vierča Vloženo 1. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2010 Musíš to mať ak je to ešte obalené v plaste, keď sa toho chytíš ten plast pod ktorým je molitan nasiaknutý vodou sa ti rozpadne v rukách. Najlepšie sa dostaneš k tomu konektoru keď dáš dolu vnútorný blatník a potom predný nárazník.Ten stačí dať len na jednej starane dole druhú nemusíš povoľovať len tie dve šróby čo ho držia pri chladiči.A na ten senzor potrebuješ nejaký nádstavec cca 30 cm na konci s 4 imbusom.Ja som si urobil T-čko na konci 4 imb. Dá sa to od spodu keď si posvietiš a na ten inb. si daj kus vazelíny nech ti imbusáky nespadnú dolu len opatrne a OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
markyz1977 Vloženo 6. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2010 (editace) Nemusí pokud je to Fabka Junior tak tam servo nenajde. Na odpojení svorkovnice stačí vyndat L mlhovku nebo L krytku nárazníku. Jinak ten plast osobně vždy vyndavám i s nasáknutým molitanem a zpět ho nikdy nedávám!!!!! Právě ten násáklej molitan může být problém!! Zadržuje vodu , která časem způsobí oxidaci a nefungující servo. Jinak jsem ten co nakonec pomohl vyřešit problém ejpril která založila tento příspěvek. Editováno: 8. leden 2011, autor: Olin porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
labi Vloženo 6. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2010 MINULY TYDEN JSEM KOUPIL SENZOR Z VRAKACE ZA 500.MEL JSEM TROCHU OBAVY ABY BYL OK.DNESKA JSEM NA TOM S KAMOSEMA DELAL A UZ JE TO V CAJKU.CIDLO Z VRAKACE BEHA JAK CERT.STARE CIDLO JSME VYCISTILI OD KOROZE,VYSUSILI A ZNOVU PRO ZKOUSKU ZAPOJILI,A EJHLE ONO SE ROZCHODILO.TAK JSEM TAM DAL TO Z VRAKACE A TOHLE PUVODNI CO SE ROZCHODILO SI NECHAM PRO STRYCKA PRIHODU.TAKZE ABSOLUTNI SPOKOJENOST.MYSLIM ZE JE ZBYTECNY KUPOVAT NOVY ZA 3500 NEBO REPASOVANY ZA 2500.STACI OBVOLAT PAR KSEFTU S AUTAMA A VZDYCKY SE NECO ZA 500 NAJDE.PAK UZ JEN VERIT ZE TO BUDE CHODIT.JO A BACHA AT VAM NESPADNE SROUBEK DO NAPRAVNICE.DOCELA JSME SE U TOHO ZAPOTILI NEZ JSME HO NASLI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vierča Vloženo 7. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2010 Máš pravdu mna to stálo 25 eur z búračky a je to OK.Aj pôvodný snímač bude asi ok ale kábliky čo sneho idú sú zhnité skoro do polky.Vytiahol som ich a dal nové uvidím či bude fungovať.Teraz sa mi nechce do toho starať keď to funguje.Ono to pravdepodobne natiahne vlhkosť cez tie malé otvory na snímači, na tom čo som založil som to zalakoval bezfarebným lakom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 17. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2010 zdravím,mám jen takový dotaz,a to ,jestli je možné,že by mi občas světla a palubka problikly zdůvodu slabé autobaterie?Vag občas hlásí sporadickou chybu a servo občas jde moc lehce.Když jsem zkoušel baterii hustoměrem,tak u dvou článků nic moc.Autobaterie je stále originál,r.v. auta přelom 2001-2002. díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 17. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2010 Ale aku sporadicku chybu čoho? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 17. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2010 chyba sporadická senzor úhlu G250 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda67 Vloženo 22. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2010 zdravím,takže pokud jsem dobře pochopil..Když se mi rožne kontrolka serva-a po vypnutí a opětovném nastartovaní motoru nesvití..Tak je špatné jen to čidlo?!?!?A ktomu souvisí i to problikavaní světel-palubovky..Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 23. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2010 Pravděpodobně ano.Měl jsem stejný problém a po výměně čidla OK.Je fakt,že jsem kontroloval i kabelový svazek v motorovém prostoru a ten je zvednutý a v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenda67 Vloženo 23. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2010 Pravděpodobně ano.Měl jsem stejný problém a po výměně čidla OK.Je fakt,že jsem kontroloval i kabelový svazek v motorovém prostoru a ten je zvednutý a v pořádku. ok..taky sem dnes kontroloval svazek a je vpohodě,,nedávno ho mám měnený a vše je ok!..Ted někdy skusím ještě mrknout na to čidlo jak vypadá--popřípadě skusím vysušit jak tu psal někdo a hodit z5 a co to udělá..Skusím všechno možné co jsem se tu dočetl no a potom budu postupovat dále:-)..díky za reakci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 23. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2010 Daj to do truby na 3-4 hod. pri 50-60 st. a mne to fachčilo 2-3 mesiace potom bola vymena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rokane Vloženo 29. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2010 tak světla a palubovka již nebliká.čídlo vyměněno,koupeno na vrakáči za 500kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vierča Vloženo 30. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 30. Listopad 2010 Nevie niekto kde je svorka G 30. Servo išlo po výmene snímača a teraz vyplo na VAG - chyba G 30 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
labi Vloženo 7. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 7. Prosinec 2010 je to ta prostredni svorkovnice na servu s tlustejma dratama.je to napajeni serva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ddodino Vloženo 8. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2010 Mam otazku chcel som vyskusat odpojit senzor natocenia kolies ako je to podla tych fotiek ukazane lebo mam zo servom tiez problem ale ja tu ciernu skrinku odkial mam odpojit konektor nemam ?? mam tam trubu aj nadobku na vodu ale inac uz nic :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ddodino Vloženo 8. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2010 Mam otazku chcel som vyskusat odpojit senzor natocenia kolies ako je to podla tych fotiek ukazane lebo mam zo servom tiez problem ale ja tu ciernu skrinku odkial mam odpojit konektor nemam ?? mam tam trubu aj nadobku na vodu ale inac uz nic :/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ddodino Vloženo 8. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2010 (editace) Mam otazku chcel som vyskusat odpojit senzor natocenia kolies ako je to podla tych fotiek ukazane lebo mam zo servom tiez problem ale ja tu ciernu skrinku odkial mam odpojit konektor nemam ?? mam tam trubu aj nadobku na vodu ale inac uz nic :/ Ahojte, menil som baterku a ked som dal novu tak mi uz nejde servo. Pocas toho ako som nemal baterku som tocil vlantom pri vypnutom motore. Doteraz som jazdil bez senzoru natocenia, servo na 50%. Dakujem za radu. Editováno: 9. Prosinec 2010, autor: ddodino Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
loki Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 Ahoj,poradíte mi někdo, koupil jsem z vrakáče senzor úhlu natáčení TRW na Fabii2 a budu ho dávat do fabie 1myslíte ,že bude pasovat nebo je jiné. Díky za odepsání Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 Nie nepasuje a ani to neskušaj lebo možeš poškodiť kružok snimača na hriadely v riadení. Porovnaj oba snimače a budeš vidieť rozdiel. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
550jawa Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 Zdarec mám dotaz na divnou situaci, parkuji a při najetí na obrubník a točení volantem mi zhasnul motor a nevyplo servo, pořád "hučelo". Až po vypnutí klíčku vše o.k. čím to? V servisu na Vagu závada serva, která nejde smazat(teď je vlhko,tak asi) F1 m.r.01 trw Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 16. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 16. Prosinec 2010 U FI je normalne že ked ti zhasne motor bez vypnutia klučom tak servo fachči ako za jazdy. A zavadu na VAGu si vždy opiš aspoň čislo inak sa neda určiť zavada. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sep Vloženo 24. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2010 Má někdo vyzkoušenou výměnu TRW staršího typu (FI) za TRW novějšího typu(FII),komplety včetně snímačů tak aby nebyl žádný problém s komunikací řj a snímače,atd?Zkrátka zda je to Plug and Play? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 24. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2010 Aj hrebeňove riadenie je nutne potom dať toho druhu ake chceš dat servo čerpadlo a senzor uhlu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sep Vloženo 24. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 24. Prosinec 2010 (editace) Možná jsem to špatně popsal,mám starší typ řízení TRW do roku 03,čerpadlo jako takové zatím šlape ale řízení rosí a bude třeba ho asi vyměnit a tak by mne zajímalo zda teoreticky můžu vzít novější typ TRW kompletní řízení tzn. včetně snímače,a jen přehodím stávající čerpadlo ze starého typu řízení na nový hřeben vč. nového čidla a bude to vše spolu fungovat. edit:tak podle vseho nelze vzajemne kombinovat stare a novejsi trw rizeni a to vlastne zadnou casti,tzn. vymena ano ale pouze komplet tzn. hreben,snimac,cerpadlo,kdyz necham stare cerpadlo tak s nim nebude novy snimac komunikovat a opacne.....takze kdyz vymena tak jen celek. Editováno: 24. Prosinec 2010, autor: sep Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Torro Vloženo 5. leden 2011 Sdílet Vloženo 5. leden 2011 Fabii mám 4 roky a už jsem nechával měnit senzor úhlu od TRW podruhý. Naposled dneska sem vyzvedával auto ze servisu a měnili mi ho :-D Doporučuji si koupit spodní kryt motoru, lidi co ho maj tak s posilovačem nemaj problém. Od silnice na ten senzor nejdou nečistoty a voda a to má samozřejmě vliv na životnost. Na netu jde sehnat už od 200,- a tahle investice se fakt vyplatí :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.