Přejít na obsah

1.5 TSI v zimě se rozsvítí EPC a spadne do nouze


Doporučené příspěvky

Ahoj, neřešil někdo stejný problém, že když je venku zima pod nulou, tak se po chvilce rozsvítí EPC a auto spadne do nouze? Stačí chcípnout a znovu nastartovat a pak se to už během jízdy nikdy nerozsvítí. Dělá mi to úplně od nova a skoro pokaždý když je zima. Na diagnostice to píše něco s nastavovačem vačkový hřídele, ten vyměnili, ale dělá to stejně. 

Díky 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Popsaný stav by měl způsobit zápis chyby do řídící jednotky motoru. Logovaná chyba může velmi napovědět, kde je problém. Kolik má auto najeto? Jsou při jízdě s rozsvíceným EPC i nějaké další nežádoucí projevy jako snížení výkonu nebo vibrace? Svítí i kontrolka výfukového systému („grilované kuře“)? Bylo provedeno měření stavu autobaterie pomocí zátěžového odporu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj, mám úplně stejný problém. 
Diagnostika ukazovala první na palivové čerpadlo, to se vyměnilo ale chyba znovu, následovala výměna řídící palivová jednotka.. chyba zase.. teď diagnostika ukazuje taky na polohu vačkové hřídele. Tak jsem zvědav jestli chyba už zmizí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...