Prosinec 12, 201113 r Zdar chlapi mám možnost koupit tlumiče Bilstein B4 za cenu cca 800 za kus je to dobrá volba na 1,9tdi 81Kv, díky máte s nima nějaké zkušenosti ?? Osobní zkušenost nemám.ale vzhledem k tomu, že jsem nedávno měnil, tak jsem se ptal kluků na dílně, že uvažuju taky o Bilsteinech.(Kayaby vytekly a netlumily pořádně) Zkušenost je taková, že prej taky tečou docela brzo, ale samozřejmě nevím jak a kde s tím jezdí.Já se radši rozhodl pro Sachse.
Leden 16, 201213 r mám na autě cca 4 roky H&R pevnej podvozek variantu komfort (tudíž snížení 35mm obě nápravy) a co jsem byl na měření podvozku tak mi říkali, že je jak novej pořád.
Leden 23, 201213 r Ahoj lidi. Pasujou tlumiče z Leona Cupry 4x4 na O1 4x4. Mechanik říkal,že podvozek je totožnej
Únor 22, 201213 r mám na prodej kompletní štelovák od Koni na O1 kdyby někdo chtěl http://forum.skodahome.cz/topic/117385-oi-kompletni-podvozek-od-koni/
Únor 29, 201213 r Zdravím pánové, nastal čas na nové tlumiče (předek i zadek) a sním i problém že nevím jaké. Nejsem takový abych kupoval tlumiče za 30tis to by bylo pro mě zbytečný a tak jsem si dal cenovou relaci 5 - 7 tis. Vyhlédl jsem si tyto http://www.obautodily.cz/skoda_octavia_sportovni_stavitelny_podvozek_i_comb-504059 O snížení mi moc nejde, ale kdyby šly dolu o 30 mm nezlobil bych se, což ty na které sem hodil link mi to umožní. Co myslíte nebudou to nějaký laciný šmejdy co odejdou po 1-2 letech . Ale tak je to značka JOM a výroba Německo ... tož newím Nějaká zkušenost?
Únor 29, 201213 r Sachs je sračka montoval jsem je kamarádovi na auto druhý den jel do elitu kde měli stolici na tlumiče od Sachsu a řkli mu že má tlumiče v pr...i a když jim ukázal učet a co má v autě tak nikdo to nedokázal vysvětlit. Jedině Kyb SR jsou super a za 5 let co dělám u kámoše v servízu nemáme jediný problém či reklamaci. ale na zadek si vem jen cervené .. ty zlaté jsou mooc tvrdé a modré jsou jako serie ... EDIT: Jom je sračka Upraveno Březen 1, 201213 r od Wojnar Edituj příspěvky!!
Únor 29, 201213 r No ty Kyb SR budou asi pěkně mastné. Já ješte pohledal a našel tyto http://www.sportovniautodoplnky.cz/weitec-sportovni-podvozek-ultra-gt-skoda-octavia/ za 10tis Co myslíš?
Březen 1, 201213 r Sachs je sračka montoval jsem je kamarádovi na auto druhý den jel do elitu kde měli stolici na tlumiče od Sachsu a řkli mu že má tlumiče v pr...i a když jim ukázal učet a co má v autě tak nikdo to nedokázal vysvětlit. Jedině Kyb SR jsou super a za 5 let co dělám u kámoše v servízu nemáme jediný problém či reklamaci. ale na zadek si vem jen cervené .. ty zlaté jsou mooc tvrdé a modré jsou jako serie ... EDIT: Jom je sračka Tak to nevím, kde je kupoval, jen jestli se nejedenalo o "RádobySachs" made in Asia se štemplem Sachs.Ono to není zas takový problém to poznat.Sachs začal dávat na tlumiče známku s ochrannými prvky.(něco jako na bankovkách,při natočení různými směry se jinak zbarví a zobrazí se ochranné prvky) Mám Sachse na Octě cca 9 000 km a zažívám nejlepší komfort jakej jsem dosud měl. Navíc Sachs dává 100 000 km záruku, tak není problém je vyměnit. Ale říkám, já nakupoval v německé pobočce francouzského dealera (díly přišly až z hlubokého jihu Francie přes Lyon, překladiště Paris-jih a Frankfurt a M., lze sledovat pohyb balíku on-line)
Duben 3, 201213 r Tak uz aj na mna prisla vymena tlmicov, auto ma poctivych 140 00 a je jazdene v britanii, kde aj zijem. Precital som prvych cca 7 stran tychto prispevkov a stale neviem pre co sa rozhodnut V podstate moj vyber sa zuzil len na dva typy tlmicov, je pravda ze nepotrebujem nic sportove, znizene a pod, jedna sa mi len o vymenu nech to uz nevrzga a nech to hlavne sluzi... Tak ten vyber: v cenovej kategorii do £100 coz je nejakcych 2800 KC som nasiel bilsteiny B4 http://www.ebay.co.u...984.m1423.l2649 alebo Kayaba Excel- G http://www.ebay.co.u...984.m1423.l2649 rozdiel v cene je len nejakych £20 coz nie je vela, skor sa mi jedna o ucel, kedze je tu mnozstvo retarderov, obmedzena rychlost v meste na 50 km/h a dialnica 120 km/h Dikes Este ma napadlo ci pri takom pocte kilometrov je vhodne vymenit aj pruziny alebo tam zatial nechat tie stare... tak na aute uz su nahodene nove bilsteiny b4 a do leta pojdu aj nove pruziny, nieco mi tam stale mierne vrzga... Upraveno Duben 13, 201213 r od yoseph
Duben 3, 201213 r Nevím, kdo ti řekl, že Monroe dodává do prvovýroby.To bejvávalo, už hezkejch pár let dodává pro VW-Konzern výhradně SACHS.Já si nedávno na tomhle shopu http://www.mister-au...032312!354.html koupil Super Touring (kapalinový) a mám lepší komfort než posledních 70 000 km s Kayaba.Měnily se i pružiny,uložení, ložisko uložení (uplně zrezlé a jedno i rozpadlé), dorazy.Komfort výborný, doufám že i vydrží, nakonec výrobce dává garanci 100 000 km, takže si asi docela věří. Možná že později se do O1 montoval Sachs,ale nevím do jakých modelů a od jakého roku. Ale vím určitě,že Monroe se dával do prvních O1 z výroby.Včera jsem vyndal původní zadní tlumiče ze své octy r.99 najeto 170 tis a je na nich malými písmeny Monroe-Belgium-VW-AUDI .Fungovaly až tonedávna spolehlivě a tak jsem opět namontoval originály,které mají u nás v autodílech i s uložením a dorazama komplet za 1260/kus. Ty původní ani netekly ale měly asi 1 cm prodlevu ve zdvihu.I tak heroický výkon na 170 tisíc.
Duben 6, 201213 r Ahojte, neviete mi niekto poradit ci mi bude pasovat podvozok z golf 4 1.9 tdi 150 ps na octaviu 1 rs ?? mam moznost ho kupit za dobru cenu...dakujem
Duben 7, 201213 r Zdarvím chlapy. Už přišel čas na výměnu tlumičů, jak předních tak zadním. Mám škodu octavii I, 1.8T RS, rok 2001. Přemýšlím co tam dát. Jestli mám jít koupit originál tlumiče a nebo Bilstein. A to další otázka. Jestli B4 sport - kde není uchycení pro přední stabík - lehce se dodělá. Nebo B6 - kde je sice o kousek větší cena ale není to o tolik. RSku mám jako rodinného myzlíka, jezdí se s ní příležitostně ale rád se i svezu ostřeji. Nechci tam ale zase dávat podvozek za 15 tis a více. Jde mi o to aby to bylo tvrdé bud jako origo nebo o trochu více a aby to nějaký pátek vydrželo. Co by jste mi doporučily!!
Květen 2, 201213 r Čus, přišel čas vyměnit zadní tlumiče na mojí Octávce combi,.. a přemýšlím o Bilstein B4, na Aukru se dají sehnat okolo 2000,-. Máte s nima někdo zkušenost a jedná se o origo německý Bilstein. Díky za reakce
Květen 20, 201213 r Možná že později se do O1 montoval Sachs,ale nevím do jakých modelů a od jakého roku. Ale vím určitě,že Monroe se dával do prvních O1 z výroby.Včera jsem vyndal původní zadní tlumiče ze své octy r.99 najeto 170 tis a je na nich malými písmeny Monroe-Belgium-VW-AUDI .Fungovaly až tonedávna spolehlivě a tak jsem opět namontoval originály,které mají u nás v autodílech i s uložením a dorazama komplet za 1260/kus. Ty původní ani netekly ale měly asi 1 cm prodlevu ve zdvihu.I tak heroický výkon na 170 tisíc. Zajímavé, mám taky r.v.99, MR2000, a originály byly Sachs. Dal jsem je tam znova, SuperTouring a spokojenost, řekl bych že dost dělá i to horní gumové uložení.
Květen 20, 201213 r Co říkáte na značku V-MAXX ? našel jsem tyto co vy na ně ? výškově a tuhostně stavitelný ! http://www.tuningshop.cz/sportovni-podvozek/stavitelny-podvozek-vyskove-a-tuhostne-v-maxx-skoda-octavia-kombi-1-4-1-6-1-8-20v-1-8t-2-0-1-9sdi-1-9tdi-mimo-4x4/
Červen 13, 201213 r Jaké jsou lepší tlumiče plynové,plynokapalinové nebo kapalinové?na předek i na zadek?je v tom nějaký rozdíl..........?
Srpen 1, 201213 r Z duvodu že mi dnes zdcela odešly tlumiče se obracím na kolegy.... do sportovního podvozku se mi nechce potřebuju komfort a o snížení taky nemužu uvažovat jak jsem nedávno zjistil takže chci vyměnit pouze tlumiče.... existuji nějake ktere jsou o něco tvrdčí než ty originální ?
Srpen 1, 201213 r Zdravíčko,tak podle mě se ani tak tvrdost neurčuje tlumičema,ale spíš pružinama. Tlumič má jít k sobě lehce při zapružení s pružinou a když se vrací ,tak jít tlumeně.A tím vlastně zamezuje rozkmitání pružiny... Ale to je jen taká teorie. Samozřejmě sportovní a drahé tuhostně seřizovací tlumiče budou jiná káva a trochu jinej systém. Takže si kup radši nějakou osvědčenou značku a dál to neřeš
Srpen 1, 201213 r on každej řiká neco jinyho jeden že to je pružinama druhej že to je tlumičem....uvažuju o tlumičích od značky sachs meli jsme je i na předchozím aute a prej jsou o neco tvrdší než ty origo ale víš jak je to "jedna bába povídala"
Srpen 1, 201213 r Právě,že každej povídá něco jiného.... Já povídám co jsem vyčetl v knížkách... A co platí obecně. Z mojí hlavy to není....A že někdo říká že je to hle tvrdší a tohle není...To se podle mě nedá až tak objektivně posoudit. A jak se ti projevil K.O. tlumič? Vyteklej?
Srpen 1, 201213 r Tak jedu ti za mojou a kní vedou dost brutální zatáčky jindy pohoda auto se v ramcí mezi drželo ale dneska konec a když jsem jel po rovine jemně zakvidlal z volantem tak me to málem vyhoupalo do meze což jindy nebylo + zkočíš po kapotě a cele auto se rozhoupe jak houpačka jak předek tak i zadek no prostě hruza pocit Upraveno Srpen 1, 201213 r od DonnJarda
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.