Přejít na obsah

Čištění klimatizace

RGB

Doporučené příspěvky

Suri díky. Jen se chci zeptat. Já jsem klimošku nenechal čistit co mám auto (6let) a předpokládám, že ani původní majitel to nedělal... Jak se dostanu k tomu výparníku a jak ho vyndat? Asi bych to hned vyndal a vyčistil a potom nechal recirkulovat a budu mít klid...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyndat výparník není jen tak, je třeba demontovat palubku (jednodušší postup neznám). Na tvým místě bych to nechal udělat osvědčenou technikou v servisu a pak to pravidelně dělal jak je tu popsáno a měl bys mít klid. K vyndání a vyčištění výparníku bych přistoupil až v krajním případě. Btw ty spreje do kabiny beru jak popisuje Suri, stejný jak spreje do bot, jeden smrad zakreje druhej ale bakterie žijou dál :)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zdravím mám takový problém,udělal jsem dezinfekci klimatizace v O2 sprejem s pěnou vystříkal jsem všechny otvory na vzduch nechal podle návodu 30 minut působit,pak důkladně vyvětral.Bohužel i když jsem před dezinfekcí měl krásný svěží vzduch teď po vyčištění když se začne z ventilátorů šířit teplý vzduch jde z toho hrozný smrad.Nevíte jak se toho zbavit?Co proto udělat aby byla klima jako předtím?

Musím se přiznat že ta pěna nebyla úplně značková nějaká Starline z Autokelly,pomohla by nějaká kvalitní?

Odkaz ke komentáři

Zdravím mám takový problém,udělal jsem dezinfekci klimatizace v O2 sprejem s pěnou vystříkal jsem všechny otvory na vzduch nechal podle návodu 30 minut působit,pak důkladně vyvětral.Bohužel i když jsem před dezinfekcí měl krásný svěží vzduch teď po vyčištění když se začne z ventilátorů šířit teplý vzduch jde z toho hrozný smrad.Nevíte jak se toho zbavit?Co proto udělat aby byla klima jako předtím?

Musím se přiznat že ta pěna nebyla úplně značková nějaká Starline z Autokelly,pomohla by nějaká kvalitní?

Koukám že tady to žije

Odkaz ke komentáři

Ty si napřed řádně nastuduj pravidla fora a hlavně je dodržuj. Mimochodem, kolika lidem tady jsi ty s něčím pomohl, že vzdycháš, že se tady zatím nikdo neozval? Zajeď někam, kde se čištěním klimatizace zabývají profesionálně. Nastříkal jsi to přímo na výparník? A vůbec, pročetl jsi pořádně toto téma?

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Včera jsem jel zavést přítelkyni na vlak a takovej smrad, že jsem klimu raději vypnul a rovnou zajel na desinfekci a vypuštění/napuštění nového chladiva. Bohužel ocas jsem si myslel, že mi to pomůže a ono prd. Tak jsem v Auto Kelly koupil Starline za 250 korun. Proč to píšu? Udělal jsem 2 chyby a možná to někomu pomůže.

1. chyba - nastříkal jsem tu pěnu všude možně, jenom ne do výparníku, protože jsem o něm, než jsem si přečetl tuto diskusi neměl ani páru.
2. chyba - nastříkal jsem tu pěnu a šel sekat trávu.... venku 25 stupnu na slunku a já si po hodině a půl vzpomněl, že to mám po 15 minutách "vyfoukat"...

Takže mi to smrdí furt :D

Navíc i v případě, kdy nemám zaplou klimu. A ocas jsem chtěl ušetřit pár stovek a nevyměnil jsem ani ten filtr... tákže tak :)

Takhle to fakt nedělejte :D

Odkaz ke komentáři

Njn, je tak už to alespoň víš  :kol-28:  ...jinak nevím proč, ale já smrad z klimatizace za 7let co Octu mám neřešil... Mám celoročně zapnuto na AUTO a nastaveno na 20,5°C a jediné co je, je to, že po zimě, když je venku nad 21°C že to první 3 sepnutí klimatizace trochu na pár minut zasmrdí (ale není to smrad co popisujete, je to jako kdyby se odpařovala vlhkost - taky jo, při tom se mi mlží spodní část čelního skla), ale toto trvá cca 5 minut co klima začne chladit a cca 3 takové první chlazení, potom celou sezonu je klid a to "nesuším" výparník... fakt nevím proč Vám to smrdí  :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Já mám 2009 a taky nejde o smrad, ale spíše o stuchlost. Skoro 2,5 roku jsme na to nešáhnul, tak jsem aspoň doplnil klimu (dle počítače se docela doplnilo) a chci to rovnou vystříkat. JInak já teda v létě nic nesuším, ale vypínání klimatizace při dojezdu do cíle doporučuji taky. Nikoli kvůli autě /to má sloužit mně/, ale kvůli krku. Jak tu bylo psáno, knedla v krku fakt není příjemná a na tělo to je rána, když z 20ti stupňů vylezeš do 30tky....

Jinak v autě mám AUTO + AC. V zimě jezdím na AUTO a AC zapínám jenom kvůli odmlžení předního skla, v létě pak AC dle počasí, případně jednou za čas zapnu, aby se mi dostal "svěžejší vzduch", což teď moc teda není :D

Odkaz ke komentáři

Ve faceliftu ten climatronik vypadá jinak. Tam už žádný tlačítko ECON neni... Je tam automatickej režim a tlačítko AC - on/off což už mi dává větší logiku, než u předchozích verzí climatroniku. Jen při zmáčknutí AUTO se ta AC zapne sama. Mně každoročně z jara smrdí klima po ponožkách s octem :-D Na evapomat se ještě nějakej pátek nedostanu, takže sem zatim koupil takovej ten aerosol a tu plechovku sem šoupnul hned ke klapce sání klimy za kaslíkem a vyndal filtr. Celý sem to tam nechal vystříkat se zaplou klimou. Sice to pomohlo ale je to 3 týdny zpět a už někdy zase začínám ten odér cítit :-( Za ty roky se mi opravdu osvědčil pouze ten evapomat. Všechno ostatní je jen řešení na chvilku...

Odkaz ke komentáři

U ojetiny asi bude základ jak se k tomu choval předchozí majitel. Ale když se od novoty pere nějakej čistič na výparník mělo by to být OK. Dělám to na jaře a na podzim a nikdy ani šňupet smradu :) Sice sem kupoval taky ojetinu ale výparník sem před pár lety měnil, nesmrděl ale ani ten starej. Při čištění taky zjistím zda není ucpanej odtok pro kondenzát. Jo, ale mám climatic, u climatronicu třeba taky hraje roli ten slavnej Eco provoz :)

Editováno: , autor: šulda
Odkaz ke komentáři

No a jakej je tedy rozdíl použití AUTO a AUTO+ECON ??? Mě to připadá, že když dám ECON tak to chladí vnějším vzduchem a jakmile je venku víc než požaduji uvnitř, tak teprve potom začne fungovat chladič klimi... Když mám jen AUTO, tak nehledě na vnější teplotu hned jede chladič klimi... je to tak nebo se mílím?

Odkaz ke komentáři

Milis se. Resilo se to tady mockrat a urcite je to i v navodu.

Pokud AUTO sviti, tak vetrani jede tak jak je naprogramovano pro dane podminky. Pokud AUTO nesviti, bud si hrabal do otacek ventilatoru, do nastaveni klapek (fokani na okno, na ksicht atd.) nebo mas teplotu na LO nebo HI. V kazdem pripade se nic nemeni. Pokud si hrabal do otacek vetraku, bezi to porad na automatiku, jen s vyssima nebo nizsima otackama nez to ma naprogramovane pro dane podminky. Pokud jsi hrabal do nastaveni klapek, tak to opet bezi na automatiku, jen to nesmeruje vzduch podle naprogramovani, ale podle tveho nastaveni. Pokud das teplotu na LO nebo HI, tak to prestava jakkoliv regulovat teplotu a maximalne to chladi nebo topi.

No a tlacitko ECON dela to, ze pokud je zaple, bezi vetrani v ekonomickem rezimu. To znamena, ze se nikdy nezapne klimatizace ani PTC. Pokud ECON zaplne neni, tak se klima i PTC muze zapnout kdykoliv to ventilace uzna za vhodne.

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři

Taky nevim. Minuly rok jsem nechaval vysusit (ale ne vzdy jsem si na to vzpomnel) a nic mi nesmrdelo. Predminuly rok jsem moc nevysousel a taky nic nemsrdelo. Tento rok zkusim klimu nechat jet porad a uvidim.

Jinak to zamlzeni celniho skla a smrad vlhkosti mi to obcas udela stejne jako Stringovi. :kol-32:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...