mISHA Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 hoj kolegove, zajimala by mne jedna podstatna vecicka (pro mne). co bych mel udelat pro pripojeni koncernoveho can radia ( nepatriciho do fabie ), aby mi bezelo na canbus? kam pripojit a jak nakodovat. zkusil jsem to pripojit k can-komfort, ktery vede do budiku, ale i kdyby to fungovalo, tak nevim jak dal. adresa 56 neodpovida. diky za jakekoliv napady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 28. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2008 Adresa 56 ti aj tak neodpovie nakoľko gateway fabie nevie že má pri požiadavke na adresu 56 smerovať na CAN a ignoruje požiadavku. Pekne to pripoj na K Line Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 Adresa 56 ti aj tak neodpovie nakoľko gateway fabie nevie že má pri požiadavke na adresu 56 smerovať na CAN a ignoruje požiadavku. Pekne to pripoj na K Line to je sic hezke, ale pripojim tam radio, ktere k-line nedisponuje a ma pouze can sbernici? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 krome toho kde najdu k-line pripojeni? v dilenske prirucce je napsano jen propojeni v kabelovem svazku za pristrojovou deskou vlevo. tim je mysleno vytahnout to z obd konektoru? ja mel kabelovy svazek k radiu prerezany, takze nevim, jestli tam ten drat je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 Niečo pozrem a napíšem čo sa týka CAN ale nevidím to ružovo. Ak má Roomster alebo FII rádiá len na CAN tak ti ostáva kúpiť BSG z Roomu so softom 2S36 tuším a ten bude vedieť adresovať na CAN požiadavku na 56ku. O aké rádio / navi sa jedná? K-LINE je rozvetvené práve v kábliku ku OBD konektoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 kdepak. klasicke radio pouzivane ve vw. pokud bys mel nejake info o te jednotce na adresaci po can, bylo by to fajn. ja mam vlastni komunikaci, ale rad bych to pripojil do palubni site. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 No je to tak ako som písal, budeš potrebovať BSG so softom min 2Sxx teda z Roomu a FII nakoľko Roomacke rádiá sú len CANové takže ona to musí adresovať. Aké presne to je rádio? Aby si nepotreboval ešte prevodník CAN 1,6 na CAN 2,0 ako je to u niektorých rádií na Roome / FII Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 a ty jednotky jsou zapojene jak? na k-line a to transformuji na can do radia? ohledne verze sbernice by to mela byt ta starsi, tam problem nevidim. necekal jsem, ze s tim bude tolik problemu :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 riešiš len výmenu BSG prípadne prepinovanie ak máš nebodaj 6Q2 alebo staršiu verziu Gateway je v BSG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 (editace) mimochodem popis k-line jako sbernice nahodou nemas? ---------------------------------------------------- EDIT: aha. dobre. coz znamena, ze by mi vse chodilo jako predtim a po vymene by mi zacala komunikace chodit tak, jak ji mam zapojenou na komfort-can, ze? hmmm. ja mam jednotku tusim 6Y0 ( model elegance ), takze pro vymenu bych potreboval jakou? Editováno: 29. Červenec 2008, autor: mISHA Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 tak pokud by to nekoho zajimalo: K-Line je EOBD norma ISO 9141-2, ktera je vicemene stejna jako RS-232, jen se jedna o 10.4kbps http://en.wikipedia.org/wiki/OBD-II#OBD-II Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 Ano všetko ti bude chodiť. Prečo máš 6Q0? máš automat? alebo si menil a zohnal si 6Q0? potrebuješ 6Q0 937 049 F alebo 6Q1 937 049 F tieto BSG musia mať soft 2Sxx a tvoja má 1S32 s najväčšou pravdepodobnosťou. Ja som práve tú roomovskú kupoval kôli adrese 55 a potom som zistil že aj tak mi je to nanič lebo na adrese 55 som nevedel nič nastaviť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 huh, tak ted jsi mne dostal. asi jsem si to spletl s jinym oznacenim. podivam doma na presny typ. predpokladam, ze to bude zacinat stejne 6QX jako ta stavajici, jen se lisi tim pismenem na konci. ted jeste za kolik to bude sehnatelne. i tak moc diky za trpelivost :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 Kolko pozri v bazári, neviem po čom chodia u vás nové resp z nových MR BSG jednotky. U nás to bolo masné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mISHA Vloženo 29. Červenec 2008 Autor Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 tak pokud bych na tom vylozene trval, tak bych asi vedel, za kym jit :-) premyslim nad tom, jestli to bude pro mne nejaky prinos, kdyz nemam maxidot. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 29. Červenec 2008 Sdílet Vloženo 29. Červenec 2008 Už sa konečne vymáčkneš čo je to za rádio??? alebo nás tu potom prekvapíš že hen Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.