Přejít na obsah

Škoda Felicia 1.3 40 kW LX r.v. 1995 - škubání motoru

Čočkyn

Doporučené příspěvky

Zdravíčko, mám takoví problém u feldy a je takoví, že mi škube. Děje se to když například jedu krokem mám zařazenou 2ku a přidávám tak trhá dokuď se nevytočí do otáček, to samé se děje už i při rychlostí 30 km/h a zařazeným 3 rychlostním stupní...jedu na neutral s kopce brzdím a odbočuju ale protože jedu stále z kopce tak místo 2 dám 3 a ten samí problém než se to dostane do vyšších otáček tak škube..většínou pomůže dát plyn až na podlahu protože při částečném sešlápnutí plynu by to vytočení trvalo déle a škubání taky..chci se zeptat čím by to mohlo být..mám takoví podezření že by to mohl být benzínový filtr..felda má najeto 121 tisíc km...díky moc..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych to spíš tipoval na problém s jiskrou. Takže kabely, víčko, palec a svíčky (správně utažené). Cívku bych nejspíš vyloučil. Chtělo by to si ty věci vypůjčit a vyzkoušet.

uvidím ale díky za radu..každopádně jsem dnes vyměnil vzduch. filtr byl dost zasranej tak je možný že to nesálo dost vzduch...projedu až zítra a uvidím jak bude šlapat..

Odkaz ke komentáři

škubání motoru je pro Felicii stejně typická závada jako hnijící 5. dveře. Může to být v podstatě čímkoliv - palivový filtr, palivové čerpadlo, vadný vstřik, snímač otáček, zapalovací lišta, lambda, svíčky, kabely, škrtící klapka atd. Nejhorší na tom je, že pokud auto připojiš na diagnostiku, tak to na 90 % nenajde žádnou chybu. Nejlepší je sehnat někoho, kdo má stejné auto a postupně měnit součástky.

Odkaz ke komentáři

hele, když mně škubalo loni auto (psal jsem to tady, dělo se tak v pravotočivých zatáčkách zejména, někdy na rovince), tak jsem vyměnil víčko a palec v rozdělovači a byl klid :palec2: . Teď když mi začalo auto cukat, dělalo to v nízkých otáčkách, tak jsem vyměnil svíce (mám LPG a najeto na nich bylo něco přes 20t km, takže už měly nárok na to být KO). Takže jak už ti tady radili, vyměň víčko a palec (investice do 200Kč), pak svíce, taky nejsou žádná pálka a uvidíš. Když nepomůže pokračuj kabely (ale ty bych si asi někde půjčil na odzkoušení).

Editováno: , autor: Malta
Odkaz ke komentáři

hele, když mně škubalo loni auto (psal jsem to tady, dělo se tak v pravotočivých zatáčkách zejména, někdy na rovince), tak jsem vyměnil víčko a palec v rozdělovači a byl klid :palec2: . Teď když mi začalo auto cukat, dělalo to v nízkých otáčkách, tak jsem vyměnil svíce (mám LPG a najeto na nich bylo něco přes 20t km, takže už měly nárok na to být KO). Takže jak už ti tady radili, vyměň víčko a palec (investice do 200Kč), pak svíce, taky nejsou žádná pálka a uvidíš. Když nepomůže pokračuj kabely (ale ty bych si asi někde půjčil na odzkoušení).

No tak hoši, dneska jsem jel cestu 60 km a auto cuklo pouze 1x a to opravdu lehounce, jinak myslím, že tím, že jsem vyměnil vzduch filtr to zmizlo, protože se změnil i tak trošku zadušenej zvuk auta a je tam ten rozdil fakt znát, takže uvidím co bude dnes odpoledne a další dny jak se to bude chovat, jinak vyměním svíce, kabely (mám je doma-fungl) a chci se zeptat nejsem žádný mechanik co je to víko a palec? možná to pro někoho je jako banalita ale slyším to poprvé..dík

Odkaz ke komentáři

Víčko je to co do něj vedou ty kabeli od svíček.Palec je ten umělý kus pod víčkem který rozvádí jiskru na svíčky ve správném pořadí.Palec nesmí být opálený a musí být k osičce rozdělovače přilepený(nesmí jít normálně vytáhnout.)Filtr ti možná vyřešil zadušenej zvuk ale škubání se asi znovu ukáže.Jinak těch škubání může dělat víc věcí,jak už je psáno.Třeba dost poruchový bývá snímač otáček ale pouze ten bez kabelu(novější typ.)

Odkaz ke komentáři

Je to palec a víčko rozdělovače. Rozdělovač je ten vehement, co ti od něj vedou kabely k svíčkám. Víčko je prostě víčko

toho rozdělovače, vedou přímo od něj ty kabely. Palec je to, co uvidíš, když odklopíš to víčko.

P.S. Promiň, že jsem napsal skoro to samý, ale než jsem dopsal příspěvek tak tam skočil ten tvůj.

Editováno: , autor: mambo
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...