Přejít na obsah

Zapojení neonu


tommy737

Doporučené příspěvky

Zdar profíci, mám zájem o instalaci neonů pod auto, ale vrtá mi hlavou, na kterou část elektroinstalace to napíchnout. Chtěl bych to mít samostatně spínané přes spínač, takže jestli máte někdo nápad kde s tím tak budu moc rád za rady :) A taky kudma bych měl táhnout dráty, nějakou nejsnadnější cestou abych nemusel rozkopat polovinu auta :) dík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No po týdnu nikdo nejevil zvláštní zájem tak jsem rozepisování vynechal :))

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si pořídil dálkově spínané relé -> http://www.pselectronic.cz/k5503-2481-vm13...o-ovladani.html

Zbytek zapojení je určitě jasný, neony jsou propojené paralelně, - pól vede přímo na baterii / +pól je spínaný a vede přes relátko na baterii (samozřejmě nesmíme zapomenout na pojistku poté co změříme odebíraný proud!)

Výsledek vypadá zajímavě. ;)

Edit: Kdyby to nebylo jasné, do interiéru jsem kabely vůbec netáhnul. Relátko mám připevněné v motorovém prostoru, je to poměrně malá krabička takže si každý určitě najde místo k připevnění, které mu bude vyhovovat (dejte si pozor na důkladnou izolaci!) ;-)

77958610.jpg

Editováno: , autor: tommy737
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže kabely máš težené pod autem, mám neony koupené rok :angry: a nechce se mi do toho právě kvúli tažení kabelú vnitřkem. Můžeš sem kopnout foto ze zádu? Furt mi je ta trubice vidět a nechci kupovat jakýsi spojler či co. Jinak to vypadá dobře a ta barva je in ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...