rudko25 Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Tak tu by som privítal Vaše postrehy, kedy je najlepší čas prezúvať auto na zimu, či si to robíte samy, prípadne v servise, za koľko a podobné veci s tým spojené. do témy pneumatiky som to nechcel dávať, tam sa preberajú momentálne moc erudované postrehy s ABS ASR ESP atď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Nejlepší čas je údajně, když teploty při kterých člověk nejčastěji jezdí klesají někam kolem 5-8 stupňů. Já vezmu vždycky dvanáct kol, jedu v sobotu dopoledne za kamarádem, ten to vyváží, napíše kterou na který kolo, zkontroluje a pak si to doma na auta nahážu. Vyvažování není prej radno podceňovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Evers Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Nooo je to bída , ráno u nás 5 stupňů ale odpolko 20 Videl bych to na listopad letos to podle mě přijde brzo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Tiež si nechávam pneu vyvážiť v servise a nahadzujem si ich potom sám. S tou teplotou ako vraví bojler, len by som podotkol, že u nás sú zimné pneu povinné pri súvislej vrstve snehu, tak ak hrozí sneženie, treba už mať prezuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rudko25 Vloženo 25. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2009 To Bojler Tiež u nás je ráno 5-8 supňov a poobede tých 20. Takže ťažko si vyberať. No ja som si teraz objednal pneu s diskami, mali by byť už vyvážené, takže potom sám nahodím. Len mi ide o to, že ak idem z Bratislavy na východ, do Starej Ľubovne, čo je vlastne pod Tatrami, teplotné rozdiely sú markantné. Väčšinou idem v nočných hodinách, čiže teplota je o dosť nižšia, v podstate by som mal mať už zimné pneu. čo si o tom myslíte? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malin Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Ak jazdíš dosť aj počas dňa, keď je ešte relatívne teplo, tak by som ešte chvíľu počkal. Na druhej strane neviem ako vyčína počasie pod Tatrami, tak akonáhle by tam už hrozilo sneženie, by som prezul. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 (editace) No já s tímhle mám taky problém. Dokonce i v létě je totiž kolem Jihlavy cca o 4 i víc stupňů míň. No a teď je to pakárna největší. Jednou jedu přes den, 22 stupňů, pak v nedělu pozdě večer a u Vílance sou klidně tři. Sám nevim, mám k autu pro naše vobjednaný nový litý kola, tak to nahodím asi až jim přijde auto. Ať to nepřehazuju dvakrát. Je to ale vo držku, už to někde u vody může klouzat. Editováno: 25. Září 2009, autor: bojler Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mrmobil Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 no tak všeobecně se doporučuje přezouvat, pokud DENNÍ teploty dlouhodobě klesnou pod 7 st. C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 a co tak se podívat na celoroční pneu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 (editace) celoroční pneu nemá ty správné pořádné vlastnosti co má mít ani na jedno období...léto-zima....je to kompromis...a ty nikdy nejsou moc dobrý.......a myslím, že tím nic neušetříš.......dneska koupíš komplet kola s diskama pod 10 000... prostě na léto letní..na zimu zimní...... Editováno: 25. Září 2009, autor: Marek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 (editace) tohle je složitější, podle mne zimák nad 12 stupnů je jako podhuštěná letní, prostě nebezpečný jízdní vlastnosti.Nebudte jak na vojně-zimní období-zimní věci-beranice při 20 stupnách Editováno: 25. Září 2009, autor: petrumr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 (editace) ale já nepsal, že používat zimní nad 12°C.......ale někdy se tomu nevyhneš....a zase naopak...letní pod 7°C je stejný, ne-li horší hazard......a myslím, že tyhle teplotní rozdíly nepochytá se šlušnejma vlastnostma ani celoročka.... ale už to tu bylo řešeno x krát....každej ať jezdí na čem chce.....jen by pak měla pojišťvna a PČR k tomu jaké má pneu v daném období při např. dopravní nehodě.....na sněhu letňáč? Šup a platíš celou škodu..... Editováno: 25. Září 2009, autor: Marek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rudko25 Vloženo 25. Září 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Tak hoši, počkáme ešte čo nám to počasie pripravý, ale rátam s tým, že budem prezúvať max. do mesiaca, keď sa chystám do Talianska a cestu na knci októbra cez Alpy riskovať na letných určite nebudem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrumr Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 (editace) v uterý se mrknu na teploty co byly přes zimu-mám napsaný každý den a udělám si vlastně obrázek, že zimáky na moje auto je pěknej hazard. Píše to někdo třeba z prahy? Doufám, že to nečte kámoš z barumu Editováno: 25. Září 2009, autor: petrumr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 26. Září 2009 Sdílet Vloženo 26. Září 2009 Tak tak, obutím zimních pneumatik se vystavuješ pěknému riziku! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 26. Září 2009 Sdílet Vloženo 26. Září 2009 ano a proto apelujme na výrobce, aby zimní pneu přestal zcela vyrábět...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 26. Září 2009 Sdílet Vloženo 26. Září 2009 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladkoj Vloženo 26. Září 2009 Sdílet Vloženo 26. Září 2009 Kolesa si montujem sam kedze mam komplety, len vyvazovanie si necham spravit v servise Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vorlajz Vloženo 26. Září 2009 Sdílet Vloženo 26. Září 2009 bydlím v Ústí a přezouvám na konci října.... a je mi fuk, kolik je stupňů, protože počasí je náladové a ráno býva kolem 3 st. a odpo klidně 15 st... jinak vše v servisu... nechám kola vyvážit, dofouknout a frčí se! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 27. Září 2009 Sdílet Vloženo 27. Září 2009 tezko urcit presny datum. Na vysocine to muze byt driv, nez u nas na severu (UL). Diky tomu, ze mam moznost na dilne, kde je vyvazovacka, zvedak i pneumaticka pistole, tak prezovam sam. Ale vzdy je prevazim a po ruznu prehazuju podle ojetosti. Presto, ze tady byla plamenna debata kam co, tak davam lepsi vzorek na predni ( u me hnanou) napravu. Obvykle prezouvam, kdyz tak tyden, dva je uz i kolem poledne max 10°C ve stinu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.