Přejít na obsah

Octavia I 2.0 85Kw, ridici jednotka kontrolka elektroniky motoru

Jakub Alimov

Doporučené příspěvky

Chtel bych se zeptat vcera jsme si koupil octavii I 2.0 85KW na LPG (dovoz z Holandska) a po ujeti cca 200 Km se mi rozsvitila kontrolka elektroniky motoru kontrolka.jpg.

Kontrolka sviti prez VAG to sjedu az vecer (az budu vedet vice napisu) spotreba RAPIDNE nahoru. Vcera kdyz jsme si auto dovezl tak aktualni!! spotreba max 25 l dnes i 45L

Myslim si ze je to lambda sonda? jak zjisti mjestli prvni nebo druha? projevuje se takto spatna lanbda? nebo je to neco jineho?

Mam jeste dva dotazy:

Je to nahoda nebo to mohlo byt nejak nahrane a pripravene? Pripadne bych vratil auto

Nebo se proste neco odeslo "nahodou" zrovna kdyz jsem koupil auto?

dik za jakou koliv radu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pane měl jsem také v mé oktě původně 2.0MPI....spokojenost byla akorát lehce žrala olej kvůli výrobní vadě ve škodovce....a kontrolka elektroniky někdo na to nadává ale dá se vše pořešit i když závadu může dělat i více věcí.....

já měl vadnou váhu a od té doby bez závad......

jednomu kolegu tady s fora jsem řešil to samé a měl vadnou 1 Lamdu po oprave spotřeba na max.spokojenost a elektronika motoru OK.....

udělej diag.......patrně to bude hlásit příliš bohatá směs.....

Odkaz ke komentáři

Mě ta kontrolka jako asi většině majitelů taky svítí, někdy na chvíly zhasne. Vypisuje ždy chybu příliš bohatá směs, ale spotřeba je super, takže to zatím nijak neřeším. Hodně se tady o tom již psalo.

http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...p;hl=zkušenosti

http://forum.skodahome.cz/index.php?act=Se...ghlite=%2Bcheck

Odkaz ke komentáři

• o 2 roky později...

Ahoj, tak po dlouhe dobe vyreseno,

tyto zavadu sjem vyresil 2 vecma:

1. musle jsmme si zrepasovat smesovac na plyn, membranany bybli zpuchrene a nedaval optimalni smes! tedy repase v servise cca 5000Kc + mel jsme spatne cidlo tlaku

2. vymena svicek, nejprve jsme svicky sklepaval, blbost proste jsme pak koupil original co maji byt na benzin zadnen super plus na plyn, proste pohoda,

od te doby jsme svicky menil nekolikrat jak jsme psal zkousel jsem je zklepavat a to se mi moc neosvecilo. je dobre myslet na to ze pokud mam auto na LPGG tak sivcky menit casteji, a jak to poznam kdy vymenit ? na lpg svicky blbnou na benzin v pohode. LPG je na svicky nachylnejsi....

tedy VYRESENO aspon u me

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...