koro Vloženo 11. Únor 2008 Sdílet Vloženo 11. Únor 2008 Ahojte, chcem sa spýtať či je na f-II predná náprava z f-I? Ide mi o typickú poruchu tyčiek stabilizátoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majk Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Myslím že přední náprava je převzatá z FabieI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 12. Únor 2008 Sdílet Vloženo 12. Únor 2008 Koro: Áno, predná náprava R/FII by mala byť mierne upravená FI. Problém tyčiek by sa jej ale už nemal týkať, keďže ten bol vyriešený ešte za čias faceliftu FI. Samozrejme, výnimka potvrdzuje pravidlo, ale výskyt reklamácii tyčiek stabilizátora po tejto úprave klesol na úroveň výskytu iných porúch. Takže netreba sa ničoho báť! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 A ako sa zavada prejavuje? Kamarat ma taky divny kvovy zvuk z prednej napravy ako ked vlak ide a cim rychlejsie idem, tym viac to huci...a huci to teda statne. moze to by ono? Vsimol som si ze ked sa trosku rozbehol a prudko zabrzdil, tak sa akoby naprava pohla smerom vzad... Nejaka rada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koro Vloženo 13. Únor 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Koro: Áno, predná náprava R/FII by mala byť mierne upravená FI. Problém tyčiek by sa jej ale už nemal týkať, keďže ten bol vyriešený ešte za čias faceliftu FI. Samozrejme, výnimka potvrdzuje pravidlo, ale výskyt reklamácii tyčiek stabilizátora po tejto úprave klesol na úroveň výskytu iných porúch. Takže netreba sa ničoho báť! Dik za odpoved.Si ma potešil, lebo chcem útočiť na FII kombi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 13. Únor 2008 Sdílet Vloženo 13. Únor 2008 Romanko: To by mohlo byť vadné ložisko! Vadná tyčka stabilizátora sa prejaví kovovým klepnutím pri nejakej väčšej nerovnosti na ceste... Pohyb prednej nápravy dopredu-dozadu pri brzdení je bežný jav, nie je to závada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 14. Únor 2008 Sdílet Vloženo 14. Únor 2008 Dakujem Igor za typ. Vyzera to asi na to lozisko ako to popisujes. je to fakt hrozny zvuk...ako keby boli kolesa z kamena a ides po ceste s tym. Da sa to nejako identifikovat na 100% bez servisu? Teda ze dam dole koleso a tak nejak? Alebo iba do servisu s tym...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanKo Vloženo 14. Únor 2008 Sdílet Vloženo 14. Únor 2008 Teraz ma napadlo ze mi spominal, ze nedavno prestavovakl byt a ze ho par krat asi pretazil...moze to byt ted loziska? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 15. Únor 2008 Sdílet Vloženo 15. Únor 2008 Koro: Áno, predná náprava R/FII by mala byť mierne upravená FI. Problém tyčiek by sa jej ale už nemal týkať, keďže ten bol vyriešený ešte za čias faceliftu FI. Samozrejme, výnimka potvrdzuje pravidlo, ale výskyt reklamácii tyčiek stabilizátora po tejto úprave klesol na úroveň výskytu iných porúch. Takže netreba sa ničoho báť! můžu potvrdit, mám FI facelift, tyčky drží, najeto 170tis. bohužel náprava FII/Ro má převzaty i ty horší silenbloky ramen, takže se budou postupně měnit za cupry Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cyber Vloženo 29. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2008 (editace) Omrknul jsem novou fabii II 1,2, služební souseda, registrovaná 15.12.2008 a má jinou přední nápravu!!!!!!!!!!!!! Respektive nemá ten velký zadní silentblok na rameni, ale je to provedení podobné třeba Polu z 96 roku apodobně. Viděl někdo to samé? A vysvětlení? Dík za odezvy, ahoj, cyber. P.S.: Jo a není již v hliníku, ale ocelová, aspoň tam, kam je vidět za kolem bez detailnějšího zkoumání na zdviži a pod...... Editováno: 29. Prosinec 2008, autor: cyber Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 29. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2008 co kdybys to vyfotils,tuším,že já tam žádný hliník nemám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cyber Vloženo 29. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2008 co kdybys to vyfotils,tuším,že já tam žádný hliník nemám. Zkusim kámo, dosud byly nápravy částečně hliníkové, jako všechny na F I. Chtělo by to info od nějakýho učenýho rejpala co má kontakt na info ve Škodě auto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Igor Vloženo 29. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2008 No, veru vyzerá to naozaj tak. Na kovový nosník agregátu boli po oboch stranách pripevnené hliníkové konzoly, do ktorých sa uchytávali spodné ramená. Teraz je nosník agregátu už aj spolu s tými konzolami ako jeden celistvý diel z ocele... A ak dobre pozerám, k zmene došlo už niekedy na jar. Môžte to niekto skontrolovať na vašich autách? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cyber Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 (editace) No kluci, ale viděl jsem dnes F II TDI , registrovaná 10/2008 a je to jako F I, tedy hliník. Zrějmě podle toho co jsem vypozoroval se starší řešení-ocelová náprava s menšími silentbloky- montuje do levnějších, ale hlavně méně výkonných modelů. Něco jako bubny kontra kotouče. Automobilka mlčí, literatura či jiné něčím podložené info zatím neexistuje. Pokud ano, tak sem s tím!!!! Editováno: 30. Prosinec 2008, autor: Blacky pravidla rikaji - necituj posledni prispevek! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinD Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Mam Roomstra HTP 51kW vyroben 06/2008 a konzole mam hlinikove... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Je to skutecne tak, ke zmene doslo v prubehu MR2008, staci se podivat do Etky. Zmena je podle Etky platna pro vsechny motorizace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 dnes schovávám auto do garáže, tak se na to podívám, ale myslím, že už edice08 hliník nemá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cyber Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Je to skutecne tak, ke zmene doslo v prubehu MR2008, staci se podivat do Etky. Zmena je podle Etky platna pro vsechny motorizace. Prosim tě pro natvrdlýho nováčka, co myslíš tou "Etkou"? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cyber Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 Mam Roomstra HTP 51kW vyroben 06/2008 a konzole mam hlinikove... Kámo, na roomsterech jsem zatim tuto "novinku" nepozoroval, asi pujde jen o fabie, zatim, kdo ví............................ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 30. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2008 dnes schovávám auto do garáže, tak se na to podívám, ale myslím, že už edice08 hliník nemá. bylo zima,nechtělo se mě sklánět Ta ETKA je program-dílenský katalog dílů Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 Roomsteru se to tyka taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jered Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 A má to vůbec na něco vliv, nebo je to k něčemu dobré? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 (editace) Asi bolo vela staznosti na tie silent bloky To malo byt hned odzaciatku... Editováno: 31. Prosinec 2008, autor: TiGeRZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MartinD Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 Nasel jsem foto, jak jsem psal vyse je to Roomster HTP 51kW vyroben červen 2008, zakoupen srpen 2008 a silentblok mam jeste kulaty v hliniku jako FI... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 31. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2008 (editace) Roomster 1.6/77kW, vyroba konec cervna, provedeni jine nez u FIC MR2006 - v soucastkach se nevyznam. Ma to nejaky prakticky dopady? Zkusil sem to misto natocit, ale diky demenci systemu (nebo lidi co ho nastavujou?) nemam pravo nahrat 3GP soubor o velikosti 200kb... Editováno: 31. Prosinec 2008, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.