Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

čus taky mám problém s ložiskem. při zátáčení do prava to dost hučí , myslel sem si že je to prední levé ložisko tak sem ho vymenil ale žádná změna. Někdo nějakou radu? nemůže to být zádní? A jak to poznám točil sem koly ale zda se mi to všechno stejny:)

predné zistíš tak,že si dvihneš koleso,jednou rukou chytíš pružinu a druhou koleso roztočíš...ak bude čo i len trochu chytené ložisko,tak ucítiš v tej pružine rezonáciu (ideálne ešte je,keď to koleso demontuješ a trošku odsunieš od kotúča brzdové doštičky,.tým sa to koleso bude ľahšie otáčať..potom koleso nahodíš a zatočíš.)..nezabudni si po práci našľapať brzový pedál,aby si prvé brzdenie nebrzdil aj očami :D

zadné len roztočíš a špatné ložisko sa musí ozvať ;)

Přední roztáčím normálně motorem. Mám EDS, takže musím vytáhnout pojistku na čerpadlo ABS a pak klasika, zvednu kolo, zařadím 5 rychlost a  roztočím to třeba na 80km/h, vyřadím a zhasnu motor a pak jen poslouchám. Zadky jsou horší, tam nezbyte nic jiného než to točit rukama nebo třeba nějak vrtačkou atd.

len nech ti to nespadne z hevera,lebo ho nechytíš  :kol-147:

Aku znacku ste kupovali ked ste menili loziska? 

Mam ponuku na Meyle, SNR, Optimal, Ruville, ABS, tak ze ktore vybrat :)

Fag se dával v prvovýrobě a ty jsem dával i já ,když odešly mi v předu po 200t. mám na ně najeto 100t. a poho

Točil sem a nějak sem nic neslyšel:D asi sem hluchej ... No udělám ještě PP kdyz už mám PL hotové a uvidíse :) jen té práce zase:-D

Já dával na jedno kolo Fag a na druhé Koyo.

opati sa menit oba loziska naraz ked zacina hucat len jedno?

Upraveno od patrikcevela

Já měnil druhé do roka (18 tkm), ale třeba někdo Ti zase napíše, že vyměnil jedno a o druhém neví dalších 5 let nebo 100 tkm.

Stejně bych podruhé zase měnil je to co hučí.

PRESNE TAK MENIT IBA TO CO HUCI!

• 2 týdny později...

Tak dneska dorazilo ložisko od Fagu tak zitra montáž. Jen nevim presne a jiste zda je to PP. Ale kdyz jedu rovne a nebo mirne do prave desně to hučí. Levé u je vyměnené. Kdyby měl někdo nějaký nápad jak lépe rozpoznat spatný ložisko uvítám rady Dík :)

ako to zistiť máš popísané na predchádzajúcej strane a to príspevky 45 a 46 ;)

• 3 měsíce později...

Zdravím. Výměna ložisek mi také čeká a tak přemýšlím nad tím, jaké ložisko koupit. SKF, FAG, ...  Jakého výrobce jste zvolili vy a mohli by jste ho doporučit?

Já naposledy objednal FAG a přišlo v balení FAG ložisko KOYO, což je taky super kvalita. Ale I SKF je super, takže jestli se rozhoduješ hlavně mezi FAG nebo SKF, tak je to dle mě jedno. S jinými výrobci nemám zkušenosti, chtěl jsem vyzkoušet Meyle, ale nenašel jsem odvahu, ale celkem ho taky chválí.

• 1 rok později...

Zdravím, někdo osvědčený na prodej předních ložisek do OC1?  jELDA a sebo už to tady asi zabalili :-(.

• 4 týdny později...

mam octavii II 2.0TDi rok 2008 dovoz DE a lozisko na predku jsem delal loni pri 217tis. Ted mi huci druhy predek, mam 257tis. Kupoval jsem FAG.

toto je sekcia pre OI ;)

Ahoj, mam dotaz, po vymene predniho loziska auto zaclo tahnout na stranu a pri rychlosti nad 110 km trochu vibruje volant? Cim to muze byt? Treba jestli se nedostal nrejaky prachy mezi kotouc a naboj?

A druha otazka je, ze pri lisovani loziska vypadla jedna pulka z loziska. Muze to nejak ovlivnit zivotnost loziska?

aká púlka ložiska? ...nesmie vypadnúť nič ..pravdepodobne ste to špatne nalisovali a preto máš tie prejavy závady

Vnitrni pulka, kdyz do nej mechanik bouchnul tak proste vypadlo, akorat to dal zpet a dolisoval ho do konce. Doufam, ze lozisko bude ok, znovu se mi ho kupovat fakt nechce ....

nejako sa v tom strácam ..sorry ...to ho tam nabúchaval,alebo lisoval?

Mysleljsem ze se tomu rika lisovani :-) nabouchaval pres tlustou drevenou desku.

tak isto tam búchal aj náboj?

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.