amrtin Vloženo 3. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2008 Budu měnit baterii a zároveň instalovat 2xzes+sw+1Fkap.(podrobnosti dodám později).Uvažuji o baterii Optima Yellow Top S-4.2 12V / 55Ah 690 A 19,5 kg 254 x 174 x 195 ,např.ZDE.Netušim a vůbec nikde jsem nenašel,jestli půjde do fabie bez úprav a doufám,že označení "levá" a "pravá" znamená kde je bat.umístěná(ve fabii nalevo).Rozdíl v ceně mě tolik netrápí(max.kollem 6-ti tisíc)Doufám,že se najce někdo,kdo poradí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 a co je na té baterii takovýho zvláštního, že stojí takový nehorázný prachy?? já jsem si kupoval do fazola obyčejnou Vartu Blue Dynamik 74A (chtěl jsem 55, ale otec mi vzal 74)...a jede a nedal jsem za to ani 2000,- ... Já tomu moc nerozumím. Jsem dal pouze na doporučení. Dále mi navrhovali aji Akumu. Ale tuhle značku opravdu neznám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 4. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 a co je na té baterii takovýho zvláštního, že stojí takový nehorázný prachy?? já jsem si kupoval do fazola obyčejnou Vartu Blue Dynamik 74A (chtěl jsem 55, ale otec mi vzal 74)...a jede a nedal jsem za to ani 2000,- ... Já tomu moc nerozumím. Jsem dal pouze na doporučení. Dále mi navrhovali aji Akumu. Ale tuhle značku opravdu neznám Cituji ze ze spec.obchodu:Baterie OPTIMA YellowTop je jako stvořená pro extrémní situace. Ať už milujete silnou muziku s mnoha decibely, nebo vyhledáváte drsný terén pro Váš off-road, požadujete od Vaší více. Tato kombinace je ideální volbou pro vozy s vysokými nároky na energii. Čím více má Váš vůz doplňků, jako jsou vysoce výkonné stereo, AV systémy, přídavná světla, navijáky nebo elektrohydraulické systémy, tím vyšší jsou nároky na baterii. Baterie OPTIMA YellowTop poskytuje extra výkon a cyklickou odolnost, jaké Váš vůz požaduje. OPTIMA RedTop: již samotný pohled přináší vzrušení. Baterie jako šitá na míru pro tuningové vozy, trucky, SUV a vozy 4x4. Baterie OPTIMA obstojí i ve vysokých teplotách panujících pod kapotami výkonných motorů. Neprodyšné uzavření články zajišťují 100% ochranu proti vylití dokonce i v případech, kdy ji namontujete položenou na bok. Navíc patentovaná technologie Spiralcell fixuje vnitřní části baterie, díky čemuž jsou baterie OPTIMA neuvěřitelně otřesu vzdorné. Baterie OPTIMA BlueTop Vám umožní užívat si vody déle. Ať plujete na jachtě, plachtíte, nebo se proháníte ve Vašem motorovém člunu, baterie OPTIMA BlueTop je vždy ten pravý a spolehlivý společník. Patentovaná technologie Spiralcell přináší delší provozní dobu, kratší čas potřebný pro nabíjení a dvojnásobnou životnost oproti tradičním bateriím pro lodě. Dalšími přínosy jsou 100% ochrana proti vylití, možnost delšího skladování, lepší schopnost odolávat vysokým teplotám a 15x vyšší otřesuvzdornost. Žádejte tento produkt s charakteristickou modrou barvou víka u Vašeho prodejce baterií. Podle mě je bezva vlastnost dvojnásobná životnost,takže se vlastně penízky vrátěj Zkrátka i baterie existujou high-end a mám pocit,že je to dost podceňovaná věc-chtělo by to větší osvětu a pak by klesly i ceny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 A já si myslím, že dvojnásobná životnost nemusí být vždy opravdu "dvojnásobná"... Záruku dali tedy taky dvojnásobnou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Hero Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 Budu měnit baterii a zároveň instalovat 2xzes+sw+1Fkap.(podrobnosti dodám později).Uvažuji o baterii Optima Yellow Top S-4.2 12V / 55Ah 690 A 19,5 kg 254 x 174 x 195 ,např.ZDE.Netušim a vůbec nikde jsem nenašel,jestli půjde do fabie bez úprav a doufám,že označení "levá" a "pravá" znamená kde je bat.umístěná(ve fabii nalevo).Rozdíl v ceně mě tolik netrápí(max.kollem 6-ti tisíc)Doufám,že se najce někdo,kdo poradí. Zdravím Označení ,,levá" a ,,pravá" označuje kde je na baterii umístěný plusový vývod (+) jeli v pravo je pravá jeli (+) v levo je levá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil4n Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 My s oblibou pouzivame stare dobre Exide Maxxima 900DC a hodne dobre baterky. Pokud ji na dlouho hodne dlouho nevybijes a nenechas lezet, jsou to celkem nezmari a tech 4-5 let zivotnosti je u nich normalni http://www.prohifi.cz/autobaterie/exide-maxxima-900dc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 13. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 13. Srpen 2008 (editace) to NNNTomas: životnost bat. Optima se může skutečně pohybovat na dvojnásobku,ale záruka je standardních 24měs. to Mil4n: o téhle (exide maxxima 900dc) taky uvažuju a zdá se mi i lepší,asi pudu do ní to Hero: takže do fabie levá,je to tak? A tady je malá ukázka mého pokusu o instalaci.Ještě to není zdaleka hotové Editováno: 13. Srpen 2008, autor: amrtin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amrtin Vloženo 14. Srpen 2008 Autor Sdílet Vloženo 14. Srpen 2008 My s oblibou pouzivame stare dobre Exide Maxxima 900DC a hodne dobre baterky. Pokud ji na dlouho hodne dlouho nevybijes a nenechas lezet, jsou to celkem nezmari a tech 4-5 let zivotnosti je u nich normalnihttp://www.prohifi.cz/autobaterie/exide-maxxima-900dc Tak jsem koupil tu "Exide Maxxima 900DC",jenomže za 4813,- vč.dph ( tady ).Ještě jí nemám v autě a doufám,že nic kromě oken a rádia se nevynuluje až jí budu měnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 15. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2008 Covece ted jsem koupil Varta Silverline 74Ah se startovacim proudem 830A a stala uplne nove 2490,- Kc Nebylo to trosku vyhazovani penez do vzduchu koupit baterku 50Ah za 5000,-? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 19. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 19. Srpen 2008 Ti sis moc silnou teda nekoupil... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil4n Vloženo 20. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2008 2 Martinoslav: to je jako bys napsal, ze Fabia se 100HP vykonem jede stejne jako BMW se 100 HP vykonem - povrchni pristup. Je potreba se divat na veci hloubeji nez jenom na prvotni papirove parametry. Treba to, ze Exide je uplne jina technologie - elektrody do spiraly, mnohem odolnejsi na vibrace atd. Ale hodne dulezite je tam to DC = deep cycle. Nevadi ji hluboke vybiti a nabiti, coz je u hudby hodne dulezite, navic ma o dost nizsi vnitrni odpor a o dost rychleji umi uvolnit energii. Ma hodne male samovybijeni. Zajedes na hory, nechas tyden auto stat, prijdes a v -20 stupnich na jedno cvaknuti klickem odjizdis, to moc jinych baterek neumi. Jeji bezna zivotnost je cca 5 let. Ono kdyz si to pak spocitas, je to o necem jinem. Pokud bys dal svoji baterku na vykonnou aparaturu a vybil jsi ji treba na 10V nekolikrat, za chvilku ji muzes vyhodit, ale Exidku ne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 20. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2008 Jsem slaboproudar, vyznam se v tom Ale stejne jsou to podle me vyhozene penize... Neverim tomu, ze 99% pritomnych na tomto foru by takove vlastnosti vyuzilo... Nehlede na to, ze lepsi obycejna baterka to dokaze take, a vydrzi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil4n Vloženo 21. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2008 99% pritomnych treba ne, ale prvotni dotaz byl na baterku k sestave, 2 zesiky atd., takze to svuj duvod asi ma. Presto urcite nesouhlasim s tim, ze jsou to vyhozene penize - technologicky jsou obe baterky naprosto odlisne a pokud treba casto hrajes pouze na baterku a casto ji vybijis a nabijis, bezna baterka moc dlouho nevydrzi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 21. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2008 Mě Akuma (klep,klep) 60Ah drží už pátý rok také Na muziku třeba lepší je, ale koupil prostě podle mě slabou... Nezáleží jen na max. vybíjecím proudu (jedině tak pro startování kombajnů)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Romariooo Vloženo 21. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2008 Naprosto souhlasím s Martinoslavem.Taky mám v autě už třetím rokem dost výkonou hifisoustavu(mužete se podívat na obrázky) .Mám tam klasickou baterii z výroby a neni problém.Roman. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 21. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2008 Mil4n: Samozrejme, to mas pravdu. Prijde mi to ale jako nesmysl nechat rvat v aute muziku naplno a s autem zustat nekde stat s vypnutym motorem. To je vec, u ktere tak nejak nechapu jeji princip Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mil4n Vloženo 21. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 21. Srpen 2008 Jasne, ja to taky drive nechapal, ale jak se tomu uz nejakou dobu venuju, zjistil jsem, ze hodne lidi treba zajede na chatu s kamarady, otevrou dvere od auta a nechaji hrat hudbu. Zkratka nemusi tam byt zadny kazetak atd. a hrajou na to cely vecer. Kdyz jsem se s takovym clovekem setkal poprve, moc jsem to nechapal, ale je jich cim dal vice a trosku to chapu... :-) Samozrejme pokud ma nekdo v aute radio a 4 repra, je takova baterka blbost, ale pokud ma nekdo silnejsi aparaturu a hraje casto bez motoru, tak mu skoro ani jina moznost nez baterky typu teto exide nezbyva. No, je to otazka pohledu - pravdu mame asi z casti oba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 22. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2008 Sklouzavame do OT, tak to radsi utnem Ale je pravda, ze takovato individua potkavam dost casto postavat u aut v cenove kategorii vyse zminene baterie na noname benzinkach s otevrenymi kufry, vsemi dvermi a stazenymi okynky a jejich autoradia Sencor hraji na krev Radsi si pustim poradnou muziku doma nebo v aute za jizdy, kdy to ma jeste tak nejak smysl Peace mankind Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 22. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2008 Stejně by mě zajímalo, jak dosáhnou větší výdrže když je stejná kapacita (při odběru bez dobíjení) mezi obyč 50Ah (Varta, Akuma, Banner) a 50Ah Exide...? Perpetum mobile... Pomineme-li životnost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.