Publikováno Červen 23, 200916 r Zdravím. Moje potíže s koupí vozu v Polsku neberou konce... Dnes mně konečně přišly doklady od prodejce. Přes moje asi pětinásobné dotazy za poslední dva měsíce a jeho kladné odpovědi, jestli mně pošle originál COC listu, mně dnes přišla jeho kopie. Teda nikdy jsem originál neviděl, ale nepředpokládám, že originál vypadá jako černobílá kopie na měkkém papíru. K tomu mně přiložil velký polský TP. Máte někdo zkušenosti s přihlašováním na základě COC listu? Jak vypadá originál? Předpokládám totiž (po přečtení nějakých článků a diskuzí), že mě s tím na inspektorátu pošlou do háje
Červen 24, 200916 r Prihlasovali jsme nekolik aut z Rakouska v Brne. Staci ti kopie COC listu, na inspektoratu dostanes Cesky velky technicky prukaz, ktery na zaklade COC listu vyplni a za nejaky ten den ci tyden si prijdes pro technicak. Co je nutne tak potvrzeni o tom ze jsi zaplatil na financaku DPHcko, ktere by si samozrejme v Polsku nemel platit. Jakmile budes mit potvrzeni o zaplaceni dane auto se prihlasi a dostanes SPZku.
Červen 24, 200916 r Autor Tak jsem si teď volal na registr. Musím mít originál COC, jinak mně to nepřihlásí
Červen 24, 200916 r Já jsem kupoval nové auto ve SRN a COC list mi přiložili automaticky při prodeji. Je to normální bílý papír s černým potiskem nic originálního, myslím že na něm není ani žádné razítko. V Praze mi auto normálně přihlásili. Večer se doma na ten papír znovu kouknu (mám kopii) a dám vědět jestli je tam nějaký podpis nebo tak něco.
Červen 24, 200916 r Originál COC má originál razítko, který vystaví v té určité zemi dovozce, ne dealer.
Červen 24, 200916 r Hrozná banda tady v té republice.. Všude totiž chcou něco jiného.. Já dovezl novej skůtr z DE a taky jsem si užil.. COC list jsem měl ale na základě toho mi TP nedali..:-( I když vím že by měli a COC stačí.. Nicméně hádat se s uředníkem je problém.. Vytáhl paragrafy atd.. no magor.. Tak jsem musel na stanici technické kontroli kde mi dle COC listu udělali technický popis vozidla a s tím pak na inspektorát kde mi vydali TP a COC list si tam nechali).. + tedy to potvrzení o zaplacení DPH na finančáku.. bez toho to nedají..
Červen 24, 200916 r Autor O tom zaplacení DPH vím a je mi to jasné. Jen nechci uvázat desítky tisíc na finančáku, dokud nebudu mít jistotu, že auto přihlásím. Originál COC má údajně hologram.
Červen 24, 200916 r Můj COC list (dovoz Rakousko) byl taky bez razítka, prostě normální list papíru s textem v černé barvě (přišlo mě to jak vyjetina z tiskárny). Na dopravním si ho vzali a vystavili mě kopii, kterou orazítkovali vlastním kulatým úředním razítkem.
Červen 24, 200916 r Souhlas mám po ruce COC od frantíků a tam žádný hologram není, poze origoš červené razítko, toť vše a zatím na to v Praze a nejen zde, přihlásili všechna auta /cca 150 ?/.
Červen 24, 200916 r Autor Tak jsem volal tomu dealerovi... Už jsem jednou o něm napsal, že je to trotl, ale on překonal sám sebe. Nemluvil jsem přímo s tím prodejcem, má dovolenou, ale s jejich asistentkou. Čekají na ten originál COC, jakmile jim přijde, tak mně ho hned přepošlou. Takže o tom ví, že mně neposlal originál a že mně ho má poslat. Jen nechápu tu prázdnotu v jeho hlavě. Ještě v pátek jsem se ho ptal, jestli mně posílá originál a říkal že jo. Jinak bych mu samozřejmě řekl, ať to pošle rovnou všechno naráz, protože stejně to na úřadech do té doby nevyřídím. Je to neskutečný de*il.
Červen 24, 200916 r No v Brne opravdu stacila kopie a dostali jsme vyplneny velky technicky prukaz problem ovsem byl, ze vyplnit technicky prukaz presne podle COC listu je pro nase uredniky neskutecna vec, takze to ze kolega ma 2.0TDCi a v technicaku sice take 2.0 ovsem nikoliv naftu ale benzin, neskutecne je ze v technicaku byly uvedeny vsechny informace spotreba atd, prave pro ten benzin, takze jedno upozorneni tyhle veci si zkontroluj, protoze oni uz to maji ulozen v pocitaci a na COC list se stejnak nedivaji, videla dvou litr tak tam neco placla...mno kraaaava to byla Ale jinak siml je to veliky prihlasit auto z venku
Červen 24, 200916 r Koupil jsem si letos nové auto v Bavorsku a protože to byo určený pro Holandsko tak jsem dostal originál COC listu, čistopis německého TP a protokol o souhlasu typu od TÜV, který sloužil pro vydání D. TP. U nás jsem zaplatil DPH a protože jsem nejdříve telefonoval na dovoznímu techniku na městském úřadu v Říčanech tak jsem hned věděl, že to bude velkej blbec. Nastudoval jsem si všechny podmínky a vytisknul jsem je a hurá na přihlášení. Po hodině čekání a to jsem byl ten den první na řadě mi ten úředník řek že mám problém a že chce TK, Ev. kontrolu a zaplatit 1500 Kč poplatek a pak 800 přihlášení. Jenže auto bylo nové a mělo 17 km a tak se přihlašuje bez kontroly. Ukázal jsem mu zákon a on odpověděl, že ho to nezajímá a že má svoje školení A taky že mi nedá převozní číslo abych mohl dojet na Tk. Jenže bez auta nejde udělat EV kontrola a odtahovka by stála další peníze a tak jsem se naštval a protože mám auto na firmu tak jem zajel na Bohdalec v Praze a tam jsem předložil opět stejné doklady jako v Říčanech. Absolutně bez čekání mi velice slušná úřednice řekla že mám vše potřebné a ať zaplatím 800 Kč přihlášení a příjdu za tři dny. Tak jem šťastně přihlásil auto v Praze a hned jsem letěl na toho blbce v Říčanech. Zeptal jem se ho zda opravdu požaduje vše co mi řek a on že ano. Řek jsem príma, já Vás k ničemu nepotřebuju a děláte závažné chyby v postupu. On začal blekotat, že takto to dostal faxem z min. dopravy a tím se řídí. No potěž pěkně naši ouřadové respektují fax a ne zákon, nebo v horším případě chtějí něco do kapsy, aby to šlo bez problému.
Červen 24, 200916 r Autor Já jsem si postup nastudoval přímo na stránkách ministerstva dopravy, takže se tím můžu ohánět Ale v Praze nebudu jediný, tak v tom problém nevidím... Jen ten technik na registru chce originál COC, v čemž mu nemůžu odporovat, protože je to přesně podle postupu Jen doufám, že mně opravdu dorazí originál COC, a to v dohledné době. Rád bych s tím autem jel v půlce července na dovolenou. Že ho nebudu mít do konce června, jsem si uvědomil už včera... EDIT: Jinak jsem dostal taky protokol o homologaci od TUV. A taky originál dokladu z polského celního úřadu, který jsem nechtěl a fakt mě nezajímal A co budu dělat s originálem polským TP taky nevím. Upraveno Červen 24, 200916 r od Skeeve79
Červen 24, 200916 r Ahoj a ten originál TP ti vezmou při registraci a skončí asi v archivu. Na originálu COC listu jsem měl razítko že D. TP byl vydán pod číslem atd. Při registraci u nás zkontrolují zda v mezičase nedošlo na tento techničák s tímto číslem k registraci v jiném Eu státě a pokud je vše Ok tak do originálu COC dají naše razítko o vydání CZ techničáku a v mém případě si německý originál nechali a COC list jsem dostal zpět. Podstatné je mít originální COC list v mém případě na formátu A4 tvrdý papír a s barevným potiskem loga výrobce na jedné straně a na druhé straně černobíle věškeré údaje o autu v angličtině.
Červen 25, 200916 r Autor Já jen doufám, že nebudou třeba dělat problémy s tím, že už byl vydán polský TP a bude o tom nějaký záznam v COC. Že to třeba nebudou už chtít zaregistrovat jako nové vozidlo. No ale snad budou rozumní...
Červen 25, 200916 r Já auto přivezl na odtahovce a tak nebylo nikdy registrované. Pokud by bylo na převozce tak by mohli jí brát jako první registraci v cizině a pak je postup jiný a i se stal případ kdy byla technická jen na dva roky, protože si to úředník vysvětlil jako již registrované auto.
Červen 25, 200916 r Autor Auto na převozky určitě registrované nebude, nebude mít žádnou registraci. Chci si pro něj jet k dealerovi už se značkami.
Červen 29, 200916 r Autor Dnes jsem byl na registru vozidel, nechal jim tam spoustu papírů a ve středu snad už bude TP a značky No a potom hurá pro auto
Červenec 1, 200916 r Autor Takže RZ jsem si dnes vyzvedl. Podle zápisu v TP to udělali hned v pondělí. Nakonec to bylo překvapivě rychlé a bez problémů
Červenec 2, 200916 r Gratuliji a taky u mě to bylo v Praze zapsané ten den co jsem to tam doručil, ale vyzvednul jsem si to dle instrukcí až za tři dny. Praha je jednička a Praze východ dávám za pět po mých zkušenostech s nafoukaným a nekompetentním úředníkem.
Červenec 18, 200916 r Zdravím ,mám dotaz - co je to ten COC list , a kolik se platí DPH a do kolika dnů je to potřeba zaplatit
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.