Duben 22, 20169 r nevím to určitě, ale není to snímač, je to ovládání termostatu, je totiž elektronický, tak někudy musí do něho jít povely z ŘJ
Duben 22, 20169 r Jaj takto,ok tak dik za rady:-)Nemas nahodou,alebo niekto skusenosti s predajom autodielov na www.autodilyhh.sk?Je to ceska firma v Caslavy.Nasiel som tam vraj original celu skrinku s termostatom za 57€,je to mozne?Vraj zlava 50%.Dik za kazdu radu
Prosinec 19, 20168 r Dobrý den, mám problém s teplotou motoru u Octavie 1.6i 75 kW 2003. Při koupi auta u něj nefungoval termostat, auto se ohřálo pouze pokud stálo na místě. Tak mi ho nechali vyměnit - skrytá závada. S vyměněným termostatem se auto ohřívá, ale pomalu. při venkovní teplotě okolo 2°C. Na 12 km se není schopno dostat na provozní teplotu. Rafika se se blíží k 90°C, ale sjedu krátký kopec se zařazenou rychlostí a teplota klesne hned o 10 stupňů. To mám topení vypnuté, aby se to ohřívalo rychlejc. Zkoušel jsem dát i karton před chladič, ale to nemá žádný vliv. Když je potom auto v tahu, tak už si těch 90 stupňů potom udrží. Čím to může být? Špatný termostat opět?
Prosinec 19, 20168 r Asi to bude vadný termostat, občas se to stane. Můžeš si ho otestovat doma v hrnci, otevira se pri 87stupnich.
Prosinec 19, 20168 r No právě nevím, jestli to třeba není u tohoto motoru, auta "normální" jev. Nemám to s čím srovnat. A jestli je na vadě termostat nebo něco jiného, docela mě to zaráží, když je nový.
Prosinec 20, 20168 r Není to normální. Taky jsem jel ve 2 stupních 13km, 30 km a raficka teploty byla na první čárce a ne se dostat na 90. Dal jsem termostat Meyle za 130kc + rovnou vyměnil kapalinu a po chvíli je tam 90 a drží. [emoji106] A pokud ho chceš testovat doma v hrnci, musíš mít teploměr. Můj starý termostat se otevíral mezi 60-70 stupni, takže se při vhození do vařící vody otevřel a vypadal, že je v pohodě, ale když jsem změřil teplotu, byl KO. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 20, 20168 r To že se bude průběžně měřit teplota vody jsem bral jako samozřejmost, vyndej ho, zkus, případně ho reklamuj, mě ho vyměnily bez problémů, a i kdyby ne tak to je cca dalších 200Kč za to že motor bude fungovat jak má
Prosinec 20, 20168 r Právěže nejednou jsem slyšel , že ho hodili do vařící vody, otevřel se, takže tím to nebude. [emoji41] A jak píšeš, je to malá částka na to, aby motor fungoval tak, jak má. Krom toho má provozní teplota souvislost se spotřebou paliva. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 23, 20168 r Díky za odpovědi. Tak jsem to zkoušel znovu, motor zahřát na provozní teplotu. Teplotu si drží, nepřehřívá se. Sjedu jeden kopec a hned o 10 stupňů se ochladí. A potom znovu čekat než se zahřeje. Můžete mi dát tip na nějaký termostat, odkaz na netu, kde se dá sehnat na tento typ motoru.
Prosinec 23, 20168 r Třeba tady, originál Německo. http://www.cc-autodily.cz/hrdlo-termost-s-vlozkTady levnější taky z NDRhttp://www.cc-autodily.cz/hrdlo-termost-s-vlozk-1-1Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 27, 20168 r Dík. Můžu se ještě zeptat. Některé termostaty mají napsáno, že se otevírají při 87°C a některé při 105°C? viz.http://www.pietro-eshop.cz/katalog/cz/levne-autodily/termostaty/produkt/termostat-skoda-octavia-i--1u2-1u5--1.6-75kw--105 Co je správně?
Prosinec 27, 20168 r Každý termostat se začne v určitou teplotu otevírat a v určité teplotě úplně otevřený a tohle je teplota, kdy je úplně otevřený. Nebo mne opravte, jestli se mýlím ;-) Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 27, 20168 r Ty hodnoty určují kdy se termostaty začínají otevírat. Někdy jsou uvedeny obě hodnoty, tedy i úplného otevření, takže třeba já mám na 2.0 počátek otevření 87°C a konec, tedy plné otevření asi 102°C. Toto je uvedeno v DP. Ty 75kw 1,6tky mají vysokou provozní teplotu motoru, proto těch 105°C, tu se snaží ten termostat držet.
Prosinec 27, 20168 r Já mám stejný motor, jen 74kw a máme stejný termostat, viz škoda-dily a pise se tam: termoregulátor pro vozidla s motory 1.6 74kW/75kW, 1.8, 2.0, 87-102 stupňů Celsia.Proto mi to prijde jako chyba, ze se otevírá při 102 stupních a i to, ze by stejný motor měl dve různé provozní teploty.. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 27, 20168 r před 8 minutami, noxik600 napsal: Já mám stejný motor, jen 74kw a máme stejný termostat, viz škoda-dily a pise se tam: termoregulátor pro vozidla s motory 1.6 74kW/75kW, 1.8, 2.0, 87-102 stupňů Celsia. Proto ji to prijde jako chyba, ze se otevírá při 102 stupních i to, ze by stejný motor měl dve různé provozní teploty.. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk Nějak nerozumím nářečí tvého kmene, ale DP mluví sama za sebe:
Prosinec 27, 20168 r Víc nečitelně to nejde? Co to sem dát trochu jinak?? Edit: uz jsem to našel jinde. ;-) Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 27, 20168 r Děkuji za potvrzení že vím, jakou má tento motor provozní teplotu ;-) Ale stále nechápu, kde jsi vzal těch 105 stupňů provozní teploty?
Prosinec 27, 20168 r Tak to prostě ty 75 kw motory s elektronicky řízením chlazení mají a určil to výrobce. Podívej se klidně do dílenské příručky. Příloha mi jde normálně otevřít.
Prosinec 27, 20168 r Dilenskou příručku nemám.. A dle prodejců jsou termostaty jeden a ten samý. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Prosinec 27, 20168 r Přečetl, ale to je jedno, protože jsem odpovídal na otázku, kterou položil tekys. Nicméně jsem našel odpověď. Motor je stejný, ale je jiné chlazení a proto člověk najde dva termostaty. Ten správný se otvírá při 105 stupních. Odesláno z mého E2303 pomocí Tapatalk
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.