Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

ahojte, kolko litrov chladiacej zmesy je v celom systeme??? potrebujem ju celu vymenit, tak neviem, ako ju odpustit a kolko jej tam naliat. diky :help::help::help:

chladiacej kvapaliny je zhruba 6litrov v systeme ale nevypustis aj tak celu napln.(Na ocovej 1.6 sme vypustili 4,5litra), vypusta sa dole pod chladicom, vid foto ale na tdi musis dat dole spodny krytmotou.

Otvor horne veko chladiacej kvapaliny

nasad na spodny ventil hadicku ktoru das do nejakej nadoby

otvor ventil a vypust staru chladiacu. (ak tam neni ventil vytiahni hadicu a vypust to cez nu)

zatvor ventil (to som ja zabudol a liter chladiacej skoncil v ... :kol-44: )

napusti novu chladiacu po max nastartuj motor asi 2-3min ho drz na 1500-2000 ot/min a prip. dolej chladiacu.

Hodne zdaru. ;)

post-11433-1192712478_thumb.jpg

Upraveno od misom

Třeba u TDI taky kohoutem nevypustíš celej systém, pak musíš ještě stáhnout hadici z chladiče oleje a vyteče ti zbytek.

P.S. - nevím zda obrázek systému klimatizace nebude poněkud zavádějicí, ale pro určení místa kohoutu asi postačí.

A jak teď čtu, tak u 1.6 se také vytahuje hadice z chladiče oleje, takže by se to mělo nechat vypustit všechno.

P.S. - nevím zda obrázek systému klimatizace nebude poněkud zavádějicí, ale pro určení místa kohoutu asi postačí.

Iny obrazok som narychlo nenasiel ale da sa to zneho pochopit. A otom chladici oleja to som nevedel, ale aj tak ti v motore daco ostane.nie? Ale to je jedno hadam to pomoze ;)

A co tak napisat alebo dat foto kde sa nachadza ten chladic oleja aby sa mu to dalo vypustit. B)

Upraveno od misom

hledal bych ho hned pod filtrem oleje ;)

hledal bych ho hned pod filtrem oleje ;)

Ja ze preco mi to dnes nepali, vsak je pondelok rano lol

• 1 rok později...

zdar.

chystam sa do servisu mam naj. 76.000km neviem ci bola menena chladiaca zmes OI r.v.1998 mam si ju dat vymenit alebo mi ju vedia skontrolovat ci je O.K ma ta zmes vplyv na motor co sa tyka chladenia ak je stara??? OI 1.9TDi 66kW ... co mi odporucate? dakujem

Já ti doporučím výměnu každých 5 let. Stará kapalina nechrání systém před korozí a to je asi ten největší průser. :)

Já ji měnil letos a krásně chladí :smich:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.