Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jakýkoli TDI už žhaví při odemčení auta a otevření dveří...otočením klíčku v zapalování už jen dožhavuje.....tak proto to je tak krátce i při větších mrazech.

Tady u těch motorů to už neni jako u starších nafťáků,kdy jsem např.u Venta 1.9D(1993) ráno otočil klíčkem a mohl jsem si jít dát ještě pomalu kafe než nažhavil.....

Vloženo

jak se dostane signál od dveří do motorové jednotky u OI do roku 2000 ???

není tam nic kudy by mohlo něco projít do motorové jednotky na sepnutí relé žhavení

Vloženo

z Vašou souhlas mám takové tušení,že TDi po otevření nežhaví-ani nové auta.Si dovedu představit,že jdu 2-3× denně do auta abych něco vzal a pokaždé to žhavilo.nejsem si jist,ale můžu to jednou změřit.Otevřu kapotu a dám místo jednoho žhaviče zkoušečku.potom zamknu,počkám pár minut,znova odemknu a otevřu a uvidím.U benziňáku se sice čerpadlo někdy spustí,ale myslím TDI žhavit nebude.

TDi dožhavuje,to ano-tzv po nastartování při jízdě ještě žhaví.

Vloženo

celkem často měřím odběry aut (po bouračkách atd) kdyby to žhavilo tak mi po každým otevření dveří praskne pojistka v měřáku, protože na 40A rozhodně není

Vloženo

jen jestli měříš odběry za studena?Možná to třebas žhaví po otevření dveří při nějaké teplotě(třebas -5) a jinak odběry se většinou měří v klidovém stavu v "spícím režimu"

Jinak osobně si myslím,že TDI po otevření dveří nežhaví

Vloženo

Je to tak....dával mi to číst kluk z Jarova přímo z manuálu.......odemčením(nebo otevř.dveří) se spustí tzv.předžhavení...otočením klíčku dojde k samotnému žhavení které je právě díky komfort.funkci předžhavení velmi krátké.....po nastartování ještě pak dochází(dle teploty)k dožhavování,které v zimním období může trvat i několik minut po studeném startu.....Tak takto to tam stálo...

Vloženo
Jakýkoli TDI už žhaví při odemčení auta a otevření dveří...otočením klíčku v zapalování už jen dožhavuje.....tak proto to je tak krátce i při větších mrazech.

Tady u těch motorů to už neni jako u starších nafťáků,kdy jsem např.u Venta 1.9D(1993) ráno otočil klíčkem a mohl jsem si jít dát ještě pomalu kafe než nažhavil.....

taky sem to nékde čet

Vloženo

Tak to jsem zvědavej jak to dopadne - logický by to bylo....studenej motor - odemčení a otevření dveří - předžhavit....ale nevim...určitě by to muselo bejt vázaný na teplotu motoru...při teplým motoru je asi předžhavení zbytečný...ne?

Vloženo

Je to samozřejmě v závislosti na teplotě motoru a venkovní teplotě........samozřejmě když bude zahřátej motor,tak to žhavit při otevření dveří nebo odemčení nebude.

Vloženo

Hlavně to neni vůbec žádná novinka,TDI-PD už maj tuto komfort.funkci předžhavení a dožhavování od počátku(konec 1999) a mám za to že už to měla i poslední generace klasických TDI....

Vloženo

Stačí když to porovnám ze starýma TDI(do 1997) a o starých D nebo TD nemluvě....To by v tomhle mrazu žhavilo min.2.minuty a né jako dnešní diesely 2-3sekundy.

Vloženo

Řekl bych že to žhaví tak krátce proto ,že od dob D nebo TD jsou dnes daleko rychlejší žhavící svičky,jiná konstrukce spalovacího prostoru a taky proto že dnešní motoryTdi PD pracují s tak velkým vstřikovacím tlakem že snadněji dochází ke vznícení paliva.

Dokazuje to i spousta případů kdy motor normalně chytá i když svíčky žhaví špatně nebo některé vůbec.

Pokud to opravdu existuje,tak bych rád viděl nějaký manuál kde je to popsáno jak a kdy a co to žhahení sepne,co se děje pokud si jen otevřu dveře a nechystám se startovat atd.

Vloženo (editace)

takže dneska testováno

GIV 1,9 TDi PD 110kW r.v. 2003

budík ukazoval -9stC

VAG v motorovce -6stC

auto zamčeno kapota otevřená se zacvaklym zámkem

odběr 0,030A, odemčeno DO skočí tam 8-9 A (podle mě motorky centrálu) hned se ustálí na 0,170A, otvýrám dveře a odběr se změní na 0,9A komfortka se probrala a vítio světílko ve dveřích.

takže (podle někdo něco četl) žhaví všechny TDi kromě tohoto GIV a mojí A4 (1,9 TDi PD 96kW r.v.2002) :D

Editováno: , autor: Vaša

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...