ratras1 Vloženo 5. leden 2010 Sdílet Vloženo 5. leden 2010 Super, zkusím to díky moc za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 5. leden 2010 Sdílet Vloženo 5. leden 2010 (editace) Tak podle štítku jsem zjistil, že mám filtr pevných částic, čili tam přijde olej 507.00 jestli dobře chápu jo a ještě co znamenají zkratky BK ? popřípadě BLS ? jsou taky na tom lístku. A ještě kolik je náplň oleje v motoru? v návodu jsem to nenašel je tam 5 litrů? Editováno: 5. leden 2010, autor: ratras1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fakultak Vloženo 5. leden 2010 Sdílet Vloženo 5. leden 2010 BJB, BKC, BXE, BLS jsou kódy typu motoru 1.9 TDI-PD, BK nevím. Oleje je v motoru 1.9 TDI dle servisní příručky 4.3l, ikdyž tady hodně lidí tvrdí, že stačí 4l, kup si raději 5, kdybys potřeboval dolít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Huml Vloženo 6. leden 2010 Sdílet Vloženo 6. leden 2010 Rozhoduje cena a norma..... přesně tak, ve VW frčí zase Castrol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 9. leden 2010 Sdílet Vloženo 9. leden 2010 (editace) aktualně je auto kodované pod QG1 LONGLIFE proměnlivý interval (bez DPF), čeká mě výměna oleje. Mám koupeno CASTROL EDGE 5W30 5l (splnuje VW 504 00/507 00) musím překodovat na QG2 (výměna co 15k km pevny interval) nebo můžu ponechat QG1? Editováno: 9. leden 2010, autor: mcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ratras1 Vloženo 10. leden 2010 Sdílet Vloženo 10. leden 2010 aktualně je auto kodované pod QG1 LONGLIFE proměnlivý interval (bez DPF), čeká mě výměna oleje. Mám koupeno CASTROL EDGE 5W30 5l (splnuje VW 504 00/507 00) musím překodovat na QG2 (výměna co 15k km pevny interval) nebo můžu ponechat QG1? Měl jsem taky QG1 proměnlivý interval 30 tis. km, ale mám DPF, jinak jsem tam dával ten samý olej vyměnili mi ho v autorizovaném servisů a ani jim nevadilo, že není od nich. Jinak myslím, že si můžeš klidně nechat QG1, ale já jsem si to nechal zkrátit na 15tis. přecejenom si myslím, že je 15 tis. na výměnu oleje tak akorát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 12. leden 2010 Sdílet Vloženo 12. leden 2010 Prosím Vás, nevím jestli jsem to dobře pochopil tak se radši zeptám.. Včera jsem vyměnil olej v naší OII 1.9TDi 77kW r.v. 2006 olej. Dal jsem tam olej s normou 505 01. Může tam být? Promiňte že se ptám ale i po přečtení příspěvků jsem to moc nepochopil.. Díky za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 12. leden 2010 Sdílet Vloženo 12. leden 2010 (editace) vždyť jeto pekne psané o par řádku výše Motor TDi/SDi PD, výměnný interval 15.000 km (kódování QG0): VW 505.01, VW 507.00 Motor TDi/SDi PD, výměnný interval 15.000 km (kódování QG2): VW 505.01, VW 506.01, VW 507.0 tj ano může tam být, jen na max 15k km nebo 1rok podle toho co nastane dríve ale pokud mas filtr pevných částic DPF tak nemůže a musís použít lepsí olej. asi si koupil Castrol EDGE Turbo Diesel 5W-40 ne ? Editováno: 12. leden 2010, autor: mcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prema1 Vloženo 13. leden 2010 Sdílet Vloženo 13. leden 2010 Nevím jestli mám DPF, musím se podívat. Koupil jsem Statoil 5W40, 4l za 1100Kc.. Ale asi ho vyměním tak za 5tis km a dám tam Castrol Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 13. leden 2010 Sdílet Vloženo 13. leden 2010 (editace) kup ale 5l zrovna at mas pak na dolití stejnak napln je 4,3l Editováno: 13. leden 2010, autor: mcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 16. leden 2010 Sdílet Vloženo 16. leden 2010 Jsem z tech cisel a norem nejaky cely uz zmateny. Muze se do O II 1,9 TDI PD dat olej Elf 5w40 - treba tenhle - http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1403 ???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 16. leden 2010 Sdílet Vloženo 16. leden 2010 (editace) podle vypsaných specifikací na webu NEMŮŽE potřebujes minimálně VW 505.01 navic je i drahy o radek výše semdaval odkaz na eshop kde castrol 5W40 se specifikací 505.01 mají lehce nad 1000,- Editováno: 16. leden 2010, autor: mcz Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DRYVER Vloženo 17. leden 2010 Sdílet Vloženo 17. leden 2010 No ja se jen ptal jestli ano nebo ne, protoze muzu mit tenhle olej za min nez polovicni cenu... Zatim jsem si ho teda do auta nelil. Ted tam mam Q8 formula 5w 40 - http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=417 ten by mel snad splnovat normu??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcz Vloženo 17. leden 2010 Sdílet Vloženo 17. leden 2010 jasně ten je OK splnuje 505.01čku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aeryn.sun Vloženo 18. leden 2010 Sdílet Vloženo 18. leden 2010 cau, mam 1,9tdi s prodlouzenym intervalem (qg1) takze bych mel dolivat vw 506.01, ale asi jsem mel zatmeni mysli a dolil jsem 0.5litru 502.00/505.00 (benzin/diesel bez pd). taxe chci zeptat, jestli se mi tim hodne rozesrackuje motor a jestli mam hned vymenit vsechen olej. diky a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 18. leden 2010 Sdílet Vloženo 18. leden 2010 Přečti návod k autu - tam máš napsáno že dolití 0,5L oleje který neodpovídá specifikaci nic neudělá... Můžeš pro klid duše vyměnit olej o něco dříve než ti počítač hlásí, ale nestane se vůbec nic.... na vše jsou velmi bohaté rezervy - výrobce se jistí, protože ví kdo s tím bude jezdit a co do toho bude lít... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 oleje na syntetický bázi se smíchaj. Hlavně bacha, ať tam příště nedáš třeba olivovej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 502.00/505.00 můžeš normálně používat ale musel bys měnit 15tis. km/rok takže se nic neděje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fakultak Vloženo 19. leden 2010 Sdílet Vloženo 19. leden 2010 Na motory TDI PD nelze olej se specifikací VW 502.00/505.00 použít, tyto oleje jsou určeny pro starší diesel s rotačkou a nikoliv pro motory PD, které mají jiný strojní způsob obrábění válců. Pro motory PD je možné použít olej se specifikací: VW 507.00 (jedná se o univerzální olej pro všechny motory VW mimo R5 a V10 TDI) a tímto olejem lze vždy i motor doplnit VW 505.01 a to pouze u kódování QG2 (pevný interval výměny 15 000 km / 1 rok) a auto nesmí mít filtr pevných částic DPF Je to tu již několikrát napsáno, stačí jen hledat (např, v sekci motor). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
aeryn.sun Vloženo 20. leden 2010 Sdílet Vloženo 20. leden 2010 okej, diky za odpovedi. uz je to tam nality takze me akorat zajimalo jestli znicim motor hned nebo jestli muzu jeste chvili jezdit. priste si dam lepsi pozor. a. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. leden 2010 Sdílet Vloženo 20. leden 2010 hlavně se nenech znervoznit rádobyodbornými pojednáními typu "fakulták". Tomu motoru ublížíš úplně jinými věcmi, než to, žes tam nalil trochu oleje s odlišnou specifikací. Vykašli se na to, příště si dej pozor a teď jezdi dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fakultak Vloženo 20. leden 2010 Sdílet Vloženo 20. leden 2010 Půl litru tomu motoru určitě neublíží, ale stabilně bych tam ten olej nelil, odpovídal jsem na příspěvek od viewera, který tvrdil, že jej může používat do PD při intervalu 15tis.km/rok. Ty odborné informace jsem načerpal z netu, kde o tom píše na stránkách prodejce olejů a taky z mojí servisní knížky, nemyslím si, že ty informace jsou špatné, pokud ano, velmi se všem uživatelům tohoto fóra omlouvám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 22. leden 2010 Sdílet Vloženo 22. leden 2010 jj, omlouvám se za špatnou informaci, ty specifikace jsou jak píše Fakultak, nějak jsem to popletl, ale jinak platí že tím dolitím jsi tomu zaručeně neuškodil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 23. leden 2010 Sdílet Vloženo 23. leden 2010 Půl litru tomu motoru určitě neublíží, ale stabilně bych tam ten olej nelil, odpovídal jsem na příspěvek od viewera, který tvrdil, že jej může používat do PD při intervalu 15tis.km/rok. Ty odborné informace jsem načerpal z netu, kde o tom píše na stránkách prodejce olejů a taky z mojí servisní knížky, nemyslím si, že ty informace jsou špatné, pokud ano, velmi se všem uživatelům tohoto fóra omlouvám. buď v pohodě a klidu, ale na netu si to asi najde každej. Autor dotazu ale určitě víc ocení osobní zkušenosti a znalosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hudyx Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Zdravím, koupil jsem Ocatvii II. 1.9 TDI. V motoru je olej Castrol SLX Longlife III 5W/30. Ten by měl být na 30 000 Km. Je možné ho nahradit tímto: samozřejmě výměnný intevral je 20 tkm. OLEJ a nebo tam koupit znovu ten Longlife, našel jsem na internetu tenhle, není to nějak levný na longlife OLEJ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.