Publikováno Leden 3, 200916 r Poraďte. Mám Octavii 1,9 combi, r. 2000. Protože jsem nevěděl jestli minulý majitel měnil chladící kapalinu, koupil jsem červenou SHERON ANTIFREEZE MAXI D. V knížce o Octavii jsem se ale dočetl že se chladící kapalina nemění. Mění se jen když se musí vypustit (třeba při opravě). Nějak se mi to nezdá. Měníte ji ? Jak často ? Je ta červená MAXI D dobrá ? Dík za radu.
Leden 3, 200916 r No tak výrobce udává že se kapalina nemění,pouze v případě výměny nějakého komponnentu,např chladiče..........proč to tady nebudu rozebírat. Můj názor a tak to dělám,že ji měním každý dva roky . Jen teda bych tam určitě nelil nějakej šerón atd ale jedině origo G12 co tam má být a určitě tam je . Takže když dáš něco jinýho,není to ůplně ono. Máj to v každým autosalonu škoda a stojí to kolem 100Kč litr,stačí koupit 4 litry . Ředím to 1 litr vody ku 0,9 l G12 cca
Leden 4, 200916 r musim se zeptat,kdyz tady rozebirate vymenu kapaliny,musi se pak nejak okruh odvzdusnit?? Jestli ano tak kde jsou odvzdusnovaky??
Leden 4, 200916 r Juke a jak se ti podaří dostat celou naplň ven ,kterou hadici oděláváš ,protože v bloku vždy dost zůstane a já to chci vymněnit všechno.dík
Leden 4, 200916 r je to tak, když jsem měnil před zimou náplň, tak při odpouštění z vypouštěcího ventilu, vyteklo zhruba 1,5 litru... tak se odpojila hadice, která vede z bloku, a šup... už to valilo jako prase všechno ven... jen nevím, jak tu hadici popsat, jedině že bych ji fotnul...
Leden 4, 200916 r letos jsem měnil po 5-ti letech. Jinak dával jsem G12+. Celoživotní náplň? Tak to tak možná v pohádce.
Leden 4, 200916 r Juke a jak se ti podaří dostat celou naplň ven ,kterou hadici oděláváš ,protože v bloku vždy dost zůstane a já to chci vymněnit všechno.dík Normálně to vypustím jenom výpuštákem co je na chladiči,všechno ven nikdy nedostaneš,ale vyteče toho určitě víc jak 1,5 litru,musíš hlavně oddělat víčko z nádržky:-) Zůstane tam max litr,určitě bych nevyndával žádný hadice.Jinak jestli to chceš mít ůplně PROFI,tak to vypustíš na chladiči. Naliješ čistou vodu,projedeš aby se to ohřálo a otevřel termostat a vypustíš zase ven.Pak tam můžeš už valit novou nemrzku. Osobně si myslím že stačí jen vypustit a nalít novou G12. Upraveno Leden 4, 200916 r od juke.box
Leden 4, 200916 r No právě že vypoušťakem vyteče necelá polovina asi tak 2,7 ale celková náplň je skoro 6l.Pokusím se oddělat tu hadici a ono se ukáže.
Leden 4, 200916 r Mohu znát důvod, proč to měnit??? Dobrý pocit z odvedené práce a zabité odpoledne taktně přeskakuji...
Leden 4, 200916 r Proc to menit??? Kazda nemrznouci smes ma zivotnost max 2 roky. Doporucuje se jeji vymena kvuli tomu ze se zmeni jeji chem slozeni a muze pak poskodit bud motor nejakyma nanosama nebo hadice kteryma proteka muze rozezrat nebo zpuchryt. Takze doporucuji kazde dva roky menit!!!!Prace je to na 10 minut max. A mate klid. Navic vekem se razantne snizuje ucinost nemrznouci smesi.. Abyste se pak nedivili ze jste si to naredili na -20 a pri minus 10 jste zjsitili ze Misto motoru mate pojizdnej koskovac na led
Leden 4, 200916 r No právě že vypoušťakem vyteče necelá polovina asi tak 2,7 ale celková náplň je skoro 6l.Pokusím se oddělat tu hadici a ono se ukáže. Mě vždycky vyteče všechno,mimo asi 1 l co zustane v bloku motoru.Máš při tom otevřenou nádobku chl. kap? Jestli ne,tak pak vyteče jen určitý množství,protože se uvnitř vytvoří podtlak........ Ale tak demontáží hadice určitě nic nezkazíš........
Leden 4, 200916 r jak jste prisli na 2 roky? je to celozivotni coz znamena 5 let kdyz budes hodne cist:) a ve skodovce tvrdi ze se nemeni úprotoze urcite menis rozvody atd a vzdycky se nejak podari ji vypustit tak se to udela najednou..... jak se podivas i na fridex co ma stejne normy jak skoda tak taky tam maji zivotnost 4-5 let.. a proc ji menit? to bys mohl rict i o brzdove kapaline a menis ji kazde dva roky ne??? je to chemie a urcite bych tam nedaval jinou nez G12 a v DP je napsano pokud se uz meni tak davat G12+ nebo G13 ale ta myslim neni s necim si to pletu( je myslim fialova a nahrazuje jak G11 tak G12) a odvzdusnuje se samo....jen pak dolit zase a je to
Leden 4, 200916 r Tak jsem hledal a našel podle DP k vypuštění je třeba sundat i spodní hadici z olejového chladiče a vyteče většina kapaliny.
Leden 4, 200916 r Tak tak, termostat co je v bloku totiž nedovolí vypustit blok jako celej hadicí do chladiče.
Leden 5, 200916 r Jak píše Kutil Tim, je zbytečné měnit chladící kapalinu po dvou letech. Po pěti optimální.
Říjen 15, 200915 r Takže jak tady čtu, bude se dávat G12+. Bude to jistější. Nevím, jak dlouho v autě nemrzka je, tak ji vyměním. Budu demontovat hadice a vypouštět a vypouštět.
Říjen 15, 200915 r zeptám se na to odvzdušnění ... máte někdo zkušenost s 1.6 75kW s elektromotorickým termostatem? já se totiž pokouším odvzušnit už asi týden a furt slyším při jemném přidávání jak mi běhají v systému bublinky. Hlavně někde v radiátoru topení. dle návodu se má sundat víčko, ohřát na takovou teplotu až sepne větrák, pak nechat schladnout a zašroubit víčko. Toto jsem provedl už asi 10x a nic!!! Víčko na expanzce jde utahovat ke konci strašně ztuha, ale zkoušel jsem i jiné a furt stejné. Voda se neztrácí, těsnění pod hlavou snad dobré, hadice nejsou tvrdé, na víčku dolévání oleje mám trošku pěny ale to až poslední týden jak furt prší a je kosa - tušíte včem je zakopanej pes? jak odvzušnit lépe? - nebo že by ty bubliny byly v něčem jiném? ale v čem ? servo, spojka je asi blbost.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.