Přejít na obsah

Bojové umění... (Jiu - jitsu a třeba i jiné)


kyraso

Doporučené příspěvky

No co vsetko sa na fore o autach nenajde... Ale k veci... JU-JITSU vrele odporucam, je to komplex hlavne sebaobrannych technik. Vyhodou je, ze pozostava z kopov, uderov, hodov,pakovych technik... cize je to taka vsehochut a ked sa tomu venujes poctivo, tak si vlastne vytvoris svoj styl... Cize sa tam nepreferuju neake typy technik/kopy-Taekwondo/. A navyse je to uz take "moderne" umenie, nie prilis naviazane na tradicie /Aikido../

Pokial hladas neaky bojovy sport pre dieta na zaciatok odporucam JUDO /ci uz pre chlapca aj dievca/. Je to perfektny zaklad do buducnosti a da sa potom na to nabalovat kopy, udery... Vsak sa pozri na boj v "klietkach", dve tri rany a potom valia na zemi.... Navyse je perfektne na posilovanie mladeho tela a pre kondicku.... A nech si hovori kdochcecochce , technikami Judo, Zapasenie a pod. sa skor ubrani napr. zena proti vacsiemu a silnejsiemu protivnikovi... Zena 55kg, 1 dan Karate, moze buchat do ksichtu 90kg nadrzanemu podnapitemu fesakovi..... Ale hodove techniky su velmi ucinne.. A potom ZDRHAM CO TO DA.... tak zdarek bojovnici...

yoyo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taekwon-do ITF :) jsou dva druhy, rozdeluje se na utocny boj (WTF) a nebo sebeobrana (ITF), zalezi, co si vyberes. Samozrejme, ze ta utocna forma je agresivnejsi. Bojove umeni jsem delal 8 let a rozhodne toho nelituju. Posili to jak tvoji telesnou stranku, tak i tveho ducha, coz se nekterym muze zdat jako prehnana fantazie, ale je to tak :) A na dotaz, jestli jsem to nekdy pouzil, tak musim odpoved, ze ano. Nezda se to, ale ty chvaty mas v hlave ulozeny. Kdyz te nekdo napadne, tak se automaticky branis tak, jak ses to ucil a jakmile dokazes odvratit utok, je jen na tobe, jak utocnika zneskodnis :palec2: Nemuzu jinak, nez bojove sporty vrele doporucit. Trenoval jsem pod opravdovym mistrem a jsem za to opravdu rad.

Editováno: , autor: houmik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem celkem rozhodlej pro Jiu-Jitsu...jen mám obavu z důvodu, že mám Crohnovu nemoc a nevím co by mi to udělalo :(

Jaký jsou začátky Jiu-Jitsu co se týče tréninku?

Co se týče této nemoci,nejsem si jistý,zda by bylo na místě riskovat tu a tam nárazy,údery a podobně do břišní krajiny a tak dráždit střeva.Nejsem specialista chirurg,patrně bych se informoval u tvého oštřujícího lékaře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...