Přejít na obsah

Nestartuje - nezhavi


Matusle

Doporučené příspěvky

Zdar. Prosim poradte .

Mam Octaviu II 2,0 TDI a raz startuje , raz nie. Ide to ze raz sa rozsvieti kontrolka pre zhavenie a raz nie.

Bol som na diagnostiku ale asi tomu prd rozumeju na nic sa neprislo . Jeden chlapik mi poradil ze to bude relatko pre zhavenie.

Ma niekto podobnu skusenost . Auto je rv 2005 a ma 80 tis KM

Vdaka za radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To samé mi dělal jeden z 2.0TDi co jsem měl,nejprve vyměnily relátko,to vydrželo 3.dny,po té se za jízdy rozsvítila kontrolka žhavení(auto normálně jelo),v servisu řekli že to byla jen sporadická závada že asi mechanik nevymazal pamět závad po výměně relátka,tak jí vymazal,dal to do základ.nastavení a jezdilo se dál......po týdnu se opět rozvítila kontr.žhavení,ale motor už zkočil do nouz.řezimu....tak po týdnu v servisu vyměnily na radu z MB ŘJ motoru a teprve po té bylo vše O.K.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak dik za info. To auto bolo dnes kupene , tak len dufam ze RJ to nebude

Tak ŘJ motoru neni moc velkej problém,dá se nová i s kódem pořídit na vrakárně v rozmezí 1.500-2.000kč.

Je to tak rok jsem jí kupoval známému s chaty na Oct.I TDI kterému tam na samotě komplet vybrali auto včetně ŘJ motoru a tenkrát mu v autor.servisu řekli at si na jednotku připraví 20.000kč,já mu jí tenkrát sehnal na vrakovišti novou i s kódem za 1.800kč,bez kódu jí maj za 1.000kč,tak když je nikdo šikovnej a umí si kód načíst tak ušetří ještě 800-1.000kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u těch elektronických součástek, co se nedaj na místě odzkoušet mám vždycky obavu, aby to dotyčnej neprodával ze stejnýho důvodu, proč já sháním jinou. Tedy, že je v čoudu.

Tak od jednotlivce třeba na inzerát bych nikdy nic nekoupil,jó možná tak blatník,nárazník apod.co je hned evidentní v jakym je stavu,ale na těch vrakovištích je maj naskládaní v hromadě,stačí jen vědět svůj model.rok,kód motoru a je to bez problému,ještě lepší je vědět přímo svůj kód té jednotky.

Na ty inzeráty je to o hubu něco kupovat ;) ,kolega si takhle před časem koupil na inzerát alternátor do Opela Zafiry a to víš že byl v čudu a ten borec od koho to koupil byl od té doby nedostupnej na mobilu,takže vyhodil do kanálu 2000kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Dobrý večer, mám OI 1,9 Tdi-PD 74 Kw r.v. 2005. Při mrazech -20 mi auto občas nežhaví a nenastartuji. Otočím třeba 10 x kličkem (do první polohy) pak kontrolka blikne třeba na sekundu což samozřejmě nenažhaví a nenastartuji. Jindy se třeba na pátý nebo desátý pokus kontrolka sepne, žhaví 5 až 10 sekund a potom nastartuji jako v létě. Takže mě s diskuzí napadlo relé žhavení. Dneska jsem se dostal k relé boxu a zjistil jsem že tam mám pouze relé 103 ale tolik zmiňované relé 109 jsem nenašel. Navíc tam je dvakrát relé 447? Taky mi od té doby co mám problémy se startováním zůstavá svítit kontrolka ABS/ASR která po uspěšném startu zhasne. Přikládám foto (103 jsem vytáhl bylo vedle velkého 377). Všecny čtyři žhavící svíčky jsem měnil v listopadu.

Děkuji.

post-24545-0-91708600-1328733852_thumb.j

Editováno: , autor: Luďa
Stačí jedno téma. Druhý, bez odpovědí založený vo 10 minut dýl, sem smazal
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Příteli okřídleného šípu,

já sice nemám O1 ale F1, ale ten samý motor. Také jsem se zajímal o releovou desku. Já mám také 2x relé 447 - jedno je pro varovné světla ve dveřích a to druhé je pro PTC - přídavné topení stupeň č.1. U Tebe ovšem může být vše jinak. Doufám, že Ti někdo z O1 poradí lépe. Co se týče relé 109, tipnul bych si, že to bude v tom 377 něco jako dva v jednom, ale tady pomůže jen odborník na O1 či manuál. Přeji Ti brzké vyřešení Tvého problému. Radek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...