Serzh Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 (editace) Zdravim vsechny. Je to tak mesic co mi zacala zlobit moje Fabka a to nasledujicim zpusobem. Prvni priznak byl takovy, ze jsem pri zarazene trojce a seslapnutem plynu pocitil silne skubnuti, jako by se prerusil privod paliva. To prestalo po vypnuti motoru a mel jsem nejaky den klid. Jenze to se postupne zmenilo a problem se opakoval casteji a casteji az do ted, kdy zacne temer ihned po nastartovani. To skubani se projevuje pouze pri silnejsim seslapnuti plynu, kdyz sepne turbo. Kdyz jsem zkusil moc to netocit, skubani se neobjevilo. Dalsi problem zrejme souvisejici se zavadou je, ze kdyz nastartuju a necham jet motor na volnobeh, po chvili zacnou kolisat otacky a motor jako by chtel ven z auta. Bylo mi receno, ze by to mohla byt vaha vzduchu, tak jsem ji vymenil, sice za pouzitou, ale ta pred tim fungovala ok. Bohuzel problem trva. Muzete mi nekdo poradit co by to mohlo byt za problem? Diky za pomoc. Editováno: 6. Říjen 2009, autor: Serzh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyssek Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 jako první bych auto napíchnul na VAG a pak teprv něco řešil. Diagnostika je základ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 6. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 Diagnoistika je sice důležitá, ale ne vždy spolehlivě ukáže na problém-závadu.....a je to vždy to první co udělalt...pak se rozhodneš co dál... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 6. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Říjen 2009 jako první bych auto napíchnul na VAG a pak teprv něco řešil. Diagnostika je základ. Cekam na kabel, takze jsem to zkusil se zeptat, jestli nekoho neco nenapadne. Verim, ze uz nekdo resil podobnej problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 17. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 Zdravim, tak se vyskytl dalsi problem. Po pripojeni kabelu VAG COM hlasi, ze nedoslo ke spojeni s pocitacem. Vzal jsem Fabii jeste na dalsi diagnostiku a tam se taktez nepripojili. Potreboval bych poradit, co dal delat. Vubec si nevim rady. Diky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 zkoušeli to opětovně?...někdy se VAG hnedka nechytne....jináč k tomu problému: kddy byl měněn palivovej filtr? jak vypadá EGR? kolik máš najeto a jakym stylem jezdíš? dáváš tomu, nebo spořivá jízda? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 17. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 (editace) to kibi Zkouseli to nekolikrat, ale bez uspechu. Palivovej filtr byl menenej v lete a pred tim pravidelne. EGR nevim jak zjistit jeho stav. Najeto je 135 000 jezdim spis v klidu. Nekdy na to slapnu, ale zadnej zavodnik. Napada me jeste diagnostika v autorizovanym servisu. Jinak nevim. Napada te neco? Editováno: 17. Listopad 2009, autor: Serzh Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 (editace) napadlo, ten EGR ventil - pokud jezdíš vklidu (EGR se spíná) tak může být zanesenej až hrůza a nebo dokonce zanesený i sání a motor tak pořádně nedejchá....ale je to jen tip. PS: každopádně bez napíchnutí na VAG j to těžký a těch 135tkm je na zanesení EGR celkem i málo, tak snad poradí někdo znalejší Každopádně nadhoď otázku zde: http://dieselpower.cz/forum/viewforum.php?f=2 tu jak zaslepit EGR a nějaký ty řeči o tom http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?...ht=zaslepit+egr PS: nějaký úpravy motoru?...chip? Editováno: 17. Listopad 2009, autor: kibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 17. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 To je prave ten problem, nemuzu to napichnout. Kazdopadne diky za pomoc. P.S. Zadny chip ani jiny tuning, vse je original. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deco Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 Jakým programem se spojuješ s řídící jedn.-vag 304 nebo jiným?Nemáš náhodou obsazené porty počítače,pak počítač s řídící jednotkou nekomunikuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr. Zoidberg Vloženo 17. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2009 Podivej se do spravce zarizeni, na kterem portu mas diagnostiku, ja pouzivam nastaveni na COM2, to stejne nastav ve VAG-COMu a StartBaud bys mel mit 0, muzes vyzkouset i nastavit 9600 (toto nastaveni pouzivam pro 16V s jednotkami Magnetti Marelli). Pokud se i takto nepodari navazat komunikaci, tak bych zkusil nejaky servis :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 a s inymi jednotkami (ABS, KLIMA, KONFORTKA) Ti ide sa spojit? Ak nie tak si skontroluj zasuvku ci je OK. Ked sa prekrocil plniaci tlak sa vedelo auto hodit do nudzoveho rezimu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 28. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 28. Prosinec 2009 Takze posledni verdikt byl, vadna ridici jednotka. Musim tedy sehnat jinou. Mate prosim nekdo zkusenosti s vymenou ridicich jednotek? Jde mi o pripadne problemy ohledne funkci v aute jako je imobilizer apod. po vymene. Nekdo mi rikal, ze by tam mohl byt problem a ze bude potreba novou jednotku nejakym zkusobem preprogramovat. A kdyz uz jsme u toho, pro pripad nutnosti, kdyby kamarad tu jednotku nesehnal, kde by se dala sehnat? Myslim pouzita, novou vim kde koupit. Diky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 9. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2010 Takze posledni verdikt byl, vadna ridici jednotka. Musim tedy sehnat jinou. Mate prosim nekdo zkusenosti s vymenou ridicich jednotek? Jde mi o pripadne problemy ohledne funkci v aute jako je imobilizer apod. po vymene. Nekdo mi rikal, ze by tam mohl byt problem a ze bude potreba novou jednotku nejakym zkusobem preprogramovat. A kdyz uz jsme u toho, pro pripad nutnosti, kdyby kamarad tu jednotku nesehnal, kde by se dala sehnat? Myslim pouzita, novou vim kde koupit. Diky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Serzh Vloženo 9. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 9. leden 2010 Opravdu neni nikdo, kdo ma zkusenosti s vymenou palubniho pocitace? Nikdo nemuze poradit, jestli me v pripade vymeny ceka programovani noveho podle meho auta? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 10. leden 2010 Sdílet Vloženo 10. leden 2010 (editace) pokud ti jde o řj vstřikování (ta co je v motoru na stěně pod oknem), tak se po výměně za jinou musí nakódovat, přizpůspbit s imobilizérem a pokud máš tempomat, tak ho aktivovat kódování (5ti místné číslo) se odvíjí z čísla jednotky, typu servisního intervalu, (ne)přítomnosti klimatizace (ne)přítomnosti abs. pokud tomu moc nerozumíš, nech to udělat radši někoho, kdo to umí. aby jsi nemusel potom řešit zbytečné problémy a třeba i výdaje. pokud to chceš provést sám, vše potřebné je detailně popsané v dílenské příručce jen si nejsem zcela jist, jestli to bude ten problém. měl by jsi (i když tahle řj "nefunguje") mít možnost připojit se k ostatním řj. blbý dotaz na závěr - pojistku pro diag. (a vůbec všechny důležité pojistky) jsi kontroloval? Editováno: 10. leden 2010, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 24. leden 2010 Sdílet Vloženo 24. leden 2010 Zdravím.Nebudu zakládat nové téma když se to týká fabie tdi. Tak včera po nastartování se mi rosvítilo červeně hladina oleje.Tak to chcípnu a jdu se podívat na měrku a bylo tam skutečně málo. Ale což bylo divný protože jsem to před pár dnama kontroloval a na měrce bylo skoro na MAX. Tak jsem vytáhl olej a dolil asi půl litru. Na jel jsem po městě asi 10km aby se ohřál motor a znova jsem zkontroloval měrku, Byla na MAX. Dnes ráno jdu nastartovat, a zase na mě svítí červeně hladina oleje! Tak jsem ji chcípnul, znovu nastartoval a už se kontrolka nerosvítila. Ujel jsem asi 2km a zkontroluju měrku a asi 1mm chybělo na MAX. Jak je možné že se ztratilo půl litru oleje? Nebo se v té zimě jakoby zcvrknul a ukázalo to málo? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrspet Vloženo 24. leden 2010 Sdílet Vloženo 24. leden 2010 Prema1- seš si jistej že tam máš snímač hladiny oleje? , jinak se kontrolka rozsvítí i když tam olej máš a motor nemaže. Ta hladina může bejt spůsobená i nízkou teplotou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 24. leden 2010 Sdílet Vloženo 24. leden 2010 No jistej si nejsem jestli to má snímač hladiny oleje. Rosvítil se červeně takovej jakoby teploměr ponořenej v kapalině. Je pravda že to stálo celej den a noc v cca minus 10 stupnich.. Ale kdyby to nemazalo tak se snad rosviti olejnička ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woodbine Vloženo 24. leden 2010 Sdílet Vloženo 24. leden 2010 Červenej teploměr v kapalině je kontrolka množství vody v chladiči, ne? Mě se to v mrazech jednou taky stalo, přitom vody mám dost. Stačilo vypnout motor, znova nastartovat a bylo po problému. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrspet Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 (editace) Není kontrolka jako kontrolka Jak píše Woodbin Editováno: 25. leden 2010, autor: pitrspet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ladiktm Vloženo 20. Únor 2011 Sdílet Vloženo 20. Únor 2011 (editace) off topic Editováno: 20. Květen 2013, autor: ladiktm Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pitrspet Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 Čau, většinou to dělá ten snímač v nádobce na chladící kapalinu. Když se podíváš do prázdný nádobky tak tam uvidíš dva (jako) dráty tak je vočisti. Když je neuvidíš tak nádobku vyvař voctovou vodou, jsou totiš zarostlí a nevedou. Nebo dej novou nádobku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 21. Únor 2011 Sdílet Vloženo 21. Únor 2011 přesně jak píše Pitrs...nová nádobka a je klid (origo cca 260,-Kč) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.