Květen 25, 201411 r Drážkový řemen se dělá, protože po těch letech je popraskaný tak se to v lepších servisech mění najednou. Ale slyšel jsem to jen párkrát. Já jsem si to musel přímo nadiktovat. to je v pohode,že sa vymenil...ja som za,veď bude pokoj na niekoľko tisíc km.... ale moja otázka znela: -čo si vypýtali za d+n toho drážkového remeňa? (nesmyslne naúčtovaná položka,nakoľko je to súčasťou prác pri výmene rozvodov) to len,aby tu nevznikli nejaké dohady
Květen 26, 201411 r Neznas mapu cena rozvodu byla s vodni pumpou graf a vse jsem koupil na cc autodily. Nevim, jaky mas ty kamarady, kteri by se na tebe zacli krenit jak na vola, ale tohle je opravdu kamarad, ma oficialni dilnu a je samozrejme pojisteny, tvuj priklad beru tedy jako silne zcestny. Dalsi vec je, jak si myslis, ze jen tak ti skodovka zaplati hned novej motor, to s ni nemas asi moc zkusenosti ti se vykrucuji, kdyz se na laku vevnitr dveri udela bublinka a "skodu" za 1000kc se snazi skoro shodit na poskozeni od kaminku. Ale zpet k tematu. Jinak mas pravdu, tvoje rozvody stoji o 2 tis vic, pritom je to taky kladka, remen a srouby :/ Tak to máš super kámoše Já naprosto chápu, že jsi mistr světa a všemu rozumíš nejlíp (určitě znáš mapu ), ale pravda je taková, že s autorizovaným servisem se bojuje líp, než s nějakým menším servisem. Mám osobní zkušenost s bojem proti autorizovanýmu servisu a můžu si zatleskat, že jsem nechal auto v autorizáku. Ušetřil jsem přes 40 000 Kč, jezdil téměř 2 měsíce s náhradním vozidlem zadarmo a silně pochybuju, že by mi v nějakém neautorizovanému servisu někdo půjčil na takovou dobu normální náhradní auto. Natožto měl podobný přístup. Ohledně vykrucování, když je někdo péro a nechá si srát na hlavu, vydrbou s ním kdekoli, nejenom v autorizovaném servisu. Nikde ti nedají nic zadarmo. Nikde se s tebou nebudou bavit jako s kámošem když jde o něčí peníze. Takže MAPO, jestli si ten dotyčný zaplatil o pár tisíc víc, platí si za ten servis, že když se něco dodrbe a dotyčný bude bojovat, autorizovaný servis nemá šanci. Dávej auto kámošovi, kterýmu nenecháš vydělat a neodsuzuj něčí rozhodnutí. Špatný není. Kdo šetří halíře nakonec platí tisíce.
Květen 26, 201411 r Ano výpis z geometrie mám pěkně podrobný. Bohužel auto dostalo prý nějakou ránu (za mě ne takže za předešleho majitele) a je tam proto špatný odklon. Povolená norma je jeden stupen a já mám 1,32. Mám prý hlídat jestli se mi sjíždí guma a pokud ano tak se to bude muset měnit,( těhlice? tlumič? atd. ) takže se uvidí. Jinak když po roce zase přejdu zpět na 5w40 bude to hodně vadit? Měl jsem ho do těd a rád byh ho zase měl. Kdyby mě to trklo že tam nacpou tohle řekl bych předem at ho nemění a zařidil bych si to jinak.
Květen 26, 201411 r Olej bych neresil a priste tam dal 5W-40. Osobne si myslim, ze samotna zmena oleje nemuze mit v dnesni dobe na nic vliv... Nekdo ma ale opacny nazor...
Květen 27, 201411 r Kvalitní olej je jasná věc. Puvodní jsem měl Valvolline a ted mi tam dalo Castrol. Upraveno Květen 27, 201411 r od Sheffield
Duben 14, 20169 r Panove, je neco, cemu hrozi vymena u O2 1.9TDI DPF r.v. 2009, 120.000km? Hned po koupi (najeto asi 105.000km) jsem vymenil vsechny filtry (vzduchovy, palivovy, olejovy, kabinovy) a nechal vymenit olej. Puvodni prodlouzeny servisni interval jsem zmenil na pevny, tzn. olej budu menit kazdych 15.000km. Dale jsem menil predni brzdove desticky a autobaterii. Letos chci vymenit rozvody+vodni pumpu, i kdyz najezd jeste neni u 150.000km. Doporucuje se po 6 letech. Je neco, co se pri tomto najezdu meni nebo ma "na kahanku", co jsem opomnel? Diky.
Duben 14, 20169 r Ještě bych vyměnil olej v převodovce, chladící kapalinu, brzdovou kapalinu a zatím by to mělo být vše. Tedy pokud už jsi to nevyměnil. Nedá se totiž spolehnout jestli předchozí majitel toto vyměnil. Upraveno Duben 14, 20169 r od Sniper_2003
Duben 14, 20169 r Brzdova kapalina byla menena 11/2014 - dle servisni knizky, samozrejme spolehnout se na to neda (i kdyz je auto z Nemecka). Vse jsem nechal menit v Auto Hlasek v Praze-Podoli, coz je vlastne hlavne eshop s oleji, ale delaji i veskere mechanicke prace. Tam mi rikali, ze brzdova kapalina staci menit kazde 4 roky. Jak je to se zivotnosti tlumicu a brzdovych kotoucu? V jednom servisu mi chteli menit desticky i kotouce (ze je lepsi menit s destickami i kotouce, aby si to lepe sednou) a v druhem servisu tvrdili, ze staci desticky. Ted nevim, kde je pravda:) Mate zkusenosti s kontrolkou opotrebeni brzdovych desticek? Funguje to skutecne? Ja jsem predni desticky nechal menit bez toho aniz by svitila kontrolka. Upraveno Duben 14, 20169 r od LovecDuchu
Duben 14, 20169 r Pokud se máš rád tak brzdová kapalina se mění po 2 rocích. Tlumiče vydrží dle jízdních režimů, ale průměr asi kolem 250 - 300tis.km. Výdrž kotoučů je zase závislá na jízdním režimu, kvalitě a stejné je to s destičkami cca 50 - 80tis.km. Pravdou je že je lepší měnit brzdy komplet kotouče i destičky. Avšak mohou nastat situace, že stačí vyměnit jen jeden z dílů.
Duben 14, 20169 r No právě. A zřejmě bude plnit svůj účel, který je alfa - omega. Upraveno Duben 14, 20169 r od Sniper_2003
Prosinec 30, 20168 r brzdová kapalina v octavi I z roku 2001 je originální z fabriky, stejně tak brzdovka co mám v dvojkové 2010 octavii je pořád původní. Měnit to je podle mě blbost :-)
Prosinec 30, 20168 r Proč myslíš?Dělal jsi nějaký seriózní výzkum nebo Ti je jen u (víš kde) jestli to vždy spolehlivě zabrzdí nebo ne?
Prosinec 30, 20168 r Spíš tomu jen nerozumí. On přeci jenom obsah vody a bod varu jsou celkem zásadní vlastnosti brzdové kapaliny pro její funkci.
Prosinec 30, 20168 r Pro někoho nejspíš ne - když to nezastaví auto natvrdo, jede se dál a nic se neřeší.
Prosinec 30, 20168 r Jezdím hodně, sem tam prudké dobržďování na dálnici... žádný problém, ale asi tomu nerozumím, nicméně když brzdí 15 let staré auto stejně jako auto 6 let staré tak je mi to upřímně zcela buřt.
Prosinec 30, 20168 r před 3 minutami, 15degren napsal: ......asi tomu nerozumím...... Přesně jak říkáš.
Prosinec 30, 20168 r Jezdím hodně, sem tam prudké dobržďování na dálnici... žádný problém, ale asi tomu nerozumím, nicméně když brzdí 15 let staré auto stejně jako auto 6 let staré tak je mi to upřímně zcela buřt. Člověk si jen říká, kolik takových expertů po silnicích jezdí a s čím...
Prosinec 30, 20168 r Asi jezdí v práci s vlakem (tam brzdí pružiny) nebo s náklaďákem nebo autobusem (kde jsou brzdy vzduchové) a u obou se brzdovka nemění. Nepřál bych mu, aby to jednou na dálnici nedobrzdil právě z důvodu varu staré brzdovky při prudkém brzdění. O životě a smrti rozhodují totiž někdy jen centimetry.
Prosinec 30, 20168 r Ďalšia výhoda pravidelnej výmeny brzdovky je že keď sa mení pravidelne tak menej korodujú válčeky, ale to je tá posledná výhoda. Pri pravidelnej výmene je prvoradá bezpečnosť, keď pôjdeš niekde z hôr a na poriadnom klesaní to už nedobrzdíš spomeň si na to tu, v lepšom prípade ti to zastaví samo pre tlak v systéme, začne sa variť.
Prosinec 31, 20168 r Zrovna v říjnu jsem sjížděl docela slušnou štreku v rakusku na alpské magistrále... pohoda. Stejně tak překonání asi 1000 metrů převýšení do hotelu v gasteinu dolů a nahorů taky v pohodě, ty kopce kolem lázeňského města a tak. Prostě teorie je fajn, ale realita to naštěstí není. Upraveno Prosinec 31, 20168 r od 15degren
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.