Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

I 2% jsou dobré!

Tipoval bych právě, že příprava nebude, jenom jsem tím myslel, že na přidělání se tam musí donýtovat ty šestihranné nýtovací

Ahojte

máte někdo zkušenosti z doděláním hagusů? :help:

Případně nějaké foto nabo návod z instalace?

Předem moc díky :palec2:

Montoval jsem cca před měsícem,ale foto nemám. Existuje šablona od MB. Přiložíš na auto a ona ti ukáže,kde máš vrtat. Vyvrtáš malou dírku skrz plech střechy a do dírky zasuneš takový T kus - taky součást šablony. Obkreslíš zasunutý T kus - má tvar oválu - a vyjmeš. Frézkou uděláš tvar který jsi si nakreslil, vložíš hagusy,zašroubuješ do závitů co jsou ve výztužích střechy a je hotovo. Šablonu potřebuješ hlavně proto,že hagusy mají z výroby připravené ty závity a musíš se trefit přesně. Sedí pak v těch výztužích a ne v plechu střechy - tam je jen těsnění. Pokud by jsi je dal na nýtovací matice pouze do plechu střechy tak je máš jen na parádu a při prvním převozu čehokoliv na hagusech se ti ze střechy vytrhnou a půjdou světem.

Stačí takhle popis montáže?

Tak to se tak nějak samosebou předpokládalo, že to bude přidělané do střechy skrz výztužné profily a ne jen do holého plechu střechy ;) Jinak podle zbytku návody to mají docela ošetřené zajímavě..jen bych asi řešil nějakou ochranu hran plechu..

• 6 měsíců později...
Montoval jsem cca před měsícem,ale foto nemám. Existuje šablona od MB. Přiložíš na auto a ona ti ukáže,kde máš vrtat. Vyvrtáš malou dírku skrz plech střechy a do dírky zasuneš takový T kus - taky součást šablony. Obkreslíš zasunutý T kus - má tvar oválu - a vyjmeš. Frézkou uděláš tvar který jsi si nakreslil, vložíš hagusy,zašroubuješ do závitů co jsou ve výztužích střechy a je hotovo. Šablonu potřebuješ hlavně proto,že hagusy mají z výroby připravené ty závity a musíš se trefit přesně. Sedí pak v těch výztužích a ne v plechu střechy - tam je jen těsnění. Pokud by jsi je dal na nýtovací matice pouze do plechu střechy tak je máš jen na parádu a při prvním převozu čehokoliv na hagusech se ti ze střechy vytrhnou a půjdou světem.

Stačí takhle popis montáže?

Montoval jsem originál Škodovácké hagusy před týdnem a foto mám :-)

Postup tak jak ho posal waikiki sedí, takže jenom doplním obrázek oskenovaný z návodu (koupíte ho s hagusy) a svoje zkušenosti. Poptával jsem to v servisu a nejlevnější montáž mi nabídli za 2000,-. To se mi zdálo moc a pustil jsem se do toho i bez vrtací šablony.

Zaměřil jsem si polohu hagusů na autě, které je mělo z výroby a odměřil to na svém autě. První díra byla hodně napínavá, ale uhnul jsem asi jen o 2mm. To je ještě v toleranci, protože výsledná díra se frézuje/brousí na rozměr cca 12x18mm. Kdyby to chtěl někdo opakovat po mně tak jsem přiložil fotku, kde je zaměřená díra u 5tých dveří (133mm od spáry, 15mm od hrany prolisu). Ostatní díry jsem odměřil podle montovaného hagusu. První mi trval asi 3 hodiny, druhý tam byl za hodinu. Když nemáte dremel a půjdete do toho jen s vrtačkou jako já tak se zásobte brusnými tělísky, protože jich spotřebujete hodně :-)

Zajímal jsem se i o neoriginál hagusy Neumann, ale ty nedoporučuji, protože se montují na nýtovací matice do plechu střechy a tím pádem má nosič menší nosnost. Navíc mají jiný tvar než originály. Sice při jejich montáži nemusíte hledat polohu vrtaných děr, ale zase musíte řešit nýtování matic.

Montaz_hagusu___Octavia_II.pdf

post-33621-1240694597_thumb.jpg

post-33621-1240694612_thumb.jpg

• 3 týdny později...

Tak jsem dnes úspěšně namontoval hagusy. :D . Půjčil jsem si pro jistotu OCT II, která je měla z výroby. Provedl jsem zaměření origo dír. A za 1,5 bylo hotovo. Fotky jsem nedělal, míry mám zapsány, tak pokud bude někdo potřebovat, rád je poskytnu.

• 1 měsíc později...

Věděl by někdo kolik ty originál hagusy stojí ?

• 2 měsíce později...

Zdravim,

nemate nekdo doma ve skrini pouzitou montazni sablonu na dodelani podelnych nosicu na combika.Kdyby jo, ozvete se pres SZ...Dik moc....kandel1

• 1 měsíc později...
Věděl by někdo kolik ty originál hagusy stojí ?

Nosič 3200 a práce 1800, celkem 5000 v servisu Škoda

Jestli je někdo pořebujete můžu prodat, sehnal jsem stříbrné. cena cca 1.500 ?

Zdravim,

nemate nekdo doma ve skrini pouzitou montazni sablonu na dodelani podelnych nosicu na combika.Kdyby jo, ozvete se pres SZ...Dik moc....kandel1

máš tu šablonu?

Máš na prodej stříbrné hagusy pokud ano mám zájem odkud jsi?

• 5 měsíců později...

Kdyby někdo chtěl mám na prodej sadu krásných stříbrných hagusů. Cena 3000,- tel.: 773 47 07 97

• 4 týdny později...

Mám takový dotaz a nikde jsem nenašel v tomto tématu odpověď.

Lze hagusy pořídit i na sedana OII FL, tedy ne na kombík?

Zkoušl to někdo, má někdo nějaké zkušenosti, co doporučujete?

Díky.

• 2 týdny později...

Nikdo nikdy neuvažoval nad hagusema na limizímu, jsem snad sám?

Technický dotaz, kde by jsi je jako chtěl sehnat..nebo bys je chtěl z něčeho zbastlit? To asi opravdu nikoho tu neláká..

Technický dotaz, kde by jsi je jako chtěl sehnat..nebo bys je chtěl z něčeho zbastlit? To asi opravdu nikoho tu neláká..

Asi jsem to fakt nedomyslel, jen mě zamrzelo, že nějaký Hyunday Matrix, který je o 500 mm menší, tyto hagusy má, určitě existuje menší velikost, ale nikoho asi nezajímá něco vymyslet na limuzínku škodovky; mimochodem si myslím, že bych nebyl jediný, kdo by si to koupil.

Upraveno od Kvakin

• 3 týdny později...

nevim ale asi by to esteticky neladilo, daji se poridit klasicke pricniky (zahradka) a kdyz je nepotrebujes nehyzdi vzhled kratké strechy...lol.gif' alt='default_icon_lol.gif' alt='lol'>.gif'>

ja bych do toho nesel

nevim ale asi by to esteticky neladilo, daji se poridit klasicke pricniky (zahradka) a kdyz je nepotrebujes nehyzdi vzhled kratké strechy...lol.gif' alt='default_icon_lol.gif' alt='lol'>.gif'>

ja bych do toho nesel

Příčníky mám, ale než se namontují na střechu a do těch inteligentních dírek jeto :prc: . Navíc mi to rve srdce pokaždé, když se to posune nebo vyskočí s té dírky - no hrůza. Takže raději nehezké hagusy, jak doškrkaná střecha. Možná existují nějaké lepší vymakanější, já mám jen ty co se prodávají v salonech s autama.

Upraveno od Kvakin

• 1 rok později...

Ahoj,

chci se zeptat, jak ošetřím navrtanou střechu při dodělávání hagusů. Chystám se na to a z téhle věci mám strach, aby mi tam neteklo a nekvetlo to. Někdo tady psal silikon.

Díky za radu.

• 1 rok později...

Je tady někdo z Brna kdo by mě dodělal hagusy na octavii?

Já znám někoho z Prahy kdo je umí ve 3 ráno z auta sundat, taky jsem nevěřil, že i tohle se krade, dokud jsem nekoukal do děr na střeše..:(

• 1 měsíc později...

nemate náhodou někdo tu škodováckou šablonu na montáž hagusu k zapůjčení nebo přesné míry kde vrtat?

• 2 týdny později...

také bych potřeboval  šablonu někde půjčit. 

Upraveno od petr1885a

ja by som sa chcel spytat na opacnu vec. ked demontujem hagusy, existuju dake zaslepky na dierky alebo nejaka krytka?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.