Přejít na obsah

Hospodský pokec

Marek

Doporučené příspěvky

Na fábuli RSko ročník 12/03 jsou zadní kotouče 230 x 9 mm (plný), přední 239 x 18 mm nebo 256 x 22 mm nebo 288 x 25 mm (všecky ventilovaný = vnitřně chlazený) - aspoň tyhle velikosti mi podle typu, ročníku a motorizace vyhodil e-katalog ND. 

Ty největší (288 x 25) poznáš podle toho, že na ně už nejde namontovat 14" ráfek - jednoduše se do něj nevejdou. Někde jsem viděl, že mají i označení C-II, C-III a C-54 (ve stejným pořadí v jakým jsou rozměry) - mělo by to být vytvořeno reliéfním písmem na odlitku třmenu. Ty C-54 tak označený určitě jsou - mám to na nich.

U brzd na oktávku je ještě víc možností, motorizace 2,0TDI se dávala do víc variant, který se liší vzájemnou kombinací výbavy a tím taky brzdama. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak už jsem ze servisní kontroly doma  :) při 126620km událo se následující:

- olej

- brzdová kapalina

- palivový filtr

- vzduchový filtr

- pylový filtr

- olejový filtr

- kontrola celého auta plus umytí

Výsledná cena sakum prdum 3191,- takže jsem moc spokojený akorát zase zadní kotouče začínají vypadat nepěkně jako u Scouta jinak prý vše v naprostém pořádku až na omlácené prahy ale s tím nic člověk neudělá...

Odkaz ke komentáři

takže ide na rad pár nie moc príjemných zistení: :(

po dlhšom státí motor štartoval 3-4sec. je to normálne??? potom po kratšom státí sa to už nevyskytlo...

pri daľšom štarte to malo zvuk ako keď štartuje HTP :D nad tým som sa začudoval aj zasmial :D

pri zapnutom motore je počuť akoby svištanie,či šuchot...niečo medzi tým....ako keď mi na OI odchádzal remeň :D len toto je tichšie o trochu 

a ako to mám s tými rozvodmi?? reťaz či remeň alebo čo? :D mám 1.2TSI 63kw MR2014 r.v. 1/2014

tot vše :) ináč spokojnosť

Editováno: , autor: juraj07
Odkaz ke komentáři

S tím startováním to bude normální.. Také mi to nenaskočí na drc po delším stání, ale chvilku točí.. cca 3 vteřiny to budou.. Jinak máš určitě řetěz, takže ty zvuky co se ti nezdají budou od něj, je to o zvyku, za chvíli to nebudeš vnímat  ;)

Jak to vypadá s tvým vláknem, dočkáme se  :kol-28: ?

Odkaz ke komentáři

vlákno zatiaľ nie strašne sa o neho bojím takže ešte musíte počkať :D,a nemal som tam mať remeň či čo to? čo je spolahlivejšie reťaz či remeň?

a prečo tá reťaz vydáva to svišťanie veď mám len 55km napr OI to nerobila ani po 198000km :D inak výfuk sa mi nevypaluje vôbec :D žiadny smrad po státi nič... :)

Editováno: , autor: juraj07
Odkaz ke komentáři

Ne řemen má pouze modernizována 1.2 TSI, který se dává zatím jen do Octavie III.. Co se týče spolehlivosti, tak kvůli problémům hlavně u prvních verzí těchto motorů se škodovka přešla právě od řetězu k řemenu.. Ale řetězu bych se u tebe nebál, přeci jen máš poseldní verzi toho motoru a je tam uděláno hodně opatření, ať se to nekazí..

Ten zvuk je prostě charakteristický pro ten motor... Ale jestli se ti to nezdá, tak to nahraj at si to můžeme tady poslechnout  :)..

Ale aspoň fotku by si ukázat mohl teda  ;).

Bubny tuším bývají z výroby natřené šedou barvou..

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři

takže po dnešných jazdách som zistil že sa mi vypaľuje výfuk-teda cítiť je to strašne :D kolko to bude cca trvať? a tak isto že vonku pri naštartovanom motore a otáčaní kolies ide od kolies také tiché vŕzganie...škriekanie...no asi viete čo myslím a ten posilovač je nenažraný tej energie od remeňa jak hovado :D pri otáčaní kolies sa začnú stmievať svetlá....

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...