účko Vloženo 12. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2011 Mohu se zeptat ,na kolik tak vyjde výměna tlumičů (všech 4 ),předních kotoučů s destičkami a kulových čepů + práce ? vůz fabie 1,4 16v 2002 děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tholis Vloženo 1. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 1. Srpen 2011 Tak mám pro vás kluci oříšek. Mám Fabii RS (takže těžkej diesel ) Vyměnil jsem: - čepy na ramenou - komletní řízení - silentbloky na ramenou, - tlumiče, pružiny a jejich horní uložení - tyčky stabilizátoru, silentbloky stabilizátoru - reakční vzpěru na motoru a držáky motoru. a stále bouchá, bouchá. :help: Byl jsem na STK tam nic nezjistili, v servisu mi utáhli něco na ramenou a přestalo to asi na týden mlátit a je to tu zas. V servisu prej to utahovali na krev. Koncem týdne tam jdu znovu s tím ž emi to zalepí lepidlem na závity, ale mám pocit že to bude něco jiného. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 Prosimvás, mám problém na fabii 2001 1.4 16V 74kW naj. 134 tis km. AUto neplave, drží směr, nic nebouchá atp, ale když přejedu určité nerovnosti (např. záplatovanou cestu), tak to bouchne, jakkdybych nemel tlumice a prenese se to do interieru. Resp nebouchne jakoby bylo něco špatnýho, jen cítím v kabině ten náraz víc než kdy předtím. čím by to mohlo být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 tyčky stabilizátora si menil ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 (editace) jen jednu, myslíš, že by to mohlo být tím? resp jen jednu, protože mi to zjara vrzalo, když jsem otáčel na místě volantem Editováno: 7. Srpen 2011, autor: Ondraasek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 začal by som tým,ale hlavne treba poriadne skontrolovať prednú nápravu (čapy na ramenách,silenbloky v ramenách,uloženie stabilizátora)...ak odšróbuješ tie tyčky stabilizátora,tak skús rukou pohýbať hore-dolu tou samotnou tyčou stabil.či nemá vôlu v uložení... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 ok, už jsem objednal ty tyče, stojí to pár stovek,takže začnu s tím . Dík za rady, pak dám vědět, jestli na něco přijdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 ok, už jsem objednal ty tyče, stojí to pár stovek,takže začnu s tím . Dík za rady, pak dám vědět, jestli na něco přijdu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarin57 Vloženo 7. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2011 Ještě bych zkontroloval horní uložení tlumičů,podle toho vrzání... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondraasek Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 tak tyče stabiku vyměněny, horní uložení je v pořádku a při jízdě na nerovnostech se to dále přenáší do interieru. Zda se mi,jakoby to dělalo pod sedačkou spolujezdce, resp někde v těch místech. že by silentbloky? jsou na ramenech prasklé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slant Vloženo 12. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 12. Srpen 2011 netreba menit len tycky. samotny stabilizator je na naprave ulozeny v gumovych silentlokoch. tie si menil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrikdrac Vloženo 4. Září 2011 Sdílet Vloženo 4. Září 2011 mám stejný problém.... kovové boucháni při přejíždění nerovnosti a tahu motoru v nižší otáčkách... Vyměnil jsem tyčinky a gumičky stabilizátoru pak čepy. Nepomohlo. Nakonec jsem zjistil, že klepou brzdové třmeny na přední nápravě... Drží je akorát 2 tyčinky, 7 imbus, na konci závit.... ta tyčinka drží veškerý nápor při brždění.... Mám taky fabia 06 a ujeto poctivých 52 tis km.... takže řekl bych ty třmeny.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 5. Září 2011 Sdílet Vloženo 5. Září 2011 Nakonec jsem zjistil, že klepou brzdové třmeny na přední nápravě... Drží je akorát 2 tyčinky, 7 imbus, na konci závit.... ta tyčinka drží veškerý nápor při brždění.... Mám taky fabia 06 a ujeto poctivých 52 tis km.... takže řekl bych ty třmeny.... Čepy brzdových třmenů nejsou při brzdění namáhané. Pouze se po nich pohybuje třmen. Veškerý nápor jde přes brzdové desky na těhlici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 9. Září 2011 Sdílet Vloženo 9. Září 2011 Také mám dotaz, když vjedu na nerovnosti, od pravého kola se ozývá bouchání. Zajel jsem ke kamarádovi co děla v autorizáku Škodovky a má doma ještě velkou dílnu ( dávám k němu auta 11 let ). Dal to na zvedák a řekl mi že je to stabilizátor, že mám koupit novej + jeho silentbloky. Akorát si prej není jistej průměrem 18 nebo 19 jestli se to měří s barvou nebo bez. Tak jsem se zeptal na jinejch "chytrecjh stránkách" než jsou tyto jak to nejlépe zjistit než to koupim a všichni se diví proč chci měnit stabilizátor že se na něm nemá co rozbít.. tak nevim kdo má pravdu, proto se radši ještě ptám tady... Mění se i stabilizátor, nebo jenom jeho silentbloky ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 9. Září 2011 Sdílet Vloženo 9. Září 2011 neviem aký máš ročník,ale na prvých Fábiach sa rozpadli tie púzdra čo boli pod lôžkamii stabilizátora...ak máš tento prípad,tak preto ti povedal dotyčný,že máš kúpiť celú tyč stabilizátora...potom tú tyč inovovali vo výroby a bola bez tých púzdier,bol tam len doraz pre tie lôžka.. a akú hrúbku stabilizátora máš kúpiť??...jednoducho zmeraj ten čo máš na aute...farba tam nebola Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed.mb Vloženo 10. Září 2011 Sdílet Vloženo 10. Září 2011 Přesně tak,pokud máš starý rok výroby ted nevím přesně ale asi tak do +-02 tak to může být na vym.celého stabilizátoru.Jinak pokud máš kratkou tak tam je 18,pokud kombi či sedan tak 19 a pokud RS tak 20. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 10. Září 2011 Sdílet Vloženo 10. Září 2011 díky moc za rady, mám sedan, r.v 2002 ( myslim červen ) on to měřil a řikal že 18 bez barvy, 19 s barvou Prý se tam dají dát i ty novější ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 11. Září 2011 Sdílet Vloženo 11. Září 2011 na starých stabilizátorech byly plastový pouzdra a na nich teprve silnbloky. Pouzdro zároveň fungovalo jako boční doraz - zabraňovalo posunutí stabilizátoru v horizontálním směru (nový stablizátory už ty pouzdra nejí). Jak tyč rezne, plast se roztrhne, vypadne a guma je najednou velká a začne to mlátit. Stačí dát menší gumy (na průměr samotné tyče bez pouzdra) a jako boční doraz navařit rozřízlou podložku - pokud tohle zvládneš svépomocí, tak tě to celé vyjde na stovku (2x silenblok) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 12. Září 2011 Sdílet Vloženo 12. Září 2011 Wittmann bohužel nemůžu, nemám takový vercajk a ani místo ale jinak novější typ stabilizátoru můžu koupit že ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Září 2011 Sdílet Vloženo 12. Září 2011 jasné,že môžeš..úplne v pohode Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 12. Září 2011 Sdílet Vloženo 12. Září 2011 naopak mám pocit, že ten starý už neseženeš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 13. Září 2011 Sdílet Vloženo 13. Září 2011 já co jsem zatím obvolával mototechny, tak neseženu žádný. Všichni maj jenom ty gumy. Musim na autodíly-škoda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 13. Září 2011 Sdílet Vloženo 13. Září 2011 dej si to do googlu a vyjede ti spusta e-shopů, kde se to dá pořídit. A nebo si to nech někde nařit- budeš totiž kupovat díl, který máš více méně v pořádku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 13. Září 2011 Sdílet Vloženo 13. Září 2011 jtj, v eshopu toho je hafo, jenom jsem to chtěl koupit hned a nezdržovat se než to dodaj, přebráním zásilky apod. nakonec to měli v prodejně autokelly - originál sice krapet dráž než na eshopu, ale aspon už to mám pod střechou. díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabia2000 Vloženo 15. Září 2011 Sdílet Vloženo 15. Září 2011 (editace) Zdarec chlapy Potřeboval bych poradit.Mám fabii 1.4 mpi 44 kw.Rok 2000.Najeto 100 000.Měnil jsem všechny tlumiče,sylentbloky přední nápravy(zadni),horní uložení na tlumičích,homokynetické klouby oba ale ted mi nejde do hlavy když se chci rozjet tak mi v tom jakoby lupne a kola mám v rovině ale kloubama to nebude když jsou nový.Když to jde jakoby do záběru při rozjezdu a hlavně když přeřazuji z 1 na 2 tak při záběru v tom lupne co to může být??? Poloosa????Nevím si rady..... Díky za rady Ps...gumy na stabilizátoru měněny taky..... Editováno: 15. Září 2011, autor: Fabia2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.