Jump to content

Prasknutá podtlaková hadička

Dudo80
 Share

Recommended Posts

Na octavii 1,9 TDI,81kW, 2000, praskla podtlaková hadička 1J0-612-041 G. Zistil som to tak že ráno bol brzdový pedál tvrdý a potom raz to prestalo brzdiť, a ani turbo nešlo. V ruke mi zostala táto hadička. Pýtal som sa v predajniach náhradných dielov a všade hovorili že samotná hadička sa kúpiť nedá. teda musím kúpiť celok ta cca 38 eur. Neviete mi poradiť, či stačí vymeniť iba hadičku (ak áno, za akú), alebo môžem túto nejakým spôsobom opraviť, zalepiť a kľudne používať. Dal som tam zatiaľ zosílenú gumotextilnú ale bojím sa, že ten podtlak ju môže v kritických situáciách stiahnuť. Ďakujem

post-32826-1250762533_thumb.jpg

post-32826-1250762582_thumb.jpg

post-32826-1250762656_thumb.jpg

Cau. Tak takto prasknute mam obidva vyvody,jeden poriadne ,druhy trochu. najprv som to zatiahol obycajnou teflonovou paskou co pouzivaju vodoinstalateri pri utesnovani zavitov. Teflon je dobry,odolny ale nelepi. Je to len paska. Tak som to navrch prelepil polymerkou,umela lep.paska. Tato hadica nie je pri tepelne velkych exponovanych miestach,tak zatial drzi. S tou teflonovou urcite neni problem.

Tiez nie som urcite ochotny hodit tolko Eciek aj za ventil,ked potrebujem len trubku...

• 2 weeks later...
Na octavii 1,9 TDI,81kW, 2000, praskla podtlaková hadička 1J0-612-041 G. Zistil som to tak že ráno bol brzdový pedál tvrdý a potom raz to prestalo brzdiť, a ani turbo nešlo. V ruke mi zostala táto hadička. Pýtal som sa v predajniach náhradných dielov a všade hovorili že samotná hadička sa kúpiť nedá. teda musím kúpiť celok ta cca 38 eur. Neviete mi poradiť, či stačí vymeniť iba hadičku (ak áno, za akú), alebo môžem túto nejakým spôsobom opraviť, zalepiť a kľudne používať. Dal som tam zatiaľ zosílenú gumotextilnú ale bojím sa, že ten podtlak ju môže v kritických situáciách stiahnuť. Ďakujem

Ahoj, tento problém řeším poměrně často a cena za komletní hadičku s ventilkem je drahá. Používám hadičku ze stejného materiálu která je použita na Favoritu a stojí 120,-Kč. Jen je problém s ostrým ohybem. Proto ho dělám pozvolnější a při opatrném nahřátí se moc nezbortí. Délkově jdou dvě hadičky.

• 11 months later...
  • 3 months later...