Publikováno Březen 22, 200916 r Dobrý večer ! Na předním tlumiči se mi uvolnila prachová manžeta z jeho horního konce. Spolu s jakýmsi talířkem a zbytkem věnečku (ze kterého už pár kuliček vypadalo ) mi tak klepe uvnitř pružiny. Bohužel nevím , jakým způsobem tento talířek má být uchycen v horní pozici na konci pružiny. Manžeta je přes několik kuliček fixována na spodní část tlumiče, ale jak drží horní část nevím. ( Snad je to jen nějak nacvaknuto ??? ) Trochu záhadně nemohu totiž nikde nalézt žádný popis ani vyobrazení této věci. V nákresech je znázorněno pouze axiální ložisko s pouzdrem a pod ním samotná manžeta. Zajímalo by mne , zda se někdo setkal s uvedenou závadou a radou mi pomůže to opravit. Jinak bych velice narad musel navštívit servis... Díky
Březen 22, 200916 r Rozsypal se ti pryžový doraz Cena cca 380,- dá se pořídit neorigo za 200,- Obnáší to vyjmutí tlumičové jednotky z vozu , demontáž tlumiče a pružiny -je třeba stahováky pružin. A pokud ti vypadly ocelové kuličky tak ještě axiální ložisko. Cena cca 500,-
Březen 22, 200916 r Autor Rozsypal se ti pryžový doraz Cena cca 380,- dá se pořídit neorigo za 200,- Obnáší to vyjmutí tlumičové jednotky z vozu , demontáž tlumiče a pružiny -je třeba stahováky pružin. A pokud ti vypadly ocelové kuličky tak ještě axiální ložisko. Cena cca 500,- Nazdar Pepo ! Tak už mne také napadlo (vzhledem k tomu, že jsem nenašel nikde v dokumentaci žádné vysvětlení) - jestli ten veneček co sedí na tom talířku s manžetou není vlastně axiání ložisko... Ale jak se dostalo dolů a že leží volně v té misce na manžetě??? Vždy jsem se domníval, že axiální ložisko je tlačené pružinou do toho pouzdra a přece se uvádí , že lze z toho důvodu mnohdy hůře poznat , že je vadné a klepe . - A při jeho výměně se přece musí povolit nahoře tlumič. A já ho mám tedy spadené spolu s prachovkou dolů do prostoru pružiny , kde lítá ?? To nechápu, jak je to tedy udělané - BERT
Březen 22, 200916 r Autor A ten pryžový doraz tam mám v pořádku ... Nevidím na něm nic rozsypaného. Copak může to axianí ložisko jaksi propadnout dolů??? - Bert
Březen 22, 200916 r Bert: ložisko může propadnout v případě, že ti praskne pružina, přesně tento problem řešil kamarád před cca 14dny a ložisko mu taky propadlo dolu
Březen 23, 200916 r Autor Je mi už dnes pomalu jasné, že mi vlastně propadlo axiální ložisko dolů do pružiny. Podle určitých reakcí vyplývá, že to může asi nastat jedině tehdy , když se ulomí část pružiny. Docela se ale podivuji nad tím , jak může jen tak zničeho ulítnout část konce závitu na pružině ! ( Nebo to snad může nějak vyskočit ? - neměl jsem možnost to pořádně prohlédnout , zda skutečně část závitu chybí) - Při normálních jízdách po cestě a aniž by to člověk postřehl ! Trošku se pomalu začínám bát co Fabie v 60000 ještě předvede... - Bert
Březen 23, 200916 r no jestli máš někde kuličky tak se rozlítlo ložisko, to je jasný ale jak se to stalo takle nezjistíme.. chce to omrknout, o pružinách už sem párkrát slyšel že mu praskla, se stává, co máš za motor?a rok? jinak si myslim že fabie je vcelku dosti spolehlivý autiko
Březen 24, 200916 r Tak na obrázku jsou přední pružiny z O1 Vůbec jsme nevěděli, že jsou prasklé Zjistilo se to až při výměně tlumičů. V tvém případě je to tady mlácení prázdné slámy . Je třeba se ohnout nebo najet na zvedák a podívat se co se vlastně stalo.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.