pinda 1 Vloženo 4. Únor 2011 Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Ahoj všichni,koukám že se tu názory liší nic méně já mám podobný problém s vibrací poloosy,tedy aspoň si myslím že to bude tím,kola mám vyvážený,jak letní tak zimní ale vibrace jsou stále stejné,čepy a silembloky jsou vyměněny,dělá mi to při akceleraci 2,3,4,5, jen nevím která poloosa,zdá se mi že u řidiče... Když jedu a zatáčím mírně doleva zatížim pravé kolo a prudce přidám tak vibrace nejsou,naopak když zatáčím doprava a zatížim levé kolo a prudce přidám tak se mi auto těžce rozvibruje,samozřejmě při jízdě rovně to vibruje samosebou také....Teď co stím,která poloosa a zda vyměnit celou,a to je ranec,nebo jen díl a jaký,a ptám se vás přátelé co stím dělat.....Honza Pánové mám podobný problém auto vibruje na všechny rychlosti ale jen pokut jedu delši zatáčku v pravo nebo v levo jeto jedno.Připadá mě že se dostanou poloosy do kmitu a potom tos autem dost cuká než začnu točit zase na druhou stranu . Má stim někdo skušenosti PROSÍM O RADU Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasatec Vloženo 15. Únor 2011 Sdílet Vloženo 15. Únor 2011 Me se pro zmenu pri akceleraci oziva neprijenny vybrujici zvuk, ale nic necitim. V zadnem servise (byl jsem uz v sesti) nezjistili, cim to je. Klouby na poloose jsou pry OK. Uz nevim, procetl jsem uz snad cele forum a zadny pokrok. Jsem z toho zoufalej uz. Mam O1 2001 1.8T 20V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricekt22 Vloženo 15. Únor 2011 Sdílet Vloženo 15. Únor 2011 Ahoj všichni,koukám že se tu názory liší nic méně já mám podobný problém s vibrací poloosy,tedy aspoň si myslím že to bude tím,kola mám vyvážený,jak letní tak zimní ale vibrace jsou stále stejné,čepy a silembloky jsou vyměněny,dělá mi to při akceleraci 2,3,4,5, jen nevím která poloosa,zdá se mi že u řidiče... Když jedu a zatáčím mírně doleva zatížim pravé kolo a prudce přidám tak vibrace nejsou,naopak když zatáčím doprava a zatížim levé kolo a prudce přidám tak se mi auto těžce rozvibruje,samozřejmě při jízdě rovně to vibruje samosebou také....Teď co stím,která poloosa a zda vyměnit celou,a to je ranec,nebo jen díl a jaký,a ptám se vás přátelé co stím dělat.....Honza vnitřní kloub prave poloosy jde koupit zvlašt cela poloosa se mění malo kdy/ČASTO pri nehodě či poškozeni tisicihranu/ muj nazor z dílny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin81 Vloženo 18. Duben 2011 Sdílet Vloženo 18. Duben 2011 Pánové mám podobný problém auto vibruje na všechny rychlosti ale jen pokut jedu delši zatáčku v pravo nebo v levo jeto jedno.Připadá mě že se dostanou poloosy do kmitu a potom tos autem dost cuká než začnu točit zase na druhou stranu . Má stim někdo skušenosti PROSÍM O RADU Zdravím, tak v těch zatáčkách mám ten samý problém - konkrétně pravotočivá zatáčka, když zatížím levé kolo - rozechvěje se. Polosy/klouby měněny, taktéž uložení ramen, čepy. Mohlo by to být vlivem tlumiče? (najeto 197.000 km). díky za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kireTDI Vloženo 23. Duben 2011 Sdílet Vloženo 23. Duben 2011 mam takí problém idem plynule 50 a začne mi auto vibrovať, tak zvláštne na vodičovej strane. menene je všetko na podvozku okrem poloosí, ložiska,silentbloky, pneumatiky, všetky čapy ..... už som zúfalí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
maniak Vloženo 16. Květen 2011 Sdílet Vloženo 16. Květen 2011 (editace) juke.box mi vyměnil poloosy za originály a super nic nevybruje jak nové auto a za super cenu a taky 2 kila najeto necelý nazdar pánové, víte někdo jak se projevuje unavená poloosa (200-tis km) může způsobovat vibrace asi jako nevyvážená kola? při kolika kilometrech jste měnili poloosy? při vyšší rychlosti do zatáčky je auto neklidné, cukání do volantu (mám nové conti sport 2) Robert Editováno: 16. Květen 2011, autor: maniak Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysterx888 Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 mam TA tachnix podvozok viem ze to neni nic moc mne to zatial staci koleso 8x18 ET32 dotz mugello 225/40 R18 ked idem po dialnice pri 130km/h a viac mi trase volant-vybruje neviete preco? capy silenkboly koleso su ok . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kefi Vloženo 29. Květen 2013 Sdílet Vloženo 29. Květen 2013 Zdravím, tak v těch zatáčkách mám ten samý problém - konkrétně pravotočivá zatáčka, když zatížím levé kolo - rozechvěje se. Polosy/klouby měněny, taktéž uložení ramen, čepy. Mohlo by to být vlivem tlumiče? (najeto 197.000 km). díky za radu Ahoj, jak jsi to vyřešil?? Mám podobný problém, v levotočivé zatáčce pod plynem se mě rozvibruje silně auto!! Pouze vlevotočivé!! Když jedu rovně a přidám tak nic! Mám vyměněné: Všechny klouby!, ložiska, kosti, spodní čepy (brzdy z 256 na 288mm, fabia RS). Už nevím co s tím! Předem děkuji za každou dobrou radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ketys Vloženo 21. Červen 2013 Sdílet Vloženo 21. Červen 2013 Chlapi mám taky problémy, který už docela dlouho neumím nijak vyřešit ... v servisu taky moc nevědí, jsou to jelimani tady v tom mým kraji. 1) Vibruje mi volant ve vyšších rychlostech, cca tak od 130km/h je to trošku cítit, ve 160 už to klepe s rukou na volantu celkem slušně. 2) Občas cítím vůli v řízení, takový to když jedu rovně a chci jen mírně zatočit, tak místo aby jsem pootočil volantem plynule, tak to cukne ... dělá to jen v tomto momentě, když mám volant rovně a chci zatočit, v zatáčení pak už jde zase plynule. Kola vyvážený 2x, geometrie udělaná, tyče stabilizátoru vyměněné, silentbloky ramene z Leona, čepy řízení nové, uložení stab. nové, stab. ... dále jsem vyměnil komplet oba vnitřní homokyneťáky (vnitřní klouby), kotouče ve předu se vyměnily za Brembo Max, vydržely mi tak 3000 km a začli mi zase mírně občas vibrovat (chjo). Opravdu nevím už, co s tím může být :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vito033 Vloženo 6. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2013 Ahoj, mám také podobné problemi. Auto mi začne vibrovat kolem 80 až 100 km/h. Ale divné je, že jen na některých silnicích. Třeba na starých to nic nedělá a vyjedu na novou rovnou a celé to vibruje. Kola jsem převážil a měl tam i jiné. Zadní pravý kolo jsem koukal tak mi pribržďuje. Nejde tak z lehka otočit jako to leve. Nemuže to mít na to vliv? Nebo jestli neni kotouč zvlněný? Při rozjedzdu a pomalé jízdě nic nevibruje pouze ve vyšších rychlostech Nemá s tim někdo zkušenosti? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
badi1138 Vloženo 17. Srpen 2013 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2013 Chvění vozidla v nižší rychlosti(cca 70km) dělají často pneumatiky(dezén se vlní).Zkus dát jiný kola na předek(jestli to jde ze předu).Klidně zimáky na vyzkoušení.no No ja mam tak tež problém s chvěním z přední nápravy menil sem predni ložiska.Je možné že by mohl špatne nebo nakřivo nalisovat náboj ložiska diky za odpověď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ppeekky Vloženo 2. Září 2013 Sdílet Vloženo 2. Září 2013 (editace) - Editováno: 21. Červen 2015, autor: ppeekky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vito033 Vloženo 11. Březen 2014 Sdílet Vloženo 11. Březen 2014 Problém vyřešen. Po čase zkoumání jsem přišel na to, že mi to dělá zadní náprava. Když jsem zkoušel dát jiný kola zjistil jsem, že mi jedna strana drhne. Vyměnil jsem komplet zadek brzdy a je po problému. Takže byly zvlněný kotouče. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzajz Vloženo 19. Březen 2014 Sdílet Vloženo 19. Březen 2014 Ahoj. Já zase řeším na 1.9tdi 66kw kombi drnčení a takovej tlumenej tlukot na přední pravé straně jen při mírném rejdu do leva. Pod plynem vše zesiluje. Už jsem zkoušel na parkáči vše v plným rejdu a nic není syšet. Tlumiče s uložením nové, všechny klouby poloos před měsícem vyměněné, silentbloky ramen a nápravnice taky měněny - lemforder (i všechny čepy ramen a řízení) TAK CO TO K........ FURT DRNČÍ !?? že by ložisko?? ale vubec nehučí Budu rád za každou radu, diky moc H Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 19. Březen 2014 Sdílet Vloženo 19. Březen 2014 Co reakční vzpěra? Mrkni na ní, mohl by tam být vyčvachtaný silentblok :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzajz Vloženo 20. Březen 2014 Sdílet Vloženo 20. Březen 2014 OK zítra na to mrknu díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzajz Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 Tak omrknuto a vyměněno. Byla už špatná, ale problém stále přetrvává. Jěště něco někoho napadne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 5. Květen 2014 Sdílet Vloženo 5. Květen 2014 zkoušel si to na jedné cestě, nebo na ruzných? to bylo řečeno mě, že může být zvlněná silnice, tak ať to zkusím ještě jinde ... co pneu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzajz Vloženo 6. Květen 2014 Sdílet Vloženo 6. Květen 2014 Pneu nové - vyvážené. Cestou to není. Drnčí, občas ťukne na pravé straně když přidám a pohnu mírně volantem do leva i v mírném kopci. Na rovince se to moc neprojevuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mposchl Vloženo 27. Květen 2014 Sdílet Vloženo 27. Květen 2014 (editace) Ahoj, mam taky podobny problem - ale rozhodne to nejde od zadni napravy - je to zavisle na akceleraci. Kdyz tomu hodne topim, tak jdou vibrace zepredu, tvari se to jako nakopnute kolo nebo tak neco. Ale vymena kol (letni/zimni - plech/hlinik) na to absolutne nema vliv. Kdyz tomu proste slapnu, vibruje to celym autem, do volantu ale nehazi. Kdyz jedu treba pomalu - 50km/h - bez plynu, tak se to jakoby houpe...v servisu mi vyhrozuji spojkou a setrvakem na odchodu, ale spojka je pri rozjezdu plynula, necuka, nic (ackoli svoje roky uz urcite ma za sebou). V zime delana geometrie, beze zmeny. Auto ma podle tacho 180tis, octavia TDI 81kW. Je to strasne otravne, poradte, kde zacit... Editováno: 27. Květen 2014, autor: mposchl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 10. Červen 2014 Sdílet Vloženo 10. Červen 2014 co guma na reakční vzpěře? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
csontofalski Vloženo 27. Červen 2014 Sdílet Vloženo 27. Červen 2014 chlapi, nejdem vytvárať dupliciitnú tému ... mám tiež podobný problém s nápravou, trasie to volant, vibruje a pod. už som toho aj plno pomenil, no idem pomeniť polosi. ale jedno mi nejde do hlavy. prečo cítiť vibrácie na plynovom pedáli? hlavne, keď ho zošlapnem na podlahu pri zaradenej trojke, tak to do toho pedálu kope ako to spojky, ktorá má opotrebovaný zotrvačník ... to tiež môžu robiť tie polosi? menil som tlmiče + uloženia, ložiská kolies, silentbloky ramien, čapy riadenia + guľové čapy, brzdy komplet nové. ešte mi ostávajú tyčky stabilizátora a tie polosi dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dany101 Vloženo 31. leden 2015 Sdílet Vloženo 31. leden 2015 zdravím všetkých, mám tento problém a už si s nim nejako neviem rady - vymenil som silentbloky zadne,predné na ramenách, čapy spodné, tyčky stabilizátora, uloženie stabilizátora, pravé ložisko je nové, teraz aj vnutorný klb na pravej - dlhej poloosi, gumy su nové, vyvážené, geometria nová. na menenom klbe bola vôla , tak som ho s radostou vymenil - že vyriešim problém ale ten ostal. rozmýšlam na vymenou silentbloku prevodovky - davnejšie som mal problémy na roomstry s vybrovaním do pedálu plynu, aj od napravy. Bol odtrhnutý, vtedy pomohlo. Len teraz som na važkach čo robiť , ked som urobit GO napravy a opravy tipu - pokus , omyl ma už nebavia dik za radu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mi5 Vloženo 22. Únor 2015 Sdílet Vloženo 22. Únor 2015 Vsadil bych na nějakou rotační část, já dal nový ložiska komplet a vyměnil vnitřní homokynetak a byl pokoj. Mám udělaný komplet brzdy a geometrii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dany101 Vloženo 28. Únor 2015 Sdílet Vloženo 28. Únor 2015 no takže som vymenil silentblock prevodovky mal vôlu - dufal som že to vyriešim ale.....? nič. nedalo mi to tak som vymenil teraz aj vrchné uloženie tlmičov, /popri tom homogenický klb na kratkej poloose - praskla manžeta a zničil som ho/. ale stále som na tom kde som bol. už sa mi smejú či chcem urobiť zo starého auta nové........, mechanik už tiež nevie čo dalej , ked je všetko nové - pevné. chcem ešte skusiť požičať dlhu poloos - či tá moja nieje náhodou kryvá, ale nechce sa mi to veriť , lebo by to asi vibrovalo aj po ubraní. aj ked kutúče nie sú 100 %, tak ako u poloosy - prečo by to vibrovalo len pri akcelerácii. Možno ešte raz vymeniť puky - silentbloky za silonové /tvrde/ už naozaj neviem čo urobiť......, je to opravovanie - pokus , omyl..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.