kamilo22 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Alebo ktory je ten snimac teploty?Ten co je na termostate,alebo ten zeleny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robert77 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 jo, zelený, jen nekupuj Čínu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilo22 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Jj jasne a ten co je na hrdle termostatu je co za snimac?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
robert77 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 nevím to určitě, ale není to snímač, je to ovládání termostatu, je totiž elektronický, tak někudy musí do něho jít povely z ŘJ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilo22 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 Jaj takto,ok tak dik za rady:-)Nemas nahodou,alebo niekto skusenosti s predajom autodielov na www.autodilyhh.sk?Je to ceska firma v Caslavy.Nasiel som tam vraj original celu skrinku s termostatom za 57€,je to mozne?Vraj zlava 50%.Dik za kazdu radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kamilo22 Vloženo 22. Duben 2016 Sdílet Vloženo 22. Duben 2016 http://www.autodilyhh.sk/skrin-termostatu-octavia-1-6-75kw-avu-bfq-06a121111-sk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tekys Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 Dobrý den, mám problém s teplotou motoru u Octavie 1.6i 75 kW 2003. Při koupi auta u něj nefungoval termostat, auto se ohřálo pouze pokud stálo na místě. Tak mi ho nechali vyměnit - skrytá závada. S vyměněným termostatem se auto ohřívá, ale pomalu. při venkovní teplotě okolo 2°C. Na 12 km se není schopno dostat na provozní teplotu. Rafika se se blíží k 90°C, ale sjedu krátký kopec se zařazenou rychlostí a teplota klesne hned o 10 stupňů. To mám topení vypnuté, aby se to ohřívalo rychlejc. Zkoušel jsem dát i karton před chladič, ale to nemá žádný vliv. Když je potom auto v tahu, tak už si těch 90 stupňů potom udrží. Čím to může být? Špatný termostat opět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosa0006 Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 Asi to bude vadný termostat, občas se to stane. Můžeš si ho otestovat doma v hrnci, otevira se pri 87stupnich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tekys Vloženo 19. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2016 No právě nevím, jestli to třeba není u tohoto motoru, auta "normální" jev. Nemám to s čím srovnat. A jestli je na vadě termostat nebo něco jiného, docela mě to zaráží, když je nový. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 Není to normální. Taky jsem jel ve 2 stupních 13km, 30 km a raficka teploty byla na první čárce a ne se dostat na 90. Dal jsem termostat Meyle za 130kc + rovnou vyměnil kapalinu a po chvíli je tam 90 a drží. [emoji106] A pokud ho chceš testovat doma v hrnci, musíš mít teploměr. Můj starý termostat se otevíral mezi 60-70 stupni, takže se při vhození do vařící vody otevřel a vypadal, že je v pohodě, ale když jsem změřil teplotu, byl KO. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosa0006 Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 To že se bude průběžně měřit teplota vody jsem bral jako samozřejmost, vyndej ho, zkus, případně ho reklamuj, mě ho vyměnily bez problémů, a i kdyby ne tak to je cca dalších 200Kč za to že motor bude fungovat jak má Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 20. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 20. Prosinec 2016 Právěže nejednou jsem slyšel , že ho hodili do vařící vody, otevřel se, takže tím to nebude. [emoji41] A jak píšeš, je to malá částka na to, aby motor fungoval tak, jak má. Krom toho má provozní teplota souvislost se spotřebou paliva. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tekys Vloženo 23. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2016 Díky za odpovědi. Tak jsem to zkoušel znovu, motor zahřát na provozní teplotu. Teplotu si drží, nepřehřívá se. Sjedu jeden kopec a hned o 10 stupňů se ochladí. A potom znovu čekat než se zahřeje. Můžete mi dát tip na nějaký termostat, odkaz na netu, kde se dá sehnat na tento typ motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 23. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 23. Prosinec 2016 Třeba tady, originál Německo. http://www.cc-autodily.cz/hrdlo-termost-s-vlozkTady levnější taky z NDRhttp://www.cc-autodily.cz/hrdlo-termost-s-vlozk-1-1Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tekys Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Dík. Můžu se ještě zeptat. Některé termostaty mají napsáno, že se otevírají při 87°C a některé při 105°C? viz.http://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/levne-autodily/termostaty/produkt/termostat-skoda-octavia-i--1u2-1u5--1.6-75kw--105 Co je správně? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Každý termostat se začne v určitou teplotu otevírat a v určité teplotě úplně otevřený a tohle je teplota, kdy je úplně otevřený. Nebo mne opravte, jestli se mýlím ;-) Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Ty hodnoty určují kdy se termostaty začínají otevírat. Někdy jsou uvedeny obě hodnoty, tedy i úplného otevření, takže třeba já mám na 2.0 počátek otevření 87°C a konec, tedy plné otevření asi 102°C. Toto je uvedeno v DP. Ty 75kw 1,6tky mají vysokou provozní teplotu motoru, proto těch 105°C, tu se snaží ten termostat držet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Já mám stejný motor, jen 74kw a máme stejný termostat, viz škoda-dily a pise se tam: termoregulátor pro vozidla s motory 1.6 74kW/75kW, 1.8, 2.0, 87-102 stupňů Celsia.Proto mi to prijde jako chyba, ze se otevírá při 102 stupních a i to, ze by stejný motor měl dve různé provozní teploty.. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 před 8 minutami, noxik600 napsal: Já mám stejný motor, jen 74kw a máme stejný termostat, viz škoda-dily a pise se tam: termoregulátor pro vozidla s motory 1.6 74kW/75kW, 1.8, 2.0, 87-102 stupňů Celsia. Proto ji to prijde jako chyba, ze se otevírá při 102 stupních i to, ze by stejný motor měl dve různé provozní teploty.. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Nějak nerozumím nářečí tvého kmene, ale DP mluví sama za sebe: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Víc nečitelně to nejde? Co to sem dát trochu jinak?? Edit: uz jsem to našel jinde. ;-) Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Děkuji za potvrzení že vím, jakou má tento motor provozní teplotu ;-) Ale stále nechápu, kde jsi vzal těch 105 stupňů provozní teploty? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Tak to prostě ty 75 kw motory s elektronicky řízením chlazení mají a určil to výrobce. Podívej se klidně do dílenské příručky. Příloha mi jde normálně otevřít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Dilenskou příručku nemám.. A dle prodejců jsou termostaty jeden a ten samý. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Přečetl si celé toto téma? Já myslím že ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noxik600 Vloženo 27. Prosinec 2016 Sdílet Vloženo 27. Prosinec 2016 Přečetl, ale to je jedno, protože jsem odpovídal na otázku, kterou položil tekys. Nicméně jsem našel odpověď. Motor je stejný, ale je jiné chlazení a proto člověk najde dva termostaty. Ten správný se otvírá při 105 stupních. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.