Listopad 1, 201410 r prijde mi do toho lit N100 zbytecne.. ale pokud ti nevadi vyssi cena proc ne....
Listopad 1, 201410 r Stovka zbytečná není, její pozitivní vliv je cejtit. I když její potenciál motor nevyužije "do mrtě", rozhodně má proti BA95 pozitivní vliv - zvlášť pro někoho, kdo nemusí koukat na cenu. Není to pravda rozdíl o dvě třídy, ale poznatelnej je - byl by větší, kdyby měl motor v ŘJ soft dovolující jít do vyšších toček podobně jako ho má "stokoňka" = verze 74kW, protože teprve tam se dá plně využít možnost posunout předstih zážehu na větší úhel (daná vyšším oktanovým číslem paliva) a tím zvednout i výkon a krouťák právě na tom otáčkovým vršku. Ale citelnej vliv je už od 2000rpm, ne že ne...
Listopad 1, 201410 r hmmtak jo, jako ja to tam leju kvuli LPG ale test paliv ukazal, ze 100oktanovka ma spise negativni vliv... to positivum je spise v tom, ze vim o tom, ze je v tom 100oktanovy natural, tudiz si podvedomne rikam ze to jede lip.. no a mimochodem tank ono manatural u nas za 32.90 a 100oktanovka je nejlevnejsi za 37.70 tak nevim, rozdil na nadrzi pres 200korun mi prijde dost.. jezis,.snad me zase karel.lpg nezkritizuje ze sem pisu ceny...
Listopad 1, 201410 r Nevím jakou "stovku" tankuješ ty Jirko, ale já měl MaxMotion od ÖMV a Škeblu V-power Nitro 98 - oba dva citelně pozitivní výsledek, i když ÖMV citelnější než tolik reklamou okecávaná Škebla.
Listopad 1, 201410 r Zajimala by me jeste jina vec, uz se mi to stalo podruhe, nastartuji studeny motor, teplota venku kolem 10 stupnu. Motor chytne napoprve, ale tak 10, 15 vterin do interieru - sedadla ridice prenasi male vibrace, otacky kolem 900. Potom uz to nedela, a dela to jen nekdy. Co to je? Neco s ekologii? Upraveno Listopad 1, 201410 r od Pandora
Listopad 1, 201410 r Ekkare beru max motion 100 OMV na stale stejne cerpacce, Benzina ho v brne prodava jen na par cerpackach a ma ho poradne osoleny... a musle ma cenovou politiku takovou, ze za jejich cenu naturalu 95 beru max motion 100 Pandora-mne to dela taky, nemusis se strachovat... asi je to normalni...
Listopad 1, 201410 r Voice - neřekl bych že placebo, na to mám nalítáno moc kiláků s nejrůznějšíma autama a všema druhama paliva, abych dal jen na subjektivní dojem - ten pozitivní vliv jsem hodnotil v podstatě jen podle reálnýho údaje okamžitý i průměrný spotřeby při srovnatelnejch podmínkách - auto naložený na přibližně stejnou váhu a snaha udržet stejnou rychlost na totožným úseku cesty. S obyčejným Naturalem 95 od TankONO byla v daný situaci (trasa i rychlost v daným místě) spotřeba nejvyšší, se Škeblou o poznání nižší a s ÖMV nejnižší. Gumy ve všech případech stejný = Hankook Optimo K410 195/55 R15 , tlak taky = 2,3bar na kolo, váha v toleranci ±20-30 kilo (stejná posádka, minimum rozdílů v zavazadlech), trasa - dálnice D11 v úseku Exit 8 (Jirny) až konec u Praskačky před Hradcem Králové, ve všech případech hodnoceno "proti kopci" = cestou od Prahy na východ, co největší část cesty snaha o udržení rafiky na 140km/h = cca 132-133km/h GPS. Výsledek - s BA-95 TankONO spotřeba na danej úsek v průměru 10,5 litru, se Škeblou skoro o litr a půl dole = 9,2 - 9,3 a s ÖMV ještě o víc jak půllitr míň = 8,5 - 8,6 litru. Teď už druhej měsíc tankuju zase u TankONO, ale leju do toho VIF (Super Benzin Aditiv) v doporučený koncentraci 1:1000 - a troufám si tvrdit, že sice na úrovni ÖMV MaxMotion to není, ale rozhodně je motor klidnější v chodu a "tahavější" už od nižších otáček podobně jako když chlastal "stovkovej matroš" - na dálnici jsem v posledním měsíci ještě nebyl, navíc mám přezuto na zimu = Vredestein SnowTrac 3 (rozměr stejnej jako léto), takže výsledky budou ovlivněný i tou změnou botiček... To klepání se po startu je softem - snaží se co nejrychlejc ohřát kat a motor aspoň v oblasti hlavy, aby se dostal na stabilní chod regulovatelnej lambdou.
Listopad 1, 201410 r Ekkare, ze je to s ekologii me taky napadlo, ale pritom to dela jen nekdy, myslel jsem, ze treba jednotka zvysi otacky lehce nad 1 000, ale to ne, jsou na 900.
Listopad 1, 201410 r Co se tyce Vervy, tak kdyz je ten motor uplne novy, tak si rikam, ze to vyzkousim, v testu SM dopadla nejlepe a ocekavam od ni, ze bude motor tissi a lepe pojede v nizkych otackach, ja jdu malokdy pres 3 000 ot.
Listopad 1, 201410 r To si z něj vychováš malou zdechlinku. Jen mu ukaž kam se dá na otáčkoměru rafička vyvrátit. Jak je olej alespoň na 85ti, tak ho sem tam prožeň.
Listopad 1, 201410 r A to radce razeni doporucuje radit jeste drive. Tech prvnich 1 500 km se mi ho moc vytacet nechce. Upraveno Listopad 1, 201410 r od Pandora
Listopad 1, 201410 r Motor je na vytáčení stavěný, má 16 ventilů. Do 4000 ot. můžeš v klidu, neříkám pořád, ale občas třeba při předjíždění. Jinak mně po startu z motoru žádné vibrace nejdou. NIKDY. Takže ekkar buď kecá, nebo nemám katalyzátor, případně jsem hluchej. To se mi ale nezdá. :-)
Listopad 1, 201410 r .....za mně můžu napsat jen to, že rozdíl mezi 95kou a 100kou nepoznám.... pro mě by to mělo skutečně placebo efekt..... Vibracemi také netrpím. Asi mám jiný motor
Listopad 1, 201410 r Jakmile je motor zahratej nebo odstaven hodinu, tak uz vibrace do interieruzadne necitim. Jen nekdy za studena.
Listopad 1, 201410 r Motor je na vytáčení stavěný, má 16 ventilů. Do 4000 ot. můžeš v klidu, neříkám pořád, ale občas třeba při předjíždění. Jinak mně po startu z motoru žádné vibrace nejdou. NIKDY. Takže ekkar buď kecá, nebo nemám katalyzátor, případně jsem hluchej. To se mi ale nezdá. :-) Starší verze softu to nemají - až ty s €uro 5. Minimálně ne tak výrazný. Je to stav, kdy regulaci bohatosti směsi přebírá od tepelný křivky (čidla teplot vzduchu, oleje a vody v motoru pro rychlejší ohřev) regulace bohatosti na stechiometrickej poměr 1 : 14,781 lambdou. Když je dost zima, motor se hned po startu rozběhne na vyšší otáčky (regulace zaměřená na ohřev) a ten přechod z jedný oblasti regulace na druhou už proběhne za jízdy (po cca minutě-dvou chodu). Když je naopak dost teplo, motor si jen chvíli zavrčí (v jiným vlákně kritizovaný vyběhnutí otáček ihned po startu na cca 1200-1500rpm, po několika desítkách vteřin pokles na normální volnoběh kolem 900rpm). V případě úplně teplýho motoru se skoro okamžitě po startu nastavuje lambdaregulace a řidič nic nepozná - ta přechodová oblast proběhne ve zlomku vteřiny a vibrace se ztratí v pohybech startovanýho motoru.
Listopad 1, 201410 r ja keď som tankovával od OMV 95 Carrera alebo teraz Maxxmotion tak motor vtedy stíchol, spotreba sa mi zdala tak o 0,2l nižšia, ľahšie sa motor vytáčal, jeden krát som zobral polovicu nádrže 100vky od OMV asi to ozaj bol len placebo efekt alebo som si to tak nevšimol medzi 95ku Maxxmotion a 100vku......Ale čo som zistil tak po tankovaní na SHell zhrubol zasa zvuk motora. Mne v 90% studených štartoch sú otáčky asi tak na 1100ot a až po cca 1-2min sa znížia tak na 900ot. Upraveno Listopad 1, 201410 r od marfan
Listopad 1, 201410 r Vcera vecer jsem s tim jel po 5 dnech a neudelalo to nic, dnes jsem jel opet vecer a vibrace jsem citil, ale az tak 10 vterin po nastartovani. otacky byly porad na 900, na volnobeh jsem otacky vyssi jeste nevidel u tohoto auta. Upraveno Listopad 1, 201410 r od Pandora
Listopad 1, 201410 r A to radce razeni doporucuje radit jeste drive. Tech prvnich 1 500 km se mi ho moc vytacet nechce. Rádce řazení pošli do prdele. Jednoduše do 1500km netoč přes 4000rpm, do 5000km nechoď k omezovači. Nahoru řaď u studenýho motoru při 2500-2800, po ohřátí můžeš klidně jít na 3000-3500. Dolů řadit v podobný oblasti, můžeš jít až ke 2000rpm, pokud zpomaluješ, naopak když jedeš proti kopci a potřebuješ udržet rychlost, podřazovat nejpozději na 2500rpm - níž už se motor trápí. Volnoběh závisí na teplotě motoru, při teplotách tuším pod +10°C už se po startu sám vyhání až někam k 1200rpm - na normovanejch 900rpm spadne až když se ohřeje minimálně nad 40°C.
Listopad 1, 201410 r tak snad mas rozum a nepotrebujes nejakyho posranyho radce.. motor slysis, vis kde a jak jedes, vis kolik mas v aute lidi a jaka je situace na ceste.. BEZNE motor vytacim k 4000otacek a pri predjizdeni klidne lehce nad 5000, musis taky trosku vymect pavuciny, ne si vychovat zdechlinu, protoze se bojis ji vytocit nad 3000ot,. trosku si to auto uzivej a neres kazdou prkotinu, mne se motor raky nekdy klepe a nekdy ne, noa , dam to na garancku na olej, oni to vyctou a kdyby to bylo blbe tak to opravi...a kor pokud mas prodlouzenou zaruku... doba kdy se s autem muselo jezdit ,,v zabehu,, je davno pryc, tusim, ze i v knizce u auta je napsane ze mas zajizdet normalni jizdou...proste pouzivat hlavu, nevytacet.. ovsem jsou zde borci, kteri pri najetych 600km uz v nemecku zkousi maximalku, takze nemusis mit strach, ze tomu autu ublizis kdyz to sem tam vytocis.... Upraveno Listopad 1, 201410 r od JirkaBrno
Listopad 1, 201410 r Přesně tohle můžu jen potvrdit - když se auto "nenaučí zamlada běhat", bude z něj zdechlina. Kámoš koupil v bazaru favorita, ještě karbec - po důchodci. Na tachometru asi 40 000, ale stáří 12 let - prostě uloženka. Bez koroze, ale taky bez luxusnější výbavy - prostě jeden z těch prvních. Mysleli jsme si, že to pojede jak z praku, díky minimálnímu opotřebení "po dědoušovi" - a vono prd, auto se nevytáčelo (přitom to byla 136L !!) a vůbec to byl lenoch, nad 130 se rozpumpovat nedal. Nepomohla ani výměna všeho možnýho počínaje olejem a filtrama, přes svíčky, fridex až po olej v převodovce a brzdový destičky a pakny - mysleli jsme, jestli se nepřibržďujou kola. Až jeden starej páprda - mechoš důchodce poradil - že prej máme zkusit začít s autem jezdit jako na záběh, neboli postupně mu přišlapávat přasky a "učit ho běhat" - a hele, během 5000 najetejch km byl z fanouše trhač, kterej jen tak nějakou felinu před sebe nepustil a i silnějším kubaturám dával zabrat. Dnešní motory jsou sice stavěný "bezzáběhově", ale i tak si "sedají" a pokud se v začátku zanedbá "učení běhat", nikdy ten motor nebude dotaženej.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.