Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

čus taky mám problém s ložiskem. při zátáčení do prava to dost hučí , myslel sem si že je to prední levé ložisko tak sem ho vymenil ale žádná změna. Někdo nějakou radu? nemůže to být zádní? A jak to poznám točil sem koly ale zda se mi to všechno stejny:)

Vloženo

predné zistíš tak,že si dvihneš koleso,jednou rukou chytíš pružinu a druhou koleso roztočíš...ak bude čo i len trochu chytené ložisko,tak ucítiš v tej pružine rezonáciu (ideálne ešte je,keď to koleso demontuješ a trošku odsunieš od kotúča brzdové doštičky,.tým sa to koleso bude ľahšie otáčať..potom koleso nahodíš a zatočíš.)..nezabudni si po práci našľapať brzový pedál,aby si prvé brzdenie nebrzdil aj očami :D

zadné len roztočíš a špatné ložisko sa musí ozvať ;)

Vloženo

Přední roztáčím normálně motorem. Mám EDS, takže musím vytáhnout pojistku na čerpadlo ABS a pak klasika, zvednu kolo, zařadím 5 rychlost a  roztočím to třeba na 80km/h, vyřadím a zhasnu motor a pak jen poslouchám. Zadky jsou horší, tam nezbyte nic jiného než to točit rukama nebo třeba nějak vrtačkou atd.

Vloženo

Já měnil druhé do roka (18 tkm), ale třeba někdo Ti zase napíše, že vyměnil jedno a o druhém neví dalších 5 let nebo 100 tkm.

Stejně bych podruhé zase měnil je to co hučí.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tak dneska dorazilo ložisko od Fagu tak zitra montáž. Jen nevim presne a jiste zda je to PP. Ale kdyz jedu rovne a nebo mirne do prave desně to hučí. Levé u je vyměnené. Kdyby měl někdo nějaký nápad jak lépe rozpoznat spatný ložisko uvítám rady Dík :)

• o 3 měsíce později...
Vloženo

Zdravím. Výměna ložisek mi také čeká a tak přemýšlím nad tím, jaké ložisko koupit. SKF, FAG, ...  Jakého výrobce jste zvolili vy a mohli by jste ho doporučit?

Vloženo

Já naposledy objednal FAG a přišlo v balení FAG ložisko KOYO, což je taky super kvalita. Ale I SKF je super, takže jestli se rozhoduješ hlavně mezi FAG nebo SKF, tak je to dle mě jedno. S jinými výrobci nemám zkušenosti, chtěl jsem vyzkoušet Meyle, ale nenašel jsem odvahu, ale celkem ho taky chválí.

• o 1 rok později...
  • o 4 týdny později...
Vloženo

Ahoj, mam dotaz, po vymene predniho loziska auto zaclo tahnout na stranu a pri rychlosti nad 110 km trochu vibruje volant? Cim to muze byt? Treba jestli se nedostal nrejaky prachy mezi kotouc a naboj?

A druha otazka je, ze pri lisovani loziska vypadla jedna pulka z loziska. Muze to nejak ovlivnit zivotnost loziska?

Vloženo

Vnitrni pulka, kdyz do nej mechanik bouchnul tak proste vypadlo, akorat to dal zpet a dolisoval ho do konce. Doufam, ze lozisko bude ok, znovu se mi ho kupovat fakt nechce ....

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...