Přejít na obsah

LED světla pro denní svícení s homolog.

crazyduke

Doporučené příspěvky

chlapi. ty LED z S6 tky za 5200,- a jednotku k tomu za 2000,- ty ledky budu mit za 3 tydny a budu to davat na supa :) Jednotka je jednoducha, po nastartovani se sepnou na plny vykon LED, pokud budu chtit svitit xenonama tak po prepnuti prepinace se LED stlumí na cca 40% výkonu popripade jeste solo spinac na vypnuti uplne.....popripade za 4000,- jednotka pro automaticky provoz z snimacem svitu ale myslim ze uz to je zbytecnost....

pokud nekdo chce tak zajistim kontakt :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci citovat celej prvni prispevek, ale je tam hruba nepresnost co se podminek montaze tyce. Denni svetla opravdu musi zapinat spolecne se zapalovanim, musi ale zhasnout pri rozsviceni obrysovych svetel, nikoli potkavacich jak je uvedeno.

Z toho mimo jine vyplyva, ze pri pouziti dennich svetel, nesmi na aute svitit nic jineho.

Taky ve me budi usmev to, jak se obycejnymu rozpinacimu relatku da rikak "ridici jednotka" :)

Odkaz ke komentáři

Mno stejne tomu nerozumim, zakon (ne vyhlaska ;) ) rika,ze to ma byt tak jak pisu. Ale model S6 to dela uplne jinak a pritom ziskal homologace, divnej stat tahleta CR.

Jo jestli je to rizeny impulsne, tak to snad by to pri trose snahy mohla byt RJ ;) .

Editováno: , autor: Galaxy64
Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...
Je tu někdo, kdo by byl schopný mi dovézt ty AUDI S6 TFL ??????? kolem 150 éček??? Byl jsem v milotecu a moc mě nenatchly ty jejich, asi to je tou černou, počkám na ty bílé pak se uvidí. Ale pokud to jinak nepůjde tak je budu muset vzít.... :help::help::help::help::help::help::help::help::help: PLS....

dyť sem psal, že když si to najdeš, hodíš mi odkaz nebo číslo prodávaného zboží, tak Ti to vydražím a nechám poslat.. :palec2:

Odkaz ke komentáři

Mno stejne tomu nerozumim, zakon (ne vyhlaska ;) ) rika,ze to ma byt tak jak pisu. Ale model S6 to dela uplne jinak a pritom ziskal homologace, divnej stat tahleta CR.

Jo jestli je to rizeny impulsne, tak to snad by to pri trose snahy mohla byt RJ ;) .

Myslím,že to legislativě neodporuje.Při správném zapojení svítí impulsně napájené denní LED S6,od Milotecu a nyní už i od Helly samostaně.Pouze při přepnutí na parkovačky nezhasnou,ale pouze se sníží intenzita svitu,tak aby odpovídala parkovacímu(obrysovému) světlu.Jsou pro tento účel homologovaná a označená.Pro dodržení správné montáže a el.zapojení je ještě nutné umístit je min 350 mm od vozovky a zabezpečit,aby standardní parkovačka nesvítila,protože na vozidle je povolen pouze jeden pár. ;)

http://www.tagfahrlicht.de/DE/index.swf

http://www.tagfahrlicht.de/DE/pdf/Montageanleitung.pdf

Odkaz ke komentáři

Taky jsem to hledal dost dlouho.

Podmínky provozu sice řeší zákon 56/2001 Sb. a vyhláška 341/2002,ale zejména ve vyhlášce jsou odkazy na evropskou legislativu,kterou jsme povinni dodržovat od podepsání přístupových dokumentů o jednotném schvalování technické způsobilosti.

Konkrátně světla řeší i pro nás závazný předpis EHK/OSN č.48

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/c...0cs00010067.pdf

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

Právě nesmí s nimi svítit obrysovky ani cokoliv jiného.

Je to tam celkem něšťastně formulovaný,ale musí být automaticky zhasnuty,pokud se rozsvítí světlomety.Za rozsvícený světlomet se asi považuje pokud v něm svítí jenom parkovačka(obrysovka).Nepíše se tam nic o konkrátním tlumeném nebo jiném druhu světla.

I v návodech pro montáž jsou uvedeny schemata tak,že napájení denních schazuje na relátku přívod k parkovačkám.

Editováno: , autor: mikl
Odkaz ke komentáři

jsem našel při brouzdání po e-bay tohle.. cena tam není pevná.. se to musí dražit.. takže kdyby někdo chtěl.. řekne max cenu a jdeme na to.. nechci na tom vydělávat, jen že by se to někomu z Vás mohlo líbit. :)

specifikace:

• Super bright White LED!
  • Compatible with all 12 V Car
  • The Strip is slim and very flexible, It can be bent to any shape to fit any car.
  • easy to install and clean.
  • Universal design for 12V cars.
  • Available in 3 colors: Blue, Red and white. They are sold separately in my eBay store.
  • Size: 9.6´´ - 24 cm
  • Wide: 0.6 cm

Jen pro informaci, aukce jednoho končí v pátek v šest ráno a vidím to, že cena se dostane na cca 20 USD, poštovné je ZDARMA..

post-5385-1218099617_thumb.jpg

Editováno: , autor: superfatty
Odkaz ke komentáři

Právě nesmí s nimi svítit obrysovky ani cokoliv jiného.

Je to tam celkem něšťastně formulovaný,ale musí být automaticky zhasnuty,pokud se rozsvítí světlomety.Za rozsvícený světlomet se asi považuje pokud v něm svítí jenom parkovačka(obrysovka).Nepíše se tam nic o konkrátním tlumeném nebo jiném druhu světla.

I v návodech pro montáž jsou uvedeny schemata tak,že napájení denních schazuje na relátku přívod k parkovačkám.

tak nevím, ať jsem to četl jak jsem to četla, možná jsem to nenašel díky slepotě :) , ale nic takového jsem nevyčetl, - automaticky zhasnuty, pokud se rozsvítí světlomety, ale světlometem nejsou parkovačky, ani obrysovky (tyto nejsou určeny pro osvětlení vozovky - viz čl. 2.7 resp. 2.7.14 a 2.7.15),

takže podle Evropské legislativy můžou denní světla svítit buď samostatně anebo obrysovkami, podle naší národní úpravy - Zákon 361:

Osvětlení vozidel § 32

§32 (1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová světla a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu. Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení.

podle mě si to můžu vyložit jak chci,

1. varianta je obrysové a k nim podle uvážení potkávací nebo denní

2. varianta buď obrysová a potkávací nebo jen denní

ale:

podle mě má být správně varianta 1., tedy obrysové vždycky, protože hned následující paragraf zní takto:

§32 (2) Vozidlo musí mít za jízdy při snížené viditelnosti rozsvícena obrysová a potkávací nebo dálková světla, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu.

z čehož je jasné, že musí vždy svítit obrysová a to buď s potkávacíma nebo dálkovýma a tento stejný princip by měl být i u prvního paragrafu.

Odkaz ke komentáři

Výklad §32 svádí k tomu,vztáhnot obrysová i denním,ale není to tak.

Správný výklad je:

1)obrysová a potávací

nebo

2)denní

Už když se v roce 2006 začalo s denním svícením laborovat,tak na výklad §32 byly právě tyto dva názory.

Proto jsem napsal dotaz na TÜV-SÜD Praha,kde mi Ing.Pecháček,vedoucí sekce světlotechniky jednoznačně potvrdil,že správný výklad je pouze denní.Smysl je právě v tom,aby na autě ve dne svítilo jenom to co je nutné.

Odkaz ke komentáři

Co naděláš,není to jediná záležitost,která je v našich zákonech diskutabilní.Informace,kterou jsem dostal odpovídá záměru při použití světel pro denní svícení.Jediným kriteriem při schvalování legislativy nebala bezpečnost za použití denního svícení,ale i na druhou stranu efektivnost a úspora paliva(v měřítkuEU).Proto denní svícení,ale zároveň bez zbytečných zdrojů světla.

Na druhou stranu pro ty,kterí chtějí zapojit denní světla s parkovačkami vzniká prostor pro eventuální diskuze.

Měl jsem v ruce asi tři návody pro zapojení d.světel a ve všech je provedeno bez parkovaček.

Odkaz ke komentáři

Beru, že vše je věcí diskuze a právě mě zaráží ta jednoznačnost, kterou je prezentována jako jediná možnost zapojení denních světel - samostatně a nijak jinak, je za to flastr,

s ohledem na bezpečnost si myslím, že by měly svítit koncové (mimochodem taky 2x5W plus 5W obrysovky vpředu, tedy 30W celkem s denními světly)

rozhodně mě nemůže ale nikdo dát pokutu za to, že svítím obrysovkama současně s denními světly, přesně tohle bych chtěl vyřešit i pro ostatní, protože mi rozum říká nechat svítit koncová světla, samozřejmě bez postihu od "vyškolených" policajtů, by mě zajímalo, podle jakého porušení paragrafu a odstavce bych pokutu dostal.

Odkaz ke komentáři

Beru, že vše je věcí diskuze a právě mě zaráží ta jednoznačnost, kterou je prezentována jako jediná možnost zapojení denních světel - samostatně a nijak jinak, je za to flastr,

s ohledem na bezpečnost si myslím, že by měly svítit koncové (mimochodem taky 2x5W plus 5W obrysovky vpředu, tedy 30W celkem s denními světly)

rozhodně mě nemůže ale nikdo dát pokutu za to, že svítím obrysovkama současně s denními světly, přesně tohle bych chtěl vyřešit i pro ostatní, protože mi rozum říká nechat svítit koncová světla, samozřejmě bez postihu od "vyškolených" policajtů, by mě zajímalo, podle jakého porušení paragrafu a odstavce bych pokutu dostal.

Já zase myslím,že parkovačky ve dne smysl nemají,na pár metrů nejsou pořádně ani vidět a za jasného dne ani zblízka.Ale je to můj názor.Ztotožňuji se s níže uvedeným výkladem.

Protože o denních se spekuluje od začátku,nechal jsem si poslat vyjádření a odborné stanovisko viz.příloha.

Protože TÜV-SÜD Praha je akreditované pracoviště MDČR,myslím,že jiný výklad asi neuspěje.

I auta,která mají z výroby denní světla- tím myslím samostatná-jsou zapojena také zcela samostatně.

post-655-1218922320_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

jo máš pravdu, že ve dne nejsou obrysovky příliš vidět, hlavně přední, mě jde spíš o to mít rozsvícená zadní, která ovšem musí svítit současně s předními, páč osobáky mají většinou obrysové zadní společné s koncovými, vyjádření TÜVu je dobré, ale bohužel takto jedinečně napsané to nikde jinde v zákoně či vyhlášce není

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...