Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

zdravim,manzelka ma feliciu r.v97 1.3MPi 50Kw a chcem sa spytat ci sa niekto uz stretol s podobnym problemom...

auto taha tak ako ma bez problemov akceleruje,no po ubrati plynu pri zaradenom rychl.st. zacne necakane sklbat a vobec nejde hladko.

Sviecky su menene aj palivovy filter,jedine co ma napada su rozvody....

Editováno: , autor: Rauch
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Čaute,nemôže to robiť škrtiaca klapka?Pravdepodobne nevie regulovať otáčky smerom k voľnobehu,a drží ich dlhšie vyššie....Aspoň mne to niečo podobné robilo.Alebo snímač otáčok?

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Mě moje 1.6, 1996, 190k km po úplném sundání nohy z plynu jedenkrát cukne, jakoby opravdu někde byla velká vůle. Ať pouštím pomalu nebo rychle, vždy cukne.

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo
ok,ako sa to da najlacnejsie odstranit...?lanko nezadrha....a tie rozvody to nemozu byt??

Felda 1.3 ma rozvodovu retaz a myslim, ze ta nema vplyv na trhanie auta po ubrati plynu. To ,ze retaz je uz vytahana ohlasuje nechutny sramot na volnobeh a nekultivovanost volnobeznych otacok.Vydel by som to na tu skrtiacu klapku- vycistit, nastavit. Podla tvojho popisu zavady ti to jednoducho spaluje stavu, ktora tam po ubrati plynu nema co robit.

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj,

objevil se mi stejný problém, stejnej motor stejnej ročník. Při ubrání plynu cukne. Ať ubírám sebepomalejc. Škrtící klapku jsem nechal vyčistit asi před 6 měsícema a to cukání se objevilo asi 3 měsíce zpátky. Řeším to přez spojku ale stejně vypadám, jako kdybych neuměl vůbec řídit :D cuká a cuká a cuká....

• o 4 týdny později...
Vloženo

Taky mám tento problém. Servisman mi říkal že mám opotřebený (vydřený) snímač polohy klapky. Proto pomalu klasají otáčky. A Kolem 2300 otáček bez zatížení to cuká. A taky po ubrání plynu. Prý se to dá řešit koupí nové klapky. Myslím že tím ten motor docela trpí a většina lidí se na to vy... Není tu nějaký machr, který na to má nějakou fintu? Přestane to cukat až koupím novou klapku? Nebo to mám svěřit slavnému servizu ŠKODA... :help:

Vloženo
Taky mám tento problém. Servisman mi říkal že mám opotřebený (vydřený) snímač polohy klapky. Proto pomalu klasají otáčky. A Kolem 2300 otáček bez zatížení to cuká. A taky po ubrání plynu. Prý se to dá řešit koupí nové klapky. Myslím že tím ten motor docela trpí a většina lidí se na to vy... Není tu nějaký machr, který na to má nějakou fintu? Přestane to cukat až koupím novou klapku? Nebo to mám svěřit slavnému servizu ŠKODA... :help:

Máš motor MPI(lišta na svíčkách) nebo Monomotronik(kabely ke svíčkám).Kdyby to bylo sním.polohy klapky tak by to bylo v diag.závadách.

• o 4 týdny později...
Vloženo

mam feliciu r.v97 1.3MPi 40Kw a to cukání mi začlo dělat po seřízení motoru (prý jsem měl vůli na ventilech jak prase... - ale to s tím určitě nesouvisí). Kolega říkal, že mu to po seřízení taky dělalo, ale časem se to prý zpravilo samo. Otáčky na volnoběh jsou pravidelné a nízké (nevím kolik, ale oproti předchozímu stavu - paráda), po půlroce cukání se to opravdu zlepšilo, ale místo cuknutí se objevilo "hvízdnutí". Mám strach, že začíná prokluzovat spojka. Ten chlapík u kterého jsem to měl na seřízení říkal,že na tom nic nevidí a že to budem řešit, až to bude něco vážnějšího. Myslím, že změním servismana.

Vloženo

Hvízdat při přidání může řemen.U MPI hvízdal motor taky často při netěsném sacím potrubí k hlavě mot..Spojka může pískat při pouštění do záběru.Zkus se podívat na ten řemen.Když to tím nebude tak vymáčkni spojku(aby jsi ji vynechal) a zkus párkrát přidat jestli to ještě píská.

Vloženo (editace)
Hvízdat při přidání může řemen.U MPI hvízdal motor taky často při netěsném sacím potrubí k hlavě mot..Spojka může pískat při pouštění do záběru.Zkus se podívat na ten řemen.Když to tím nebude tak vymáčkni spojku(aby jsi ji vynechal) a zkus párkrát přidat jestli to ještě píská.

Tak při sešlápnuté spojce a přidání a ubrání plynu žádné hvízdnutí není slyšet. Řemen je taky v pořádku. Cukne mi to jenom za jízdy při úplném povolení plynu. Když pedál povolím jenom mírně, tak se nic neděje a motor přibržďuje. Když ho ale povolím úplně, tak to vždycky jednou cuklo a pak to brzdilo taky bez problémů a bez dalších zvuků. Poslední měsíc to sice cukne menší intenzitou, ale přitom něco hvízdne. Když jedu na dvojku, tak to cuknutí jde cítit víc, ale mírně to cukne a hvízdne i při pětce. Když mám otevřené okýnko, tak to jde slyšet víc.

Editováno: , autor: Torontik
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím Vás.

Mám Felinu 1.3 MPI 50kW a stejný problém s tím cukáním, ale ještě se mi k tomu přidalo nepatrné problikávání osvětlení (vnější i vnitřní)

Jakmile auto běží na volnoběh blikání se neprojevuje, ale při zvyšování otáček se zvyšuje i rychlost problikávání.

Měřil jsem alternátor a dává 14,4V netuším, zda je to v pořádku. Napadlo mě, že je to někde špatně ukostřené, ale nic jsem nenašel.

Vloženo
Zdravím Vás.

Mám Felinu 1.3 MPI 50kW a stejný problém s tím cukáním, ale ještě se mi k tomu přidalo nepatrné problikávání osvětlení (vnější i vnitřní)

Jakmile auto běží na volnoběh blikání se neprojevuje, ale při zvyšování otáček se zvyšuje i rychlost problikávání.

Měřil jsem alternátor a dává 14,4V netuším, zda je to v pořádku. Napadlo mě, že je to někde špatně ukostřené, ale nic jsem nenašel.

Tak už jsem závadu odstranil. bylo vadné relátko na alternátoru. :palec2:

• o 2 týdny později...
Vloženo
Ty máš ještě kabeli ke svíčkám nebo lištu.

Myslím, že lištu....? Zepředu pod motorem je taková záležitost na 2 imbusy, která když se odmontuje, tak pod tím koukaj obnažený svíčky..

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...