Přejít na obsah

Délka výrobního procesu


Skeeve79

Doporučené příspěvky

Zajímalo by mě, jak dlouho se auto vyrábí. Myslím tím celkový počet dní od chvíle, kdy podnik začne vyrábět "konkrétní objednaný kus" po sjetí z výrobní linky s tím, že se může odvézt k dealeru. Samozřejmě nepočítám výrobu součástek apod., ale samotné "skládání" auta dohromady :-)

Zkoušel jsem to googlovat, ale asi bych si měl přečíst nějaký návod pro vyhledávání, protože jsem nenašel vůbec nic kol100

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čo som mal možnosť vidieť, tak od rovných plechov po auto opúšťajúce výstupnú kontrolu je to pár hodín - určite to nie sú dni! Autá sú dnes skladačka, väčšina komponentov prichádza od dodávateľov ako predpripravené montážne celky, na linke to len dajú dokopy. Presné číslo sa ale ťažko hovorí, záleží od toho, či sa prípadne auto zdrží na repase, tam totiž nastáva najväčší časový sklz. Dni sú to jedine v prípade, keď sa zastaví linka v jednosmennej prevádzke na konci smeny a pustí sa až na druhý deň...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja mam nyni objednane auto do vyroby a kdyz jsem tento dotaz polozil nedavno dealerovi, tak mi bylo receno, ze rano na nej nastoupi a za par hodin, jak rikal Igor je hotove, pote jse na nejakou testovaci stolici vetsinou a nejpozdeji vecer je naprosto dokonceno... Cekal jsem take nekolik dni, ale ouha ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak krátké to zas není, si to trochu pleteš s Legem :D

Od plechů na Lisovně do odjezdu na parkoviště přibližně jeden den + trochu něco navíc - pokud vše jde bez problémů (auto se někde nezasekne ).

V případě že za začátek považuješ Svařovnu tak něco okolo 12h.

Editováno: , autor: indet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jenže plechové díly jsou již hotové, nevyrání se sice dopře, ale "jsou". Vše bylo možno vidět na vlastní oči na exkurzi v MB a aji tam samy říkají jak dlouho trvá, je to opravdu pár hodin.. tak 3 samotné složení auta.. ale pak je to testování atd :) No doporučuji navštívit osobně MB ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plechové díly se musí vyrábět ve větších sériích dopředu a skladují se několik hodin až i směn.

Délka závisí na složitosti výroby jednotlivého modelu. Samozřejmě v MB jsem nikdy nebyl, ale vím o čem mluvím.

Editováno: , autor: indet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja som to mal možnosť vidieť vo VW Bratislava - Q7, Touareg a Octaviu... Cayenne nerátam (ten sa robí ako SKD), ale prechod takej Q7 cez zvarovňu, potom lak a samotná linka bol naozaj pár hodín, teda jedna smena. Treba brať do úvahy aj to, že súčasne sa robí karoséria na jednom "páse", na druhom v tom istom čase podvozok, v tom správnom okamihu sa to spojí a vyslovene sa dohádžu ostatné veci. Motory sú dodavané už hotové, podobne je to s množstvom ďaľších modulov - predné čelá, kompletné prístrojovky atď.

Musím ale povedať, že vidieť na vlastné oči proces, ako vzniká auto, je zážitok pre každého chlapa B)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to hej, na linke by som byť nechcel. Poznám ale ľudí, ktorý sú vo VW Bratislava a odkedy sa spustila výroba, robia to isté - jeden montuje už 10 rokov brzdové trubky, a ten druhý zasa tesnenia na dvere :wacko: Tvária sa spokojne, ale pri pive nadávajú na jednu vec - vadí im, že ak má prísť nejaká návšteva alebo VIP exkurzia, je úplne inak nastavený takt. Akonáhle je návšteva preč, takt je niekde úplne inde a ledva stíhajú...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aha, tak tohle nemohu soudit.. nám bylo řečeno tuším po dotazu že mají max 3min na tom svým místě, ale spíše 60sec.. a naopak se zdálo, že jak na ně čumíme, tak to maj nějaký volný :D ale přímo nikoho z té linky nenám, tak nevím jestli zrychlili/zpomalili.. ale v současné dbě kdy se nestíhaj dodávat O II face, pochybuju, že by spomalili kvůli exkurzi..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za informace. Moje auto má být vyrobeno v příštím týdnu, proto jsem chtěl vědět, kdy by to vlastně mohlo být. Odjíždím totiž v půlce týdne na dovolenou... Takže to auto může být vyrobeno klidně třeba v pondělí :-) A pak samozřejmě ještě cesta k dealerovi...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No v pondělí a pak tam týden stojí, než se naplní kamion objednávkama pro daného dealera / region, ony ty auta tam ěnkdy prý čekaj i měsíc :feve: teda když ještě nebyla rizovka a nešly O II těžce na export a nebyly nedostatkovým zbožím.. Takže to, že je v pondělí vyrobené.. neznamená bohužel nic :(

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To určitě ;) ono asi hodně záleží jakou má prodejce dohodu se Škodovkou.. jak často dopravuje a jaký typ: vlastní/nasmlouvaná/vlaková.. No čistě toreticky seš na tom prostě líp :D

Rozhodně seš na tom líp, než známá co si tuším před skoro 3měsíci objednala O II v nějakých výbavičkách navíc a doted se na ni "nedostala řada". Tak objednávku myslím zrušila a kouká jinde v koncernu.. Za to Passat, který byl objednán současně s tou O II má už naježděno snad 1000km (možná už víc).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já na to auto taky čekám už dva měsíce... Ale důvodem je změna objednávky, protože na původně objednanou OII 1.4 TSI bych čekal cca 8 měsíců, tak jsem si raději vzal 1.8 TSI. Takže nějaký den už mě netrápí... Spíš mně šlo o to, kdy by mě mohl dealer přibližně kontaktovat, protože budu na té dovolené mimo ČR.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To že se montují díly a současně se skládá karoserie je jasné, ale ten proces je daný a nedá se nějak výrazně urychlit ať je to Porsche, nebo Dacia.

Jen v případě montážního závodu - což asi VW Baratislava u některých modelů bude, tu může byt montáž kratší, ale bylo by fer k tomu připočíst přípravu montážního celku v jiném závodě.

Nevím jaký TT mají v MB, Blave, ale znám jiné automobilky a všude je to přibližně stejné - auto jen na svařovně stráví tak okolo 3h

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Me se zacina vyrabet 15. cervna, na dodani maji mesic... Nechutna doba a to uz 2 cekam... Neni to Skoda, ale je to koncern a je to "velmi chtene" TSI 1,4

Ale aspoň ho dostaneš (předpokládám) dřív než za 8 měsíců. To je tím, že chceš koncernové auto, ale ne Škodu. Protože Škodovka má čekačku na 1.4 TSI fakt 8 - 9 měsíců... Zvláštní, když u jiných automobilek ty motory jsou dřív :disgust:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten TT okolo 57s je ale špička, není moc automobilek které vyrábějí v tomto Takt Time.

Jinak samozřejmě je potřeba takt násobit počtem operací jdoucích za sebou (je jasné že některé operace se provádí současně - třeba dveře, příprava přístrojovky, .. apod...) ale i tak to není tak jednoduché a je potřeba dodržet nějaký technologický postup . Pochopte že nemůžete přece zadek auta svařovat, uprostřed lakovat a dopředu montovat motor. Každá operace potřebuje svůj čas.

Jinak moje OII se vyráběla 4.11. a 11.11. už byla doma na značkách.

Jak již bylo psáno víš, čeká se na naplnění kamionu přepravce pro ten daný region.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...