Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)
adam

na slovensku sa to uz prejavuje teraz a nie na jar... :feve:

je to dost na figu nemam s toho dobry pocit... treba len dufat ze sa to rozhybe spotreba a tym padom aj vyroba atd kolobeh zivota ;)

myslel som to tak ,ze na jar sa ukaze na plno.viem ze uz tu je vidim neustale spravy o prepustany atd.

Editováno: , autor: adam
Vloženo

Vinca : odpoved najdes jednak pod teorii ocekavani spotrebitelu a dale pak v potencialnim produktu kazde ekonomiky,ale todle fakt neni na jeden prispevek ale spise na knizku k precteni.

Vloženo

OTDi : zakonitosti to ma, diskutujou o tom mesice lide kteri o tom maji akorat informace z televize.

Ze to zpusobila krize hypotek v USA hmm zase takova kachnicka z televize, spise bych rekl ze v USA na to prisli jako prvni, zadluzeni US obyvatelstva neni o moc horsi nez kterehokoliv jineho statu v zap. evrope. Hypoteky tady byly k dostani taky za smesne podminky a ty splnili lide kteri pomalu nemeli dostat ani uver na televizi v Datartu.

Proste a jen chces rust a to bud intenzivne pres technologicky pokrok - to se moc nedelo ve svete a nebo extenzivne ze pridavas prachy do kolobehu aby se alespon obrat zvetsoval. Ale tak jako vsecko maji i prachy zakonitosti a kdyz je proste v trznim hospodarstvi vice " umelych " penez nez jaka je jejich protihodnota v rekneme ve " vyrobe " tak to zacne lidem vrtat hlavou a ptaji se neni to divne a odtud zacina ta vlna ktera zacne oslabovat rychlost ekonomiky, tedy ze lide prestanou duverovat tem " umelym penezum ".

Hypoteky sou jen vyustenim neduvery lidi, jsou to nejvetsi pujcky pokryvajici velkou skupinu obyvatel, proto se to odkrylo v US jako prvni, a lidi tomu rikaji ze tak to zacalo.

Vloženo

Tak u nás žádná hypoteční krize není. A odborníci říkají, že naštěstí u nás již v roce 98 menší krize proběhla a naše finanční ústavy od té doby měli dostatečně přístné podmínky. Takže u nás ani nehrozí.

Bohužel nás to postihne jinak a to tak, že není takový zájem o naše zboží.

V americe je hypoteční krize takový národní folkról lol

Vloženo

si myslíš, že o tom dlouze diskutují jen ti co mají info z televize??? zajmavy. asi děláš ekonomicku školu co a to tě tam učí. neříkám že nemáš pravdu..mých pár známých jsou taky ekonomové a jedna už i napsala nějakou tu knížku o tom. jeden je ředitel ekonomického odvětví v jedné nejmenované firmě a zajmavý že všeci o tom můžou diskutovat do nekonečna a to nemají info z televize, tak ted nevim jestli jsou to debilové

Vloženo

Řekl bych,že největší radost z krize mají Usáma a spol.,jelikož je to nestálo ani náboj,bombu či "letadlo". A bohužel,s některými kolegy v práci jsme se už museli rozloučit. A pochybuji,že je utěší,že za současný stav je zodpovědný ten nebo onen.

Vloženo

muzes diskutovat o necem co tady nikdy nebylo, ale krize ale v ruzevem tady byly a budou , lidi diskutujou jen proto ze nemaji uplne informace (to vetsina) a nebo tomu nerozumi, nejhorsi pripad kdyz se spoji oboji.

Jak nerikam ze se da objasnit 100% oblasti problemu, ale tvrdim ze 99% jde realne odvodit a to bud selskym rozumem a nebo ekonomickym vzdelanim (to uz mam za sebou).

Vloženo

tý jo, já se jen divím co tady ještě děláš když máš ty nejpravdivější informace a tak si to všechno odvodíš selským rozumem. tudíš nemáš o čem diskutovat ani přemýšlet, všechno víš. jak to že už nestojíš v čele nějaké firmy a nedostáváš ji z krize?? takových lidí jako ty teď potřebijí po celým světě lol

nic proti, ber to z prdele, tohle téma by se mělo přesunout úplně na jiný forum

Vloženo
akorad nechapu, kdo zadal to, ze ta ekonomika zacla tak padat, vzdyt se celkem darilo ne? :feve:

Zpusobilo to to ze kazdy druhy ma hypoteku na barak, auto na uver, tv na leasing a dovolenou na pujcku, a na podnikani dalsi ...holt si zapad zije nad pomery...USA je jeste vetsi extrem... nepamatuju ze by se za posledni 2roky zapadni ekonomice darilo spis stagnuje..

Vloženo

OTDi : To si taky nekdy rikam proc kdyz tomu rozumim nevydelavam jeste vic :)ale zatim si nestezuju :)ale rozdil bude asi v tom ze nekdo ma koule na to aby sel delat fakt tydle velka rozhodnuti za nejakou velkou firmu, v todle sem jeste asi nedozral, a v pohode a bez okolku to priznam, proste si na to netroufam. A v poho nejsem urazlivy :))

Ber to tak ze vyuzivam to co me naucili za pet roku na nejvetsim prazském gymplu :)))

Vloženo

Jen tak mezi reci, delam v personalce, ktera ma hlavni napln prace agenturni zamestnavani, z tak cca 60% pro firmy v automobilovym prumyslu. A reknu to kratce, sme dost v prdeli, ac sme jeste loni byli tezce vydelavaji spolecnost. Horsi je to na Morave, ale celkove aut. prumysl spatny. A zatim se na lepsi casy neblejska, nastesti mame za zadam obrovskej kapital tezce v + cislech se pohybujici zapadni spolecnosti. Ale nejaky zvysovani platu, atd. to je vsechno v pytli. A mliko do kafe uz nam nevozi, ale kupuje ho asistentka v Tescu, zatim :D Je to vsechno velky divadlo, medialni masaz a zlaty padaky, ktery se rozdavaj i ted dal tam, kde to slo do kytek. No co, aspon mam za rohem N98 za 25,50 :)

Vloženo

Netrvalo to dlouho a začíná se u nás v práci vykládat o propuštění cca. 80 lidí - loni v prosinci měla firma 500 zaměstnanců, obrat přes 1 miliardu korun, dělaly se přesčasy, soboty. Nyní je zákaz úplně všeho, poloviční prémie a jsem moc zvědavej jak to bude probíhat dál

Vloženo

no jako já jsem rád, že jsem ještě v pátek dotáhnul jednu smlouvu, sice těžké vyjednávání o ceně, ale nakonec jsme se dohodli(ustoupil jsem o 67tis výměnou za 70% předplatbu při podpisu smlouvy, instalace je až v dubnu, takže to je slušnej "úvěr", protože já budu platit až někdy koncem května :) ), v pondělí upravím detaily ve smlouvě, posílám majitelovi firmy k podpisu, on obratem podepsané faxuje zpět, takže v pondělí budu mít pro letošek asi s největší pravděpodobností podepsanej poslední pěknej kšeft. Dojednával jsem to od května, vejvar cca 750 tis.

Možná teoreticky podškrábnu letos ještě jeden co jde z peněz z EU na sanaci ekologických škod, ale protože se to nějak na ministerstvu protahuje, tak nevím nevím. Od 1.1.2009 měla být celá nová technologie v chodu, ale doteďka se jen papíruje na ministerstvu. Takže s tím moc nepočítám. Jinak všechny ostatní pěkné kšefty(už za cca 10,5M)co se měly letos podepsat jsou dány k ledu než se zlepší situace. Mám opravdu "radost". A v ostatních 15 zemích kde působíme to je totéž, jen maďarské kolegyni se ještě povedlo minulý týden vyhrát tender pro vodárnu v Budapešti za pěkný prašule a podepsat smlouvu. Jak to tak sleduju, tak příští rok budu rád, když se vůbec něco povede.

Vloženo (editace)

Tak mi bylo prave sdeleno, ze rychla akce se tyka opravdu i centraly, a ze z nizsich pozic zustane jen ja a asistentka. Coz je dobry v tom, ze muzu zatim hledat lepsi a nebat se o prachy, ale na druhou stranu to bude 2x tolik prace a budu tu furt, brrr

Editováno: , autor: krysarr

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...