Honza TDi Vloženo 3. Květen 2006 Vloženo 3. Květen 2006 Chlapci, poraďte. Dnes ráno mi vytekl olej ze serva, v místech kde vylézá z prachovky spojovačka.Prý je v háji tyč serva, která není opravitelná.Cena nové je 20.000 kč, což je dost.Dá se sehnat na vrakáči a kolik se asi pohybují? Citovat
Fido Vloženo 30. Květen 2006 Vloženo 30. Květen 2006 Měl jsi nejspíš prasklé prachovky, pak se dostal bordel a voda na pístnice a ty rzezly, pak prodřely těsnění a olej je venku - stalo se mi to taky. Výměna celého posilovače za jiný z vrkálu vyšla na 6000Kč i s prací.... Citovat
kuba_lysa Vloženo 1. Duben 2007 Vloženo 1. Duben 2007 Ahoj, teče mi hydraulický čerpadlo posilovače řízení. Mám to vyndaný rozebraný a chci tam vyměnit gufero. Je tam gufero rozměru 17x29,9x7 , což není normalizovanej rozměr a nevím, kde něco takovýho koupit. Nemáte s tím zkušenost, nesháněl jste takový gufero někdo? Předem dík! Citovat
Návštěvník Vloženo 1. Duben 2007 Vloženo 1. Duben 2007 (editace) Ahoj, teče mi hydraulický čerpadlo posilovače řízení. Mám to vyndaný rozebraný a chci tam vyměnit gufero. Je tam gufero rozměru 17x29,9x7 , což není normalizovanej rozměr a nevím, kde něco takovýho koupit. Nemáte s tím zkušenost, nesháněl jste takový gufero někdo? Předem dík! http://www.rubena.cz/ Tady se hodne gum. dilu - pro Skoda .a.s. shanel jsem neco, ale nebylo to prodejny i kdyz se to tam vyrabelo. Tak se poptej a mrkni na rozmery Editováno: 1. Duben 2007, autor: Návštěvník Citovat
kuba_lysa Vloženo 6. Duben 2007 Vloženo 6. Duben 2007 Tak jsem tam vrazil gufero 17x30x7 a zatím to neteče , každopádně díky. Citovat
tafi Vloženo 1. Říjen 2007 Vloženo 1. Říjen 2007 Ahojte,chci se zeptat zda je možný někde nechat opravit servo řízení.Začal mě z něho utíkat olej,nejspíš kolem nějakého gufera.Jde to vůbec rozdělat a vyměnit nebo se to musí koupit nový Díky Citovat
Tomáš Vloženo 1. Říjen 2007 Vloženo 1. Říjen 2007 Ahojte,chci se zeptat zda je možný někde nechat opravit servo řízení.Začal mě z něho utíkat olej,nejspíš kolem nějakého gufera.Jde to vůbec rozdělat a vyměnit nebo se to musí koupit nový Díky Mě měnili servo na služební octavii a stálo to asi 25 tis... Citovat
zabiak Vloženo 1. Říjen 2007 Vloženo 1. Říjen 2007 Mě se to stalo taky a oprava nebo spíše asi výměna mě stála mnohem méně tuším cca 2tis. Možná více. Už je to 3roky. Ale asi to byl jetej díl. Citovat
tafi Vloženo 24. Říjen 2007 Vloženo 24. Říjen 2007 (editace) Takže nekonec mě teče hřeben řízení .Opravit to prej nejde,je to pravda??Nebo neví někdo o nějakým solidním vrakovišti??Díky za odpovědi . Editováno: 24. Říjen 2007, autor: tafi Citovat
Shaarky Vloženo 25. Říjen 2007 Vloženo 25. Říjen 2007 Takže nekonec mě teče hřeben řízení .Opravit to prej nejde,je to pravda??Nebo neví někdo o nějakým solidním vrakovišti??Díky za odpovědi . Neshanis tohle ? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=32718 Citovat
JendaBenda Vloženo 25. Říjen 2007 Vloženo 25. Říjen 2007 Nové stojí dost peněz, kup nějaké z vrakoviště (jde tam i z VW Golfa, to tam mám já) a pak už jen výměna. Oprava je popsaná v dílenské příručce, ale nikdo ti to stejně neudělá. Hodně štěstí. Citovat
tafi Vloženo 27. Říjen 2007 Vloženo 27. Říjen 2007 Cosby - a kolik má najeto.Zájem bych měl. Shaarky- díky za tip Citovat
milix Vloženo 30. Říjen 2007 Vloženo 30. Říjen 2007 (editace) Dotaz: jak je to s olejem v servu ten se nemění? V knihách jsem nic nenašel. Že by se neměnil? Příklad: v manuál. převodovce je dle výrobce doživotní náplň oleje, ale jak jsem tady vyčetl tak už ho pár lidí měnilo. I já měnil po 120tkm. Jak je to s tím servem? Měnil jste někdo v servu olej? Editováno: 30. Říjen 2007, autor: milix Citovat
jirka80s Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Ahoj všem! Mám dotaz ohledně úbytku oleje v servu u oktávky 1.9 66 kW, r.v. 1997. Před týdnem mi začalo šeredně vrzat řízení, bylo evidentní, že se jedná o posilovač. Kouknul jsem do nádobky s hydraulickým olejem a byla dost pod minimem. Koupil jsem tedy olej do posilovačů 1l za 260 a nalil. Stačilo trošku a opět jsem byl na ryskách. Po týdnu ale opět podobná situace. Takže jsem tam dneska nakouknul co se děje a zjistil jsem že levá manžeta na tyči řízení posilovače je od oleje...takže to někde teče do té manžety. Co s tím? Ubývá to relativně pomalu, takže přemýšlím zda se mi nevyplatí spíš kupovat obyčejný hydraulický olej (70 kč/l na benzině) a jednou za týden to dolít než to dávat měnit? Co si myslíte o téhle závadě, má někdo zkušenosti? Kolik stojí případná oprava? Díky za info! Jirka Citovat
Návštěvník Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Ahoj všem!Mám dotaz ohledně úbytku oleje v servu u oktávky 1.9 66 kW, r.v. 1997. Před týdnem mi začalo šeredně vrzat řízení, bylo evidentní, že se jedná o posilovač. Kouknul jsem do nádobky s hydraulickým olejem a byla dost pod minimem. Koupil jsem tedy olej do posilovačů 1l za 260 a nalil. Stačilo trošku a opět jsem byl na ryskách. Po týdnu ale opět podobná situace. Takže jsem tam dneska nakouknul co se děje a zjistil jsem že levá manžeta na tyči řízení posilovače je od oleje...takže to někde teče do té manžety. Co s tím? Ubývá to relativně pomalu, takže přemýšlím zda se mi nevyplatí spíš kupovat obyčejný hydraulický olej (70 kč/l na benzině) a jednou za týden to dolít než to dávat měnit? Co si myslíte o téhle závadě, má někdo zkušenosti? Kolik stojí případná oprava? Díky za info! Jirka No odpoji to od trubek, povolu sroub k rizeni, vytahnou cepy rizeni a povelej cele hreben. rizeni a vytahnou jednou stranou cele ven. Pak se povoli ridici tyc, prachovka dolu a tak dale Citovat
cosby Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Nejsem si jist,jestli je to opravitelné-mám dojem,že to gufero se nedá vytáhnou Citovat
jirka80s Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 hmmm, to se zdá jako celkem moc práce:( Asi bych to těžko jako amatér zvládnul sám co... zkusím se poptat v servisu jak by to viděli. Stejně se musím někde stavit a nechat svařit vejfuk... Kdyby ještě někdo měl nějakou zkušenost s tekoucím servem, tak budu rád. Díky. Jirka Citovat
Návštěvník Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 hmmm, to se zdá jako celkem moc práce:( Asi bych to těžko jako amatér zvládnul sám co... zkusím se poptat v servisu jak by to viděli. Stejně se musím někde stavit a nechat svařit vejfuk... Kdyby ještě někdo měl nějakou zkušenost s tekoucím servem, tak budu rád.Díky. Jirka Tady u nas v Náchode je firma co dela gufera primo i do Skodovky - mozna tam najdes podobne ci stejne rozmery, ale ne od prodejce Skody ale Rubena http://www.rubena.cz/Default.asp Citovat
vladaBrno Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Ahoj ja stejny problem resil asi pred 3 mesicema...vsude mi rekli ze se to neda opravit, mesic sem doleval olej ale stale se to zhorsovalo (zalezelo taky na rezimu mesto/dalnice) a sehnal sem rizeni na vrakaci za 2500...musis ho akorat prohlednout, jestli funguje a nekdo Ti ho tam da...ja sem spokojen, zadny problem od Te doby...tezke je sehnat levne a dobre. Nekde mi rekli i bura za rizeni, to sem jim chtel tukat na celo :-) Citovat
jirka80s Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Nooo, tak to neni potěšující, že se to bude zhoršovat:( Bohužel vrakáč tady v dosahu znám jenom jeden (Mladá Boleslav - Hejtmánka) a tam mi řekli, že tam ještě oktávky nemají, že je to moc brzo a každej opravuje... no moc se mi tomu nechce věřit, ale říkali to... ještě tam zajedu... ale nejdřív se musím poptat v servisu jestli by to opravili nebo ne.... Ja to sam asi nezvládám, podle toho co je napsáno výše... Kdyby měl někdo čistě náhodou tip na někoho na opravu v regionu Ml. Boleslav.... J. Ahoj ja stejny problem resil asi pred 3 mesicema...vsude mi rekli ze se to neda opravit, mesic sem doleval olej ale stale se to zhorsovalo (zalezelo taky na rezimu mesto/dalnice) a sehnal sem rizeni na vrakaci za 2500...musis ho akorat prohlednout, jestli funguje a nekdo Ti ho tam da...ja sem spokojen, zadny problem od Te doby...tezke je sehnat levne a dobre. Nekde mi rekli i bura za rizeni, to sem jim chtel tukat na celo :-) Citovat
cosby Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Já mívám ty řízení po 2500 a vždy 100% OK.Bohužel jsem prodal poslední minulý týden Citovat
Shaarky Vloženo 4. Květen 2008 Vloženo 4. Květen 2008 Ahoj všem!Mám dotaz ohledně úbytku oleje v servu u oktávky 1.9 66 kW, r.v. 1997. Před týdnem mi začalo šeredně vrzat řízení, bylo evidentní, že se jedná o posilovač. Kouknul jsem do nádobky s hydraulickým olejem a byla dost pod minimem. Koupil jsem tedy olej do posilovačů 1l za 260 a nalil. Stačilo trošku a opět jsem byl na ryskách. Po týdnu ale opět podobná situace. Takže jsem tam dneska nakouknul co se děje a zjistil jsem že levá manžeta na tyči řízení posilovače je od oleje...takže to někde teče do té manžety. Co s tím? Ubývá to relativně pomalu, takže přemýšlím zda se mi nevyplatí spíš kupovat obyčejný hydraulický olej (70 kč/l na benzině) a jednou za týden to dolít než to dávat měnit? Co si myslíte o téhle závadě, má někdo zkušenosti? Kolik stojí případná oprava? Díky za info! Jirka Zrovna nedavno jsem zahledl nejaky "sajrajt" na benzine, ktery muze takovyto prusak omezit. Nezkousel jsem, uvazuji o preventivnim pouziti... http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=555 Popis: Předchází a utěsňuje úniky oleje bez demontáže. Regeneruje gumová a neoprenová těsnění a O-kroužky, vrací jim pružnost a měkkost. Lze použít do všech běžně obchodovaných olejů specifkací Dexron II-, Dexron III-, Ford- a LHM nebo obdobných olejů se specifikací pro servořízení. Přípravek je použitelný rovněž do manuálních převodovek. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.