Hics Vloženo 29. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2009 (editace) Taxem se dnes konečně ukecal a pustil sem se do dlouhom plánovaný akce - generální vypucování světlometů. Přededesílám, že to neni žádná prdel. respektive je, až na demotáž akrylátovýho krytu. ten je vlepen do korpusu světlometu "oknařskym tmelem" - používá se k lepení autoskel a je to prevít. Drží, jak helvítská víra a jediná cesta, jak kryt uvolnit je začít z rohu šroubovákem a dlátkem v mezeře odškrabávat gumu a postupně se dostat až na dno usazovacího žlábku v korpusu ve kterém je přitmelen kryt. těžko se to popisuje, ale je to jebačka a ještě tekonc mě bolej pazoury. postupně se v "dolování pokračuje za postupnýho zahřejvání horkovzduškou příslušných partií. Vhodný ne nejprve udělat celou vrchní hranu a pak spodek. Tam logicky narazíte na uplně nejvíc nejhorší flek - modří již tuší - ano, ohyb kolem ostřikovače. to je part pro opravdu tuhé nátury a v tomto bodě sem si říkal, co sem to za kokota, že sem se do toho pouštěl... pokud se vám podaří uvolnitt podstatnou část krytu z korpusu, zbytek jde již vytrhonout. Na přiloženejch pikčrech je vidět, vše potřebné - doporuču foto zaflákanýho kapesníku - to je jen z jednoho světlometu a jen z akrylátovýho skla. zhruba stejnou dávku nahrabete na chromových krytech a čočkách a parabolách... A dovolím si vsuvku - pročpak se asi světlomety tak zasíraj? kudy se tam dostává kentus? jářku - vysvětlení o5 na fotkách - každý světlomet je vybaven ventilačním otvorem - ten je jen tak pro pořádek vybaven jakousi gumovou hadičkou ve tvaru plochého U. jedná se o nástavec, který má plnit funkcj filtračního kolene, aby mohhl světlomet "dýchat" ale nedostával se do něj bordel. Hovno!!! bordel se tam dostává jak kudla do másla. Nouzově sem ústí zatlumil molitanem, ale ideální řešení vidim v podobě nějakého papírového filtříku na hadičce. Něco vymyslim a dám vědět. A dále - zbejvá vlastně už jen vypucovat drážky a okraj krytu od poovodního tmelu, naflákat do drážky přísušné množství tmelu nového, sesadit, zafixovat původními svorkami a je to. Kdo je perfekcionista, nechť si natře těsnící gumy kolem deklů žárovek silikonovym olejem a kdo je ještě větší magor, nechť si při té příležitosti vymění mlhovkovou H3 za HID H3. Světlo má pak stejnou barvu, jako hlavní Xenon a je báječně vidět - sozřejně se musí světlo znovu seštelovat a to nejen mlhovky - ty musi vo pid dol ale i potkavaci svetla, pac se diky demontazi a z5ny montazi mirne rozhodi. Jedna se jen o mechanicke serizeni, ne o elektronicke. Výsledek... svítí to jako královna.... co královna, jako carevna!!! To nemluvim o tom, že světlomety krásně omládly. ještě by to chtělo zalapovat a vyleštit ťukance od kamínků a budou zcela jako noje, ale to next step... EDIT: Sorry - koukám, že se pikčry uplodly v nějakym divnym pořadí, taxi ho kontextově přerovnejte dle textu... .-) BTW - auto je 4 járy starý...neumim si představit, v jakym stavu jsou světla u těch prvních Supů... EDIT II - sem se f tom ajfru utuk - tema ma byt v sekci EXTERIER - tedy pokud by to moderator prehodil... THX... Editováno: 2. leden 2010, autor: Luďa Myslím, že vhodnější sekce bude EXTERIER než interier. Takže přesouvám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelSv Vloženo 30. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2009 Jak dlouho si to dělal? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
super(b)man Vloženo 30. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2009 Tak to jsi borec,smekám před Tebou!!!! P.S. díky za prima návod jak na To. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Laras Vloženo 30. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2009 hmm, pěkná práce! nemas foto pred a po cisteni? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hics Vloženo 30. Prosinec 2009 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2009 Makal sem na tom od cca 10:00 do nějakejch 18:00. F tom je jedna polífka - na místě a nějaký zevlování - asi hodku . čas je vč odstrojení nárazníku a demontáže světel.Jinak - bez slušný dílny bych se po zkušenostech do renovace nepouštěl. Jinak - těm, co se do toho budou chtít pustit - zapoměl sem uvýst, že dost velkej spoleh je to akrylátový plexi. Vydrží neskutečně mnoho a to je opora, páč se za něj dá vzít a částečně utrhnout a vypáčit to, co by se muselo jinak vydloubávat. Druhý světlo už je pak v pohodě... :-) Kdyby ty šmejdi prodávali nenastrojenej korpus světla za rozumnej peníz, tak by tahle šaškárna nebyla vůbec nutná, ale ten ranec, co za to chtěj je fakt dechberoucí drzost... Foto před a po nemam, ale ať se propadnu do muslimskýho Bulharska, jestli to nejni zatraceně poznat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petik Vloženo 30. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2009 jako dobře ty... Fakt dobrá jebačka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Morfeus.one Vloženo 1. leden 2010 Sdílet Vloženo 1. leden 2010 Makal sem na tom od cca 10:00 do nějakejch 18:00. F tom je jedna polífka - na místě a nějaký zevlování - asi hodku . čas je vč odstrojení nárazníku a demontáže světel.Jinak - bez slušný dílny bych se po zkušenostech do renovace nepouštěl. Jinak - těm, co se do toho budou chtít pustit - zapoměl sem uvýst, že dost velkej spoleh je to akrylátový plexi. Vydrží neskutečně mnoho a to je opora, páč se za něj dá vzít a částečně utrhnout a vypáčit to, co by se muselo jinak vydloubávat. Druhý světlo už je pak v pohodě... :-) Kdyby ty šmejdi prodávali nenastrojenej korpus světla za rozumnej peníz, tak by tahle šaškárna nebyla vůbec nutná, ale ten ranec, co za to chtěj je fakt dechberoucí drzost... Foto před a po nemam, ale ať se propadnu do muslimskýho Bulharska, jestli to nejni zatraceně poznat... jsi sikula ale chci se zeptat zda nemas ted problem s vlhkosti ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hics Vloženo 2. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 2. leden 2010 dobra otazka... nicmene, od akce jsem nalital cca 400 km a zatim bez jedineho naznaku zamlzeni a to i za situace, kdy mam molitanem pripozacpany ty vetraci pruduchy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal25 Vloženo 2. leden 2010 Sdílet Vloženo 2. leden 2010 Ak tam máme všetci ten odvetrávací otvor ako je možné že niekomu sa svetlá orosievajú a niekomu nie? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hics Vloženo 4. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 4. leden 2010 Nespíš by bylo vhodné zkontrolovat jeho propustnost - může se stát, že je ústí kolena příliš namáčknuté na tělo světlometu, což je méně pravděpodobná varianta. Spíše bych věřil tomu, že se do světlometu někudy dostává vlhkost. Po předchozích zkušenostech bych se příliš nedomníval, že bude zatékat kolem skla - spíš bych se zaměřil na servisní otvory a niveační šrouby. tak či onak - rozhodně je nutný světlomet celý demontovat a pořádně prozkoumat někde v dílně. Pokud zatejká niveačními šrouby, tak je to prooser...celková demontáž světlometu vás nemine.... (asi si tim začnu přivydělávat.... už f tom mám značnou praxi.... :-) ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PutiN Vloženo 5. leden 2010 Sdílet Vloženo 5. leden 2010 Ak cces vylestit od kamienkov,kup si xerapol.Ms tam prilozeny aj 2500 vodny brusny papier torchu to tym vyhladis atym xeraplom uplne zalestis,vyzera toako nove a stoji to 12e. Fakt odporucam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pajk85 Vloženo 5. leden 2010 Sdílet Vloženo 5. leden 2010 Ten plastovej předek - nesundává se to i po zahřátí v troubě na 80 stupňů? Někde jsem to slyšel. Mohlo by to jít potom převelice snadno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hics Vloženo 5. leden 2010 Autor Sdílet Vloženo 5. leden 2010 Tak to nevim.... jako pojivo se používá samovulkanizační guma - ta samá, kterou používaj sklenáři k lepení autoskel a neměl sem pocit, že by mělo zahřátí nějakej zásadní vliv na polevení spoje. spíš je to dobré pro případ namáhaného plastu, že nepraskne, ale ta guma i při teplotě kolem 60-70 grádů drží pekelně... víc ohřívat se mi to nechtělo - trochu blbě se to pak drží... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 13. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2010 Boha jeho všechna čest ... mám na dlouhé zimní večery co dělat :-) jinak do odvodu tepla ze světla jsem po přečtení okamžitě upravit staré KN napoštěné olejíčkem a napáchám to tam zítra :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomASS! Vloženo 18. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 18. Červenec 2010 Ak cces vylestit od kamienkov,kup si xerapol.Ms tam prilozeny aj 2500 vodny brusny papier torchu to tym vyhladis atym xeraplom uplne zalestis,vyzera toako nove a stoji to 12e. Fakt odporucam Já si to teď pořídil a teda nic moc, nevím, dělal jsem to jen tím hadříkem, brusnej papír jsem nepoužil to jsem se bál, ale je fakt že teda málem mi upadla ruka a výsledek skoro není poznat, ještě to zkusím ruční leštičkou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 25. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2010 Zkoušel někdo na vyleštění toto? http://www.svspraha.cz/svspraha/eshop/5-1-Sady-na-renovaci-svetlometu/0/5/190-VELKA-Sada-na-renovaci-cirych-svetlometu-tvrzenych-plastu-plexiskel-a-barevnyc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom.faktor Vloženo 7. Září 2010 Sdílet Vloženo 7. Září 2010 Jako s-laik se zeptam- Neslo by tu cocku xenonu a mlhovky vyndat zadem? Musi to tam prece drzet na nejakych sroubech, coz? Taky bych pocistil, ale do tohoto fakt nejdu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stivinek Vloženo 10. Září 2010 Sdílet Vloženo 10. Září 2010 dobrý den, nechci zakládat nový topic tak doufám že to nebude autorovi vadit... potřebuji nebo spíš chci si koupit levý světlomet, mám ho zašedlej a neni to hezké ... mám nabídku koupit světlomet za 3000Kč nepoužitý, chtěl bych se zeptat jestli je to dobrá cena a jestli se nemohu třeba nachytat tím, že bych musel pak ještě něco dokupovat nebo jestli pak nebude problém v seřizování zárovek -... vůbec tomu nerozumim, popřípadě na co si mám dát poroz při koupi, dekuji stivinek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom.faktor Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 Rekl bych, ze zalezi, jestli mas xenony nebo h7? Kazdopadne za 3t je to dobra cena, ze by to nove svetlo bylo nalozene zarovkami nebo dokonce xen vybojkou bych za tu cenu nepredpokladal, proste stare ven z auta, vyndas z nej to, cim svitis a das to do toho noveho svetla....Jen bych pred koupi vizualne zkontroloval stav nove vs stare, abys nezjistil, ze to, co s tam nechal jaksi neladi vizualne s tim novym... A jdes pro druhe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stivinek Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 Díky našel jsem toto http://www.autokelly...HT=0|SD=0|ST=0| mělo by to být ono, že ? Jenou jsem četl, že někdo vyměnil světlomet a pak byl problém s naklápěním žárovek, že je tam nějaké čidlo nebo co a že je problém to pak poštelovat. Jinak teda jedná se pouze o tělo světlometu nebo by se k tomu měla dodat nějaká kabeláž nebo něco podobného? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 To je ale bez ostřikovače světel. Ty ho nemáš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stivinek Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 nemám, mam obyčejnýho supa... ještě bych chtěl vědět, že když plánuju koupit časem xenonový žárovky (takové ty sady jak jsou kolem 2000kč) tak jestli nebude problém v tom světlometu, můžu to dát do tohoto obyčejného viď ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 Aha! Tak to jo. Můj názor je, že HID xenonové sady do auta nepatří. Budeš zbytečně oslňovat. Jinak k tomu nic nepotřebuješ. Koupíš sadu a namontuješ. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stivinek Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 Myslíš, že dodělávané xenony jsou na prd nebo celkově, že bys xenony vůbec nepoužíval nikde. Jsem někde četl, že právě xenony jsou pro oko daleko přijatelnější než obyčejné světla. Nevím no, takže se koupí pouze obyčejný světlomet a namontuje. Když bude s ostřikovačem tak by to nemělo vadit ne ? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 11. Září 2010 Sdílet Vloženo 11. Září 2010 Originál xenony mají automatické naklápění. Světla se naklápějí v závislosti na zatížení vozu a na jízdě. Dodělávané sady tohle nemají. A xenony musí mít ostřikovače. Originál xenony jsou super ale dodělávané HID sady podle mě do auta nepatří. Je to můj názor a možná spousty jiných. Mě to večer oslňuje a když někoho takového potkám tak mu tam ty mé dálkové nechám puštěné ať si taky užije! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.