že je to zakázaný, akorát si mastěj kapsy mafiáni a ničemu to nepomůže. Ať si kdo chce vypěstuje pro sebe co potřebuje a je klid, nikdo to od mafiánů kupovat nebude. Navíc je travka méně návyková než alkohol. Osobně jsem taky něco zkonzumoval a nemyslím, že bych byl zrovna nějakej odpad společnosti, či s tím měl nějaké problémy. Za dob mých studií ji hulilo na kolejích 80% študáků a taky z nich nejsou zrovna trosky. Někdo ji doma vypěstoval na dvorečku, přinesl igelitku a už se balilo. I takovej Havel ji nemálo vyhulil a nevšiml jsem si, že by byl na dně. Nakonec stejně ti co chtěj, tak se k ní dostanou, jen za to platí pálky překupníkům...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...