ben06 Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 za ty dva roky tam už nějakou svíčku dal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milda.J Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 jj, já taky vždy NGK, ale teď naposled jedna svíce ze čtyřech nemakala-po výměně mi to "jelo" na 3 válce.... už ani japonci nejsou to co bývali ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pjdefort Vloženo 30. Červen 2012 Sdílet Vloženo 30. Červen 2012 Včera výměna svíček na AKL - opravdu jde bez sundání sání, střídal jsem mezi krátkým a dlouhým nástavcem goly + kloub...první a poslední svíčka pohodička, na druhou a třetí sem nejdřív dole mezi sáním nasadil samotný ořech na svíčku a potom horem prodloužení - nešlo tam sice až nadoraz ale jen tak nasadit, ale i tak se mi podařilo svíčky povolit lehce a potom spodem mezi sáním vytáhnout...to samé při nandání nových, spodem mezerami mezi sáním dát svíčku v ořechu, rukou utahovat až nadoraz a potom vrchem s prodloužením dotáhnout...mám malé ruce, tak třeba s velkými je větší problém...ještě jsem odpojoval vstřik na prvním a posledním válci, překážely mi svorkovnice.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 tiez mam v plane vymenit sviecky. auto ma 130tisic a vyzera ze okrem veci co sa menili v ramci zarucnych prehliadok uz nebolo menene skoro nic :/ (som 3. majitel). to je jedno. skratka skusam postup bez sundania sania, urobil som si hacik, vlozil som pod koncovku (pod tu plechovu objimku), taham kolko vladzem... nic. skusil som to zahaknut aj za tie vystupky na bokoch koncovky... nic, ani s tym nehlo. aj som skusil trochu popacit so zrubovakom zospodu, ale ani za toho oneho sa to nehlo. neviem teraz ci robim nieco zle, alebo je to len tak zapecene, ze to v domacich podmienkam proste nedam? neviem o kolko viac este mozem pacit resp tahat aby som daco neurval Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 (editace) Já to taky zvládnul v domácích podmínkách. Vzal jsem si větší hřebík, zbrousil špičku a trochu ji ohnul, potom stačí páčit, jde to hodně těžko, ale jde. Hlavně to neber za kabel. Pokud budeš chtít, vyfotím ti ten hřebík. Editováno: 7. Květen 2013, autor: Ort Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 no, ak by si mohol... dakedy staci maly detail a veci zacnu fungovat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ort Vloženo 7. Květen 2013 Sdílet Vloženo 7. Květen 2013 Tady to máš, spodní hranu opřeš a pak jen opatrně páčíš. http://s23.postimg.org/iibxgbrkb/IMAG0287_01.jpg Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krtk0 Vloženo 8. Květen 2013 Sdílet Vloženo 8. Květen 2013 (editace) no tak som to bol skusit zas. nakoniec sa mi podarilo vypacit koncovku z 1ky a vymenit sviecku. pokracovanie nabuduce, kedze za zacal dvihat vietor a pozeram, ze uz aj prsi inak vybral som stamat zaujimavu sviecku - Denso K20PBR-S10, prvy krat co som o takej znacke pocul. ta elektroda v strede uz ma daleko od okruhleho tvaru.ako som sa tam tak pozeral, tak 2ku by som este spravil, ale 3 a 4... tam asi bude treba aspon odklopit ten vzduchovy motor, no uvidim. a ked uz bude pristup kablom, asi ich aj premeram podla http://skoda.workshop-manuals.com/octavia-mk1/index.php?id=2120 (nie zeby teraz vobec nebol, ale ten motor sa mi zda, ze zbytocne zavadza) Editováno: 8. Květen 2013, autor: krtk0 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 11. Září 2013 Sdílet Vloženo 11. Září 2013 Zdravím neví někdo odkud se může brát olej okolo svíčky z venku olej je to na první svíčce tak nevím odkud je Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 11. Září 2013 Sdílet Vloženo 11. Září 2013 Neteče ti olej přes víko ventilů? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 15. Září 2013 Sdílet Vloženo 15. Září 2013 (editace) No tak tam to vypadá suché jen mě napadá že to spíš teče přes hrdlo na nalévání No to auto už má asi své za sebou mám přes 300tis Editováno: 16. Září 2013, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 17. Září 2013 Sdílet Vloženo 17. Září 2013 Zdravím tak výměna svíček se mi nepovedla na to abych se dostal na svíčky horor sundat sání fakt druhý opravdu tak tak blbý přístup za tu dobu co dělám auta sem nikde neviděl nejde se dostat žádným nástavcem na šroub u alternátoru.Opravdu síla. Jo a teče mi to opravdu okolo hrdla na olej je prasklé a chlístá to olej ven Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Září 2013 Sdílet Vloženo 17. Září 2013 žiadne sanie nemusí dolu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 17. Září 2013 Sdílet Vloženo 17. Září 2013 No to nevím asi sehnat speciální klíče no tak stejnak to asi pude z baráku 74000 kč mám na ni nabídku z výkupu aut a asi si vezmu něco jiného Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 17. Září 2013 Sdílet Vloženo 17. Září 2013 žiadne špeciálne...bežné náradie v každej gólo-sade...16-ka sviečkový kľúč,dlhý nástavec,račňa a na 2 a 3 válec ešte kĺb .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 No tak v klasické golla sadě je 21 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 18. Září 2013 Sdílet Vloženo 18. Září 2013 neber všetko doslovne ...ale máš pravdu ..ostatné platí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 19. Září 2013 Sdílet Vloženo 19. Září 2013 No tady je nikde nemají tak to asi vyřeší tím že si navařím tubkáč na nějaký starý ořech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 19. Září 2013 Sdílet Vloženo 19. Září 2013 Kde to proboha bydlíš? Já koupil klíč na svíčky v železářství. Opravdu nástavec na svíčky ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 19. Září 2013 Sdílet Vloženo 19. Září 2013 jo tady už nic takovýho není zlatý komunisti a jejich škoda 120L Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 21. Září 2013 Sdílet Vloženo 21. Září 2013 No tak jsem tedy sehnal další klíč na oktavku svíčkový na golu 16mm 129kč. no budu doufat že to sním půjde bes sundání sání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 No tak sem se dostal bez problémů na 1 a 4 svíčku na Druhou a třetí pudu odpoledne no jde to ale je to tedy síla no ale zítra jdu zastřelit automechanika co mi tam dával tenhle motor tam svíčky co sem vyndal sou snad od výroby no děs a běs tak uvidím jak na tom budou ty zbývajcí a to sou prý nové no podle servisu.za 30tis km takhle svíčky nevipadaj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 no tak sání šlo dolu a divím že to vůbec těsnilo trošku napatlaného silikonu no opravdu síla ty již zmiňované držáky na sání s plasty urvané oba jen dané aby to vypadalo že tam sou dané údajně nové svíčky při výměně oleje by měli mít najeto 20tis ty vypadají jak kdyby tam byly ještě z výroby no opravdu síla zastřelit automechanika co mi to dělal je málo. takž zítra jdu shánět těsnění do spodku sání jen doufám že ho mají jinak sem v háji škoda že to špatvě vidět jak podle mechanika vypadá nová svíčka za 20tis km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long.michael Vloženo 22. Září 2013 Sdílet Vloženo 22. Září 2013 ještě jeden dotaz na co je ten plech nad alternátorem krom toho že je to držák na plast asi na nic jen tam překáží Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mates71 Vloženo 22. Říjen 2013 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2013 Tak pánové včera jsem měnil svíčky bráchovi podle vašich postupů a šlo to I bez demontu sání. Byl to opruz, ale za 40 minut jsem to měl. Takže poklona všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.