Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

na kluzkým začneš hrabal - ale hrabe ti jen jedno kolo a druhý stojí - to zpusobí diferencial který pustí 100% výkonu jen na jedno kolo Podle čidel ABS řj pozná tento stav a to kolo co se protáčí začne normální brzdou přibrždovat a tím začne přenášet točivý moment i na to druhé kolo které stoji - To že stojí je tím že má pod sebou míň kluzský povrch...to znamená když na něj přeneseš výkon rozjedeš se. (a nebo stojíš na zimním stadioně co postavili omylem do kopce a začneš i couvat :D )

Protože ta regulace zjištění stavu - přibrždění-zjištění stavu-přibrždění probíhá kadencí samopalu vz58 tatatatata.... ta brzda vlastně kmitá a to jsou ty rány. v zímě na kluzkém rozjezd do kopce - suprová věc je to moc poznat!!!!

Je to vlastně elektronická uzávěrka diferáku (samo opravdové uzávěrce se to nevyrovná a je to jen časově omezené kvuli přehřátí brzdy..)

ještě do toho zasahuje ASR které ti začne omezovat točák.... prostě hrabat s málem plynu...

Vloženo
Myslel jsem, že EDS funguje do rychlosti 40 km/h a za mimořádných okolností může fungovat i ve vyších rychlostech. Mě to ale funguje i v 60 km/h nebo i 80 km/h. Jak to máte vy?

Co jsem vypozoroval u mě, tak to EDS funguje opravdu asi jen do 40km/h, u tebe bude asi nějaká chyba a nebo máš nějaký extra spešl EDS lol

Vloženo

No doufám, že to rozbité nemám. Vag asoň nic nepíše. Je fakt, že když se třeba rozjíždím, tak napřed to pěkně chroustá a po té čtyřicítce to už pěkně klouže a hrabe, to je fakt, to by odpovídalo. Ale jak jsem řádil na letišti, tak jsem vytočil dvojku, při tom to už hrabalo, vrazil tam trojku a pak jsem přidal a pěkně to chroustalo - klasické EDS.

Vloženo

EDS funguje do rychlosti 40 km/h. U mna je to niekde do 50 km/h tachometrickych. Takto to funguje u vsetkych octavii. Po prekroceni rychlosti sa system uz nazapina. Vyssie funguje uz iba ASR, ktore funguje v podstate na takom istom principe, akurat ze vie zasiahnut aj do otaciek motora a tie regulovat. Auto si samo spomaluje resp. ubera plyn a pridava.

Verzia octavie 4x4 bez ohladu na motorizaciu ma funkciu EDS aktivnu az do rychlosti 80 km/h.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...