Ale B Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Zdarec, borci uvažuji o koupi feldy 1.6, jaké máte průmerné spotřeby? A mám vůbec jít do 1.6?? díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuba Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Taky jsem dumal jestli jít do 1.6 ....nakonec jsem ji vzal a jsem za to rád. 1.6 je parádní když jezdíš dálky, na dálnici, ale po městě si vezme víc než 1.3 1.3 je lepší na couračky po městě a nákupy, na dálnici se musí vytáčet aby jela Já jezdím s 1.6 na dálky (většina po dílnici) za cca 6.5 l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka3 Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Zdarec, borci uvažuji o koupi feldy 1.6, jaké máte průmerné spotřeby? A mám vůbec jít do 1.6?? díky moc Jestli se chceš trochu projet,tak 1,6ka je jedinej motor,kterej to umí.Ml jsem jí a byla to paráda.Jinak umí jezdit za 6 litrů,ale taky za 8-9,ale to ji musíš jóóó honit.Každopádně mi žrala míň,jak kámošova třináctka(Jeli jsme spolu stejnou trasu svižným tempem).Rozdíl je,že já jel na půl plynu,zatímco on ji musel držet na podlaze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gerrik Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Mám doma obě motorizace, s 1,6 jezdím dálkový trasy, spotřeba cca 6,5. Třináctka město min. 8-9 litrů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
superflo Vloženo 9. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2007 Ja jazdim 2x tyzdenne KE-ZV cca 210km. ak som si ratal spotrebu tak na 100km mi zobere s normalnou jazdou do 5,5l. Mimo mesto do 110km/h. Nikdy by som to nemenil za 1,3l. je to super autocko len skoda ze tie plechy tak skoro odchadzaju. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 11. Listopad 2007 Když Felicii tak jedině 1,6. Tak yjsem jí měla a bylo to super. Spotřeba 6,5 jako tátova 1,3, ale naproti 1,3 fakt uměla ject. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ale B Vloženo 14. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 14. Listopad 2007 Tak díky, tak jdu do 1.6, už mám jednu vyhlídlou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 14. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2007 Tak díky, tak jdu do 1.6, už mám jednu vyhlídlou Nebudeš toho litovat. Tak šťastnou ruku při výběru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 16. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2007 Souhlas, i ja jezdil s Felicii 1.6, motoricky parada, dynamika byla mnohem, mnohem lepsi nez s motorem 1.3. A spotreba? Pri bezne pohodove jizde v ramci rychlostnich limitu pod 6, dlouhodobej prumer vcetne mesta a dalnic kolem 6,3. Tahle motorizace je skutecne spravna volba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ale B Vloženo 21. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 tak díky za odpovědi, už ji mám doma. rv. 97, najeto 92500km, pěkný stav, jede uplně super a ta spotřeba skutečně kolem 6.5l Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasch Vloženo 21. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 tak díky za odpovědi, už ji mám doma. rv. 97, najeto 92500km, pěkný stav, jede uplně super a ta spotřeba skutečně kolem 6.5l ... jen nezapomeň na rozvody, pokud 100% nevíš, že byly dělány. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 21. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2007 Jojo, taky jsem si min. týden přivezl 1.6 krátkou, jezdí to neskutečně! Až jsem tomu zpočátku nemohl uvěřit. To auto je lehké a ten motor s tím neskutečně cloumá. Podle mě škodovka po*rala to, že ten motor nedávala do Fabie I. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ale B Vloženo 26. Listopad 2007 Autor Sdílet Vloženo 26. Listopad 2007 (editace) tak díky za odpovědi, už ji mám doma. rv. 97, najeto 92500km, pěkný stav, jede uplně super a ta spotřeba skutečně kolem 6.5l ... jen nezapomeň na rozvody, pokud 100% nevíš, že byly dělány. Tom jj, rozvody jsem si udělal ve čtvrtek a udělal jsem je komplet i s vodní pumpou a kladkou, vyšlo mě to 2450kč materiál a ještě bych se chtěl zeptat jak kolik zbývá v nádrži litrů když začne svítit rezerva?? Nádrž má 42l ne? Editováno: 26. Listopad 2007, autor: Ale B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 27. Listopad 2007 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2007 tak díky za odpovědi, už ji mám doma. rv. 97, najeto 92500km, pěkný stav, jede uplně super a ta spotřeba skutečně kolem 6.5l ... jen nezapomeň na rozvody, pokud 100% nevíš, že byly dělány. Tom jj, rozvody jsem si udělal ve čtvrtek a udělal jsem je komplet i s vodní pumpou a kladkou, vyšlo mě to 2450kč materiál a ještě bych se chtěl zeptat jak kolik zbývá v nádrži litrů když začne svítit rezerva?? Nádrž má 42l ne? tak 6 litříků, když pojedeš volně, máš ještě 100 km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 5. Prosinec 2007 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2007 Jojo, taky jsem si min. týden přivezl 1.6 krátkou, jezdí to neskutečně! Až jsem tomu zpočátku nemohl uvěřit. To auto je lehké a ten motor s tím neskutečně cloumá. Podle mě škodovka po*rala to, že ten motor nedávala do Fabie I. mno nevim,ale do Fábky I.??? Já vím, že tam chyběla 1.6tka, ale Fábka už je o dost těžší než Felda,takže jestli měla Felda 1.6 zrychlení z 0 na 100Km/h za +-11s, tak Fábka 1.6 55Kw by měla zrychlení tak za 13,5s-tj stejně jako Felicia 1.3 MPI 50Kw Jinak motor 1,6 55Kw je můj oblíbenec-akorát říkat nahlas že ho chci v Octávii není příliš dobré-všichni mě mají za idiota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
z00m Vloženo 4. Březen 2008 Sdílet Vloženo 4. Březen 2008 Mal som 1.6LX 5 rokov a nedam na to auto dopustit. Spotreba na dialku cca 6,5 - 7l podla stylu jazdy, v meste 8 - 11l podla jazdy. Da sa spravit kludne aj 14l/100km ked jazdis ako drak (mam odskusane), ale ked ides ako dochodca vojdes sa aj pod 6l :-D Spolahlive auto, ked menis olej kazdych 10-12 tisic km, tak je to neznicitelny motor. Zvyknu sa zodrat semeringy na voditkach ventilov a auto potom zere olej, ale da sa to lahko a lacno spravit a potom je zasa pokoj. A na niektorych kusoch hvizda spojka pri razantnejsom rozjazde (aj moja to robila). Za seba mozem len doporucit. Za tych 5 rokov som vymenil len vyfuk, prave homokineticke klby, pravu spojovacku na riadeni, nejake capy, spojku a tlmice - proste to co zdochlo najazdom kilometrov. Najazdil som na nej bez jedineho vacsieho problemu 130.000km a to uz 70.000km mala ked som ju kupil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Domi86 Vloženo 19. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2013 (editace) ...... Editováno: 15. Říjen 2014, autor: Domi86 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azetxx Vloženo 5. Květen 2015 Sdílet Vloženo 5. Květen 2015 Tiez mam 1.6 feliciu A SPOTREBU ma cez 10 litrov v meste. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N@pster Vloženo 14. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2017 Zdravim. Ted resim jeden problem s feldou 1.6 55kw rv 98 novy model. Na plnou nadrz kamaradka najede jen 400km. Jezdi trasu cca 20km 50% dalnice a zbytek mimo mesto. Nejezdi porad plnej,ale na plnou nadrz najet 400km se i me zda malo. Auto krasne chyta jak teple,tak studene,zadne kolisani otacek, auto neskube ani v otackach. Ohriva se normalne a teplotu drzi na 90°. Diagnostiku mam jen ofiko OBD2. KKL bych musel loupit nejakou cinu. Nebo neni nekdo z MB,kdo by to napichnul? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
em74 Vloženo 9. Květen 2020 Sdílet Vloženo 9. Květen 2020 V 14. 12. 2017 na 11:42, N@pster napsal: Zdravim. Ted resim jeden problem s feldou 1.6 55kw rv 98 novy model. Na plnou nadrz kamaradka najede jen 400km. Jezdi trasu cca 20km 50% dalnice a zbytek mimo mesto. Nejezdi porad plnej,ale na plnou nadrz najet 400km se i me zda malo. Auto krasne chyta jak teple,tak studene,zadne kolisani otacek, auto neskube ani v otackach. Ohriva se normalne a teplotu drzi na 90°. Diagnostiku mam jen ofiko OBD2. KKL bych musel loupit nejakou cinu. Nebo neni nekdo z MB,kdo by to napichnul? Ahoj. Mam tentyz problem, skusil jsem lambdu dat novou ( diag. Mam asi kkl kabel z ciny a ntb s win 7. Mel sem tam hlasku lambda signal to low, nebo tak nejak). Auto mam 3 roky z bazaru, po 1.velkem servisu po nakupu a rozvodech mi to sustilo z motoru ( dle otacek ) , pak to ustalo. Obcas bliklo mazani (to i pred servisem), ale po cca 400 km od servisu zacal pri cestach kovove mlatit motor. I mazani svitilo treba 4s a pak zhaslo. Mlaceni trvalo 1x 25 km. V jinen(znac.skoda servis) poradili sundat vanu a procistit. Pomohlo, karbonu kam se podivas. Sitko cerpadla oleje cele zacpane. Uz mi to dlouho nemlatilo. Spotřeba 8-10 L, a to jezdim do 3tis.ot. a otacky vetsinou 2200-2600. Takže spíš defenzivní jízda. Pokud jsi to odhalil, prosim dej info. Dik. Pak sem zaznamenal vyssi spotr.mot.oleje (nenajel sem vic jak 3tis.km a dolil cca 0,7L) a konec vyfuku je plny sazi..divne. Motor ma silu a mechanik z mal.servisu s tim jezdil pred servisem nejaky ten den, proháněl to a prý jede hezky. Bohužel po jeho servisu a rozvodech a výměnách se asi uvolnuje karbon.. nejsou servis.záznamy po předch.majiteli (němec, asi šetřil, gumy néjaké polské) krom dřívějších výměn oleje nic neporadil.. mám tam už barumky, olej shell helix hx7 10w-40 api SN. Teď nechám klempíře udělat prahy, lemy, asi i pred.blatniky, vsude neco leze zespod ven.. Bude to min.za 2 vyplaty, ale zas je to údajně jednoduché auto, tak snad vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.