Přejít na obsah

SHERLOG,GPS,a jiné


kaja 1.9tdi

Doporučené příspěvky

diky, doufam ze ty ted promines moje pripadne nepresnosti. Cena VTU09 jednotky je 12 500, sherlog 15 000. Nenasel jsem na webu ( fakt jsem se snazil, ne ze bych nechtel) cenu kolik je mesicni / rocni poplatek za sluzbu ale ocekavam za za monitoring nejakym dispecerem je to aspon 300 mesicne tedy 3600Kc rocne sherlor tusim 5000 - 6000. Hned na zacatku by bylo asi rici ze oboji nejsou stejne zarizeni ze, sherlog neposila smss ze ti nekdo otevrel cihlou okno, vlamal pod kapotu, na druhou stranu, za tech odhadovanejch 300 mesicne asi ten dispecer neskace do auta a nejde za tim, kdo by mu pak rikal kam ze <;o)). nemluve o mistech a na nasem uzemi je jich jeste dost, kde tmobile (podle stranek a jednoho radku v textu soudim ze VTU pouziva tmobile gprs) nema signal. Tam ma zase navrch sherlog, jeho sit je take mobilni, bo ty vanecni stromecky co maji na autech neslouzi jen na zvyseni odporu vzduchu a zabijeni vice much.

Necht kazdy se rozhodne jak chce, slo mi jen o to podat co nejvice pravdive informace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pomerne presne ;) Ja jen doplnim ze bud je 1) sluzba 4rent s mesicnim poplatkem 300 a se sim s daty v cele evrope a bez tech 12k za zarizeni nebo 2) zarizeni za 12k ale bez poplatku vyjma komunikace GPRS s tim ze si tam das jakoukoli simku co ti vyhovuje . Sherlog je urcite komfortnejsi reseni, vtu jsem zminil spise pro moznost udelej si sam , ale myslim ze i to ma na trhu sve misto :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hlavně bych asi nedumal nad pořizovacími náklady, pokud někdo pořídí auto za víc jak půl mega a chce bezpečí pak nebudu řešit jestli 12000 nebo 15000kč

určitě netvrdím že sherlock má nějaké výrazné nevýhody.

hlavní je celý princip vyhledávání. osobně to mám v hlavě rozdělené na dva systémy. možná mě poopravíte a já budu chytřejší.

1/ je sherlock, který komunikuje/lokalizuje pomocí rádiových vln

2/ je vše ostatní, autoalarmy s gps, sledovací jednotky, a jiné vyhledávací systémy které komunikují s uživatelem nebo hlídací agenturou pomocí GSM sítě. a zde je jedno jestli je k tomu použito sms, datových sms nebo gprs.

samotnou nižší kategorií je služba locator od t.mobile která se s přesností gps srovnávat nedá

celý rozdíl je v tom že sherlock je prakticky mnohem složitěji odstínitelný než ostatní jmenované. s rušením v rádiovém pásmu je dohledatelnost ještě zvýšená, oproti ostatním mnou známým jednotkám komunikujícím pomocí gsm sítě, kde rušením prakticky znemožním sice sledovanou a ukládanou polohu gps odeslat komukoliv.

a ano sherlock si za tento systém nechá zaplatit a nedokáži říct jestli je to adekvátní částka ale proto je zde ten hlavní rozdíl.

neznám a neseznamoval jsem se v poslední době s cenami sherlocku ale ať agentura od sherlocku nebo jiných společností sledující jiné jednotky učtuje za cokoliv je jasné že to nebude dělat zadarmo a opět používá ať ta nebo ta služby rozdělitelné do dvou možností. pouze 24hod. sledování, kdy informují majitele auta že ho má tam a tam a nebo aktivní nalezení auta známé z reklam sherlocku. a pochopitelně nikdo vám nebude skákat do auta se zbraní a zastavovat vaše auto za pár korun měsíčně.

v tom vidím halvní a veliký rozdíl v systémech sherlocku a ostatních

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vám nevím no. Ono né že by to nebylo dobré, ale když si vezmu, co to stojí a kolik stojí auto a pojistka, tak nevím no.

Snad každej tady má nějaké uzamykání zpátečky. Když k tomu přidám, třeba:

Bullock ( http://www.bullock.cz/prednosti_ex.html - ořizovací cena 2500,-Kč)

a k tomu ještě třeba ještě takový obyčejný ALARM od Bladoxu ( http://www.bladox.cz/obchod/index.php?main...;products_id=20 - cca 1800,-Kč//ale klidně si tam dejte magic car s pagerem za 6 - 7tis.)

a na vrch ještě vyleptám VIN na okna ( http://www.ecr-cz.cz/uvod.html - pořizovací cena cca 1000,-Kč).

Tak že slevu na pojistce jsem dostal za uzamykání zpátečky (construct,defend lock,medvěd a já nevím co to může být, princip je stejný) nebo Bullock (5 - 15%), dále za vyleptané VIN (5%,, mimochodem Defend Lock nyní pískuje VIN na skla zdarma k zámku zpátečky). Tak že na konec to není až tak drahé a je to myslím si i funkční.

Tak nevím proč tam mít tohle předrahé zařízení od sherlocku, i když asi účinné zařízení?

Pokud Vám auto někdo chce ukrást, tak ho ukradne a můžete dělat co chcete. Je jedno zda v tu chvíli parkujete v garáži či na ulici, když ho chtějí, tak si ho vezmou.

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud použiješ termín předražené, důvod najdeš v příspěvcích co jsem psal o kousek zpátky. a jestli je předražené je jen na tobě. tady jde o to že podle mě je sherlock o kus jinde než vše ostatní s gsm.

sám sherlocka ve svém autě nemám, ale jen se snažím napsat podstatný rozdíl a ten je pochopitelně vykoupen cenou. a jestli má někdo auto za 3/4 mega, určitě se o něj bojí a pokud ano udělá maximum pro zabezpečení.

a poplatky měsíčně?? je to stejné jako s motory. můžeš jezdit 1,4 nebo 2,0 litrem a pojištění je taky jinde. pak povinko nebo havarijní. a zase ceny dramaticky jinde

věřím že v dalším autě sherlock bude, prostě při představě že přijdu a je pryč tak nevím čím bych jezdil.

teď u fabie jsem to řešil trochu jinak a myslím že maximum co jde, ale rozhodně bych zabezpečení od sherlocku neodsunoval stranou, podlem ě to má něco do sebe

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jinak,

když jsem si pořídil Octavii, tak ojetou(jedinný vůz relativně pro mne finančně dostupný), protože jsem chtěl spolehlivý vůz, relativně již bezpečný s rozumnou spotřebou, větší než je Fabia (těžko se tam vlezu :D ).

Prostě jak píšu, přece když mám doma pod peřinou či na kontě XY množství peněz, tak si nekoupím auto za tu cenu, ale řekněme někde za polovic(pokud mám pod 1,5mil.) a méně. A tak to myslím funguje u každého nebo u většiny svéprávných lidí. Proto dále počítám další výdaje a náklady.

Pokud jsem na tom tak, že si mohu dovolit nový (pro mne i ojetý) vůz Audi (A6,A8), Mercedes (ML,GL,S,C,E) a tak dále, pak nemám doma potřebu propočítávat další náklady stejným způsobem, jako u té Octavie a tak je pro mne samozřejmostí i Sherlock a třeba i dva namakaní černoši, kteří ten vůz budou hlídat.

Už si rozumíme? Já Sherlock nehaním, neodsuzuji, ale prostě propočítávám a žiju v mezích, jež si mohu dovolit. A tady se pro mne Sherlock stává významným zatížením domácího rozpočtu. Kdyby ne, už jej tam mám dávno, o tom žádná.

Editováno: , autor: Palo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protože když nám ukradli FRS. Měla najeto 3500km, vlastnili jsme ji měsíc. Mělo to tam to vyleptání a co? Jediný podle toho zjistili, že auto bylo na SVK a to je vše. Ale kde s ním jsou zloději, to nevěděli...

Asi takhle...

A zase jsem u toho co jsem psal výše. Pokud to auto chtějí, tak si ho můžeš zabezpečit jak chceš, stejně ti ho ukradnou. Třeba to vyleptání VINka je dobré, když k tomu autu přijdou hajzlové, co kradou jen na díly. Takové auto pro ně už nemá smysl, každé okno je velká finanční ztráta.

Proč myslíš, že já mám na Octavii combi na střeše tu imitaci sání? je to věc, kterou normálně na combi nevidíš, je to věc, kterou když sundáš tak si joo mákneš, než budeš mít zase čistou a nepolepenou střechu. Stejně tak lemy blatníků, křídlo a podobné věci. To vše je, kromně toho jakoby tunningu tuzingu a já nevím čeho, úplně normální odlišení od ostatních vozů a tím se to auto pro ty dílaře stává méně zajímavým oproti holé Octě.

Tak že ano, vyleptaný VIN je na hovno, když ti seberou celé nové auto na prodej, ale pořád odradí další, kteří kradou na díly. Ale i tady se najdou takoví, kteří to vemou, to je jasné, ale zase máš o nějaké to % větší šanci, že neseberou tvoje, ale to vedle, které tam stojí bez vyleptaných VIN na sklech.

Jinak sekat ruce u ramene, to je můj názor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

taky vo tom to je ty gps hosi, kdyz uz se ho nekdo rozhodne ukrast tak ho najdes ;)

Pokud je to amatér, tak auto najdeš, pokud profíci, máš smůlu, auto zajede do kontejneru (tam není signál), připíchnou se s diagnostikou těchto věcí a odpojí to.

Znovu opakuji, pokud ti chtějí auto vzít, tak si jej vezmou, otázka je, jaké auto, jaký hajzl to krade, k čemu to krade a pořád bych se jen opakoval :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud je to amatér, tak auto najdeš, pokud profíci, máš smůlu, auto zajede do kontejneru (tam není signál), připíchnou se s diagnostikou těchto věcí a odpojí to.

Znovu opakuji, pokud ti chtějí auto vzít, tak si jej vezmou, otázka je, jaké auto, jaký hajzl to krade, k čemu to krade a pořád bych se jen opakoval :help:

A najde diagnostika Sherlog?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Palo: s tim odrušenim to neni zase až taková prdel a to by museli být opravdu hodně velky profiky.Auta se ted takhle nekradou.Nebud naivní!

Většínou to šlohnou a odstaví někde pár kilometru od místa krádeže a čekaji...Sherlog má velky slevy na pojistném a v podstatě během 4-5 let je ta investice více méně zpátky.Samou sebou záleži do kterého auta to chceš dát ale Octávky je žádané "zboží"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se na to takto, co člověk vymyslí, to zase člověk dokáže obejít, najít a podobně. My se tady pouštíme do debaty o tom, zda nějaká diagnostika najde Sherlog nebo ne. Já osobně si myslím (nemám to nijak podloženo), že určitě banda hajzlů, která krade na zakázku, tak ta určitě nějaký program či systém má, aby dokázali tohle zařízení přečíst, najít, vyrušit a podobně. Ale další otázka zní, bude se taková banda zabývat vozem v řádu 250 - 500tisíc Kč???? Vyplatí se jim takový lup?? Já tvrdím že né. Za to auto dostanou desetinu té ceny, kterou v ten moment to dané auto má. Proto se na zakázku kradou Audiny, Mercedesy, Jaguáry a jiné luxusnější vozy. Tady za jeden vůz banda řekněme 5 lidí může inkasovat já nevím, řekněme 200 - 500tis. Kč, když to rozpočítají, tak to dělá něco mezi 40 - 150tis na hlavu. Co by tedy dostali za Octavii, která má cenu 400000,-??? Já myslím, že by dostali max. 80tis a to je pro ně nezajímavé. Tak že raději na díly a tady už to kradou jiní, né tak profesionální a snad ten Sherlog nenajdou, neodruší a auto budeš mít, ale...........

Když někdo jde na pevno, tak zná to auto, ví o něm více než si myslíš. Náhodný zloděj ne, tam je šance Shelocku asi veliké, to je jasné, ale zase takového dostane i ten hloupý Bullock a normální ALARM. Tak žeti max. ukradne autoradio či pneu

Ale je to pouze můj subjektivní názor

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...