Publikováno Říjen 21, 200915 r Ahoj! Chci se ujistit, jestli mi v servisu nekecali. Blbla mi klima -klepání, nešla zapnout. Nejdřív vyměnili hadici a napínací kladku řemene a pak zjistili, že kompresor dává malý tlak a musí se vyměnit. Tak mě stála oprava 15 litrů a nějak se mi nezdá teď to její chování. Jde o to, že když je teď venku třeba jen 5°C, pustím klimu a ventilátor mám na 1, nebo 2, tak kompresor i ventilátor běží jen třeba 10sec, pak je půl minuty vyplý, pak se zapne na 5 sec a zase se vypne. Když je ventilátor na max (4) tak běží asi půl minuty a vyplá je třeba jena 5 vteřin a zase se zapne na půl minuty. V servisu mi tvrdí, že to je normální. Že tam je čidlo které zjišťuje námrazu a když je venku chladněji, tak to rychle namrzá a vypne to. Až bude třeba -10, tak ji prý třeba nezapnu vůbec. Je to tedy takhle normální? Mě se to nějak nezdá aby furt takhle vypínala.... Díky!
Listopad 19, 200915 r Ahoj! Chci se ujistit, jestli mi v servisu nekecali. Blbla mi klima -klepání, nešla zapnout. Nejdřív vyměnili hadici a napínací kladku řemene a pak zjistili, že kompresor dává malý tlak a musí se vyměnit. Tak mě stála oprava 15 litrů a nějak se mi nezdá teď to její chování. Jde o to, že když je teď venku třeba jen 5°C, pustím klimu a ventilátor mám na 1, nebo 2, tak kompresor i ventilátor běží jen třeba 10sec, pak je půl minuty vyplý, pak se zapne na 5 sec a zase se vypne. Když je ventilátor na max (4) tak běží asi půl minuty a vyplá je třeba jena 5 vteřin a zase se zapne na půl minuty. V servisu mi tvrdí, že to je normální. Že tam je čidlo které zjišťuje námrazu a když je venku chladněji, tak to rychle namrzá a vypne to. Až bude třeba -10, tak ji prý třeba nezapnu vůbec. Je to tedy takhle normální? Mě se to nějak nezdá aby furt takhle vypínala.... Díky! pod 5 stupnů klima nejede
Listopad 19, 200915 r Myslím že to není normální pod buď to má být trvale zapnutý nebo pokud se teplota blíží nule nejde zapnout ,to je ta ochrana proti zamrznutí.Zkontroloval bych pojistky (napájení) a jednotku dochlazování. Co máš za motor?
Listopad 19, 200915 r Nám manuální klimu a buď je zapnutá a jde furt, nebo nejde protože je vypnutá. Nic víc, žádná kouzla, žádné vychytávky a technicé vymoženosti ! Upraveno Listopad 19, 200915 r od dick
Listopad 20, 200915 r Musí vypínat.Teplotní spínač F38, ovládá elektromagnetickou spojku N25 při příliš nízké venkovní teplotě, při 2°C do MR 99, při 0°C od MR 00, zapne při 5°C.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.