Přejít na obsah

Jaké koupit letní pneu?

TomasB

Doporučené příspěvky

rozměr 205/55/17. Respektive já se v tom moc nevyznám, tak nevím co všechno by šlo na ty disky nahodit. Mám 17ky a ty původní Pirelky 6000 byly 205/55/17 a po dvou sezónách jsou total kaput, tak zvažuju co tam dát na příští sezónu. Pirelky už ale nechci po zkušenosti s těma prvníma. Byly hlučné jak kráva. V servisu mi docela doporučoval Barumky, že jsou dobré a že si je dost lidí chválí.

Takže jaké gumy(včetně konkrétního modelu) a jaké rozměry můžu použít?

Předem díky

Editováno: , autor: TomasB
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

clovece,delas to schvalne nebo ne ?a nebo ti to fakt tak pomalu pali?

mam pocit ze jsi to byl prave ty kdo si na nejaky pravidla stezoval / na ty nebo tam ty ? /

a proto das svoje dalsi nesmyslny tema tam kde nema co delat a fakt mi nerikej ze na to tady cekas odpoved ...........

ale jsi tu novej, proto s tebou tady maji vsichni strpeni a soustrast a tak ja bez nejake funkce jako je admin nebo moderator ti napisu ze mas hledat ,divat se jinam nez na svoje temata a kdyz nejaky napises tak jen tam kam patri

preji slunce v dusi

lollollollollollol

Odkaz ke komentáři

No Vaše diskuze mě přivedla k zajímavý myšlence - co skutečně udělat téma kde budou moct návštěvníci fóra si vyměňovat zkušenosti s gumama. Když se podívám na testy gum tak ty samý jen v jiným rozměru dopadají jinak. Fabiáci nelezou do Octávek a obráceně a člověk občas shání do rodiny i jiný rozměr. Takže by se to možná mohlo hodit.

Jinak Tome Barumky zavrhni, chvíli jsem je měl v 17", sice ten starší typ, ale děs. A vzhledem k tomu, že je máš na služební a nejspíš je neplatíš a km nalítáš dost tak osobně bych doporučoval Continental Sport contact 2či 3 nebo Bridgestone ER300. S oběma spokojenost

Odkaz ke komentáři

hele... ten rozměr je krapet divnej.... spíš bych to viděl na 205/50 R17 nebo 225/45 R17 .... ale 205/55 R17... takový gumy nejsou na Oktuli rozhodně schválený, protože jsou moc velký! ;)

taky když si to přečteš tak to nemá na Octu. Ale zrovna ty bys mu poradit mohl protože mám pocit,že to samý má Scout

Odkaz ke komentáři

rozměr 205/55/17. Respektive já se v tom moc nevyznám, tak nevím co všechno by šlo na ty disky nahodit. Mám 17ky a ty původní Pirelky 6000 byly 205/55/17 a po dvou sezónách jsou total kaput, tak zvažuju co tam dát na příští sezónu. Pirelky už ale nechci po zkušenosti s těma prvníma. Byly hlučné jak kráva. V servisu mi docela doporučoval Barumky, že jsou dobré a že si je dost lidí chválí.

Takže jaké gumy(včetně konkrétního modelu) a jaké rozměry můžu použít?

Předem díky

vorlajz:....jenže tady jde o pneu na Forda Mondeo

já se tedy omlouvám, ale já to v tom prvním příspěvku nevidím!!! :( ale jestli k tomu můžu něco říct, tak bych bral Dunlopy Sport SP 01 :)

Odkaz ke komentáři

kde to je napsaný, že to je na Forda??? :feve:

jinak na Scouta tento rozměr není homologován! dotazoval jsem se na ŠA lince... :)

v sedmým postu od vrchu píše, že to není na škodu. Nj, máš pravdu, Scout má 225/55 nebo 50, že?

Editováno: , autor: Petr81
Odkaz ke komentáři

hele... ten rozměr je krapet divnej.... spíš bych to viděl na 205/50 R17 nebo 225/45 R17 .... ale 205/55 R17... takový gumy nejsou na Oktuli rozhodně schválený, protože jsou moc velký! ;)

je fakt, že si nejsem 100% jistý, protože to mám uloženo v servisu, ale tak na 99,9% ano.

Ten rozměr 55 nebo nějakej jinej, je to zaměnitelné? Určitě musím mít 17ky, protože mám takový disky. 205 bych měl taky asi dodržet, ale jestli musí být 55 nebo jinej rozměr, tak to tedy nevím. Jestli bych ten rozměr měnil, tak určitě asi ne za menší, nerad bych z toho měl kostitřas.

Odkaz ke komentáři

tak já jsem tenhle příspěvek psal v domnění, že je to na Oktu... každopádně jestli je to na Mondeo, tak těch 205 minimálně... a povolený rozměr kol máš napsaný v TP... takže je i dost možný, že tam bdueš mít profil těch 55 ;)

zimáky jsem pořídil Michelin Alpin myslím 195 16tky a ty jsou myslím i s větším profilem. Ale to jsem kupoval u Forda jako komplet sadu s diskama a poklicema, tak jsem to neřešil. Micheliny mi přišly na zimu OK, tak jsem to nijak za těch 22tis neřešil.

Odkaz ke komentáři

no nevím... já mám na léto Dunlopy a byl jsem s nima moc spokojenej... absolutně tichý a držej jak přibitý! :)

a vydržej? Na těch Pirelkách jsem najel tak 60-70tis odhadem, nevím přesně kolik jsem najel na zimákách, celkem mám najeto 88tis a z toho jednu zimu jsem jel zimáky a dvě letní sezóny.

Obecně bych očekával slušnou životnost, nehlučnost a aby to sedělo, protože občas jedu dost ostře.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...