Publikováno Leden 20, 200916 r Dobrý den, Mám Octavii 1,6 55kW r.v.2000 Studený motor nastartuji, ale když někam přijedu a auto chvíli schladne a já pak potřebuji jet dále, někdy se stane že auto nenastartuje. Motor spočátku má tendenci chytnout, ale vzápetí chcípne a když chcípne tak musím točit cca 10s, nekdy déle než se mu podaří naskočit a otáčky kolísají na volnoběhu a auto škube. Vše se po chvíli běhu motoru uklidní. Dalším příznakem je, že když studený motor nastartuji, tak než se teplota motoru dostane někde kolem 60° otáčky při volnoběhu nechtějí klesat, když vyřadím nad 2000ot. Když zařadím rychlost a spomalím a otáčky klesnou pod 2000ot tak pak po vyřazení otáčky klesnou normálně. Když se motor zahřeje, auto jde normálně. Máte někdo s tímhle nějaké zkušenosti? Nechtělo by se mi jít postupem pokus omyl :-) Podle toho co jsem tu četl to může dělat všechno od rozdělovače přes škrtící klapku, čidla teploty... Upraveno Leden 20, 200916 r od AcidRain 1.6 55kW
Leden 20, 200916 r Co píše diagnostika?Asi bych začal teplotním čidlem,je to nejrychlejší,nejlevnější.
Leden 21, 200916 r Jenže já mám TDI u tebe by to mohla dělat škrtící klapka vyčistit a nastavit přes VAG
Leden 21, 200916 r Autor Jenže já mám TDI u tebe by to mohla dělat škrtící klapka vyčistit a nastavit přes VAG Jj, myslel jsem si to taky. Kouknu se první na Vag + kontrola škrtící klapky, uvidíme co zjistíme... Dám vědět.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.