Turista Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Zdravím všechny nad 60 (let) a chtěl bych se zeptat jakou máte zkušenost s tímto předpisem, tedy "Doklad o zdravotní způsobilosti řidiče" který by měl mít každý řidič nad šedesát let spolu s doklady u sebe. Dnes jsem si byl vyzvednout formulář u doktora a v čekárně na mne koukali a jeden docela nevěřícně kroutil hlavou, že prý mu je 67 a o ničem takovém neví. Co na to říkáte a jakou máte zkušenost ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novinář Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Také zdravím. Sice tento doklad zatím nepotřebuji /až koncem roku/. Ale vím, že jej cajti občas vyžadují. Švagr se s tím už setkal. Toto nařízení platí od 1.7.2006. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Todle nařízení platí dýl než 2 roky. Ale před 2 lety nařídili co všechno musí obsahovat. Pokud ho nemáš tak to je jako když nemáš platnej řidičák-nejseš zdravotně způsobilej. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novinář Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Do data, které jsem uvedl nebyla povinnost mít tento doklad u sebe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 Turista-tak to ten rádce z čekárny už možná prošvihl tři povinné prohlídky Ale vážně,jak už psal novinář,platná legislativa předepisuje lékařskou prohlídku nejméně půl roku před dovršením 60,65,68 let věku a potom každé dva roky. Formulář není stanoven,ale doklad by měl obsahovat základní údaje,ze kterých je zřejmý zdravotní stav a případná omezení a identifikační údaje řidiče a zdravotnického zařízení,lékaře a dobu platnosti posudku. Sankce při silniční kontrole je docela ostrá,5000-10000 tis. a zákaz činnosti 0,5-1 rok.Zapisuje se 5 bodů.Doporučuji si potvrzení obstarat. Dle zákona si tento typ posudku platí osoba posuzovaná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
novinář Vloženo 6. leden 2009 Sdílet Vloženo 6. leden 2009 mikl: Špatně. Ta prohlídka může proběhnout nejdříve 6 měsíců před 60, 65, 68 ale nejpozději v den dovršení toho věku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mikl Vloženo 7. leden 2009 Sdílet Vloženo 7. leden 2009 novinář Máš pravdu,mohl jsem to dopsat,ale to je snad samozřejmé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.