Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Po nastaratování (Fabia 1,4 50kW) se rožne kontrolka stavu chladící kapaliny, podle manuálu je buď vysoká teplota chladící kapaliny, nízká hladina kapaliny nebo špatná pojistka ventilítoru. Vše sem překontroloval a je to v pořádku. Ví někdo kde je chyba a jestli to mám nějaký vliv na provoz vozu?? Diky

Po nastaratování (Fabia 1,4 50kW) se rožne kontrolka stavu chladící kapaliny, podle manuálu je buď vysoká teplota chladící kapaliny, nízká hladina kapaliny nebo špatná pojistka ventilítoru. Vše sem překontroloval a je to v pořádku. Ví někdo kde je chyba a jestli to mám nějaký vliv na provoz vozu?? Diky

Zanesene cidlo v nadrzke na chladiacu kvapalinu....skus vybrat nadrzku a vycistit a preplachnut technickym benzinom.

Taky mě to už párkrát udělalo, vždy jsem zdechnul motor a nastartoval znovu a kontrolky nesvítila...sporadická chyba..zajímavé je, že mě ani jednou po rozsvícení nenapadlo zastavit a zkontrolovat hladinu, ale vždy jsem rovnou zdechnul a znovu nastartoval spoléhajíc právě na sporadickou chybu.. ;)

• Autor
Taky mě to už párkrát udělalo, vždy jsem zdechnul motor a nastartoval znovu a kontrolky nesvítila...sporadická chyba..zajímavé je, že mě ani jednou po rozsvícení nenapadlo zastavit a zkontrolovat hladinu, ale vždy jsem rovnou zdechnul a znovu nastartoval spoléhajíc právě na sporadickou chybu.. ;)

Zejména se to projevuje rano, jakmile se zahřeje a znovu nastartuju, tak kontrolka přestane blikat.

Jestli je to řešený jako u octavie, tak stačí vyčistit ty dvě tyčky (dráty) v nádobce. Je na nich usazenina. Zubní kartáček a nebo jenom pojezdit třeba šroubovákem, strhnout ten povlak. Jinak když tam koukneš, tak to nepoznáš. Chce to opravdu vyčistit. ;)

• Autor

Tak jsem zkousel tu nadobku vycistit, ale kontrolka sviti dal :-(

precisti kontakty

BTW: kedy si naposledy menil komplet chladiacu napln? (oxidacia a polymerizacia robi s glykolom divy)

kup novou nádobku chladící kapaliny...stojí pár kaček..... ;) čištění nemá moc smysl.

Upraveno od Ice

• Autor
kup novou nádobku chladící kapaliny...stojí pár kaček..... ;) čištění nemá moc smysl.

Na kolik to tak vyjde?????

necelych 500SK tušim tak u vas to bude lepšie

Mám sice koktu, ale zkušenost se stejným problémem. U mě to nebyla ani

kapalina ani nádržka nýbrž slabá baterka. Prostě hlavně u studenýho auta

došlo při startu k poklesu napětí pod určitou mez a v nějaké spojitosti to hlásilo

málo chladící kapaliny. Po výměně baterie se to objeví sporadicky, když zapomenu

při startu zapnutý nějaký větší odběr :)

• 3 měsíce později...

Ahoj, mne to blblo tiež hlavne vtedy keď bolo chladnejšie.Pytal som sa v servise, že aká to môže byť chyba a povedali mi že blbnu čidla.Od výroby je kvapalina na dolnej ryske a tak som dolial aby bola kvapalina medzi vrchnou a spodnou ryskou a od vtedy mi to neurobilo ani raz :palec2:

• 9 měsíců později...

Mně to moje 1,4 MPi dělá taky, jen když klesnou teploty pod nulu. Loni na začátku jara sem nechal vyměnit nádržku a byl klid. Ale letos jak začalo v noci mrznout to dělá znova. Nevim čim to může být. Ale nádržka je zevnitř špinavá (ne mastná) olej to neni. Měnil sem G12 zároveň s nádržkou. Vyměnit baterku sem nezkoušel. Mam jí tam cca 4 roky možná i víc. Po startu 3x pípne a pak stále bliká kontrolka, mus. počkat až se zahřeje a znova nastartovat...????

Pohladaj v sekcii elektro je tam na to odpoveď.

Ocisti tie dve kovove tycki co mas v nadrzke chladiacej kvapaliny!!! Zober srobovak a pobehaj s nim po nich. Je tam oxidacia na nich. ;) ;) :)

U 1.4 MPi casto odchazi tesneni pod hlavou a mastnota prolina do chladiciho okruhu a po rannim startu sviti kontrolka. Vycisteni nadobky pomaha na chvili.

Ocisti tie dve kovove tycki co mas v nadrzke chladiacej kvapaliny!!! Zober srobovak a pobehaj s nim po nich. Je tam oxidacia na nich. ;) ;) :)

U fabie sa k nim nedostaneš ako na octe.

U fabie sa k nim nedostaneš ako na octe.

Preco?? rozdiel je tam v com prekrity tich tyciek v nadrzke??? na OCTAVIE to funguje.. ;):)

Tak na fabke sú zakryté.Asi by si musel nádržku rozlepiť. ja som to prepláchol kyselinou a mám už rok pokoj! Robil som to aj nedávno na jednom kombíku-zatial tiež OK!

Presne tak.Nádržku vyber,nalej kyselinu,nachaj cca.1.hod. a prepláchni ,bude to OK.Mal som to pred rokom.Len nedávaj tam zátku,nachaj to len tak bez zatvorenia.Už sa tu o tom píše.

Ja to tam nalejem riadne pretrepem, hlavne tam kde je čidlo a.prepláchnem čistou vodou-pár minút :palec2:

Me se kvuli spatnemu tesneni pod hlavou dostaval olej do chladici soustavy a zanasel (zamastoval) cidlo. Nova chladici soustava, vymena kapaliny a tesneni pod hlavou.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.