Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o informaci, zda jste již kupoval výše uvedené příčníky na hagusy (ke Škoda Yeti)? A jaké máte zkušenosti (popř. které jste nakonec koupil)?

Děkuji moc V.Š.

Zdravím, zatím jsem se k tomu nedostal (respektive jsem nemusel :) ). Hodlám kupovat příčníky hlavně kvůli převážení lodí, takže mi je stačí koupit až někdy v březnu. Ale jak jsem napsal výše - vezmu ty 1350mm dlouhé a případně je lehce zkrátím. :palec2:

• o 3 týdny později...
Vloženo (editace)

Ták, pokud by někdo řešil stejný problém se zapůjčením příčníků na hagusy pro Yetiho, tak hlásím, že na Vysočině je půjčují v Horáckém autodružstvu ve Velkém Meziříčí za 35,- Kč/den...

Editováno: , autor: martineQ
Vloženo

Pro šindyho:

tak příčníky Menabo Brio jsem dneska namontoval, jde to zcela bez problému a už jsem i vezl cca 40-ti kg loď a také v pohodě. Takže prozatím můžu jen doporučit.

Ještě pro zajímavost - mám příčníky 1350mm dlouhé a myslím, že jsou akorát - zkracovat je tedy nebudu. Boční přesah vypadá takto:

http://forum.skodahome.cz/uploads/1300201465/med_gallery_44518_59_35003.jpg

A ještě jednou odkaz na prodejce (i dovozce):

http://www.hobbycar.cz/engine.php?lang=cz&viewd=1&idin=%28id=3555%29

Vloženo

Pro šindyho:

tak příčníky Menabo Brio jsem dneska namontoval, jde to zcela bez problému a už jsem i vezl cca 40-ti kg loď a také v pohodě. Takže prozatím můžu jen doporučit.

Ještě pro zajímavost - mám příčníky 1350mm dlouhé a myslím, že jsou akorát - zkracovat je tedy nebudu. Boční přesah vypadá takto:

http://forum.skodahome.cz/uploads/1300201465/med_gallery_44518_59_35003.jpg

A ještě jednou odkaz na prodejce (i dovozce):

http://www.hobbycar.cz/engine.php?lang=cz&viewd=1&idin=%28id=3555%29

Ahoj, mnohokrát děkuji za tvoji informaci i s fotkou, vypadá to fakt dobře, jdu do nich taky. Ještě jednou díky Šindy

• o 2 týdny později...
Vloženo

Díky za odkaz.

Výhoudu těch lyžin co jsou mezi hagusy je, že nepotřebují žádný montážní kit. A jsou tedy o něco levnější.

A podle těch fotek vypadají ty mezi hagusy na Yetim moc dobře. :palec2: Asi koupím ty mezi.

Které lyžiny se líbí Vám ostatním nejvíce s těchto tří na Yetim ???

http://www.autoalarmy.sk/katalog/stresne-nosice-a-prislusenstvo/stresne-nosice/skoda/yeti/5-dverove-suv-s-lyzinami-2009-2010/'>http://www.autoalarmy.sk/katalog/stresne-nosice-a-prislusenstvo/stresne-nosice/skoda/yeti/5-dverove-suv-s-lyzinami-2009-2010/

http://www.autoalarmy.sk/katalog/stresne-nosice-a-prislusenstvo/stresne-nosice/

Vloženo

Na ty mezi hagusy totíž není potřeba montážní kit. PRORACK S45 - nosiče medzi lyžiny

U těchto dvou ostatní je potřeba montážní kit. A tudíž se cena zvýší i nějakých 40EUR nebo 1000Kč.

PRORACK S6 - uzavreté nosiče

PRORACK S16 - nosiče s presahom

+

Montážny kit - K 328

Vloženo

Dle mě jsou nejhezčí ty zapuštěné příčníky. Vzhledem k tomu, že Yeti je dost vysoký, budou i praktické ale ta cena je pro mě dost divoká. Na předešlou Fábii jsem si příčníky dělal sám s tím, že ve Ferocentru jsem nechal tak stovku a doma v dílně tak čtyři hodiny svého volného času. O jejich bezpečnost se vůbec nebojím, jejich montáž na auto je ale trošku delší ( nasazuji je tak dvakrát do roka ). Porovnávat vzhled s originálními se ani neodvažuji, ale za ty prachy!.

Vloženo

To je pravda, o prachy jde především.

Ale co, nekupuju to na 1rok.

Bohužel dílnu nemám a asi i kdybych měl tak bych to i tak nezvládl.

Závidim šikovnost druhých.

lol

• o 2 měsíce později...
Vloženo (editace)

Příčníky Whispbar mám cca rok, pokud jde o spotřebu, hluk a vzhled jsou skutečně skvělé. Trochu mě zklamalo uchycení, protože ten plastový konec se při silnějším dotažení šroubu prohýbá a pak nejde nasadit víčko. V tomhle byla zahrádka na OI bez hagusů mnohem lepší protože to uchycení kov na kov bylo dokonalé. Vozím na tom kolo a ty plastové konce jsou místem kde se to nejvíc prohýbá. Ale vzhledem ke slíbenému zatížení doufám, že vydrží.

Martin

Editováno: , autor: mbunting
Vloženo (editace)

Džus,

na Yetiho jsem pořídil Thule Rapid Crossroad 775.

post-7759-0-82607200-1307650299_thumb.pn

Dřív jsem měl nosič od Neumanna na Octavce II před FL (sedan). Ale nějak blbě držel takže jsem šel do Thule a pak na OII FL kombi a teď ho mám na Yetikovi.

Příčníky stále stejné jen měním patky. A ty poslední co teď mám jsou univerzální a tak je může používat jak na OII tak i na Y - odzkoušeno.

Box mám Thule Excellence.

Na OII sedanu to kolem 100km/h za deště/sněžení pěkně hvízdalo na OII kombi, Y a A6 avant to nehvízdá.

Jednoduchá, rychlá a čistá montáž. A drží fakt dobře. Do origo ŠA bych nešel už kvůli těm šroubům a ted design se mi moc nelíbí. A co až změním auto?

P.S. uvedená kombinace vyzkoušena na OII při 160 km/h a na A6 při 180 km/h.

P.P.S. Stínovej tchán mi upravil zámky, takže mám vše na jeden klíč!

#petshop

Editováno: , autor: petshop
  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Tak jsem si na střechu koupil příčníky. Říkal jsem si, že podpořím českou výrobu a objednal jsem Hakr. Sestavení jednoduché a montáž taky. Montáž byla raz dva, protože namontovat to vůbec nešlo. Ty fórové patky co přitlačují zamykací třmeny k podélníku vyskočí při utahování ze zarážky a odpadnou na střechu. Volám tam, co s tím.

Poslali mi novou sadu, která na podélnících držela asi 30 km. Nemít náklad pro zichr přivázanej taky k podélníkům, tak dnes běhám po soudech za způsobenou nehodu. Ty "vylepšené" patky za jízdy odpadly na silnici. Ani jsem je nehledal.

Nyní mám Thule. Jsou hlučné, ale bezpečné.

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

tak příčníky Menabo Brio sem včera objednal a dneska přišly, problém je v tom že aute je pořád ještě na prodejně snad prej budou SPZ ve čtvrtek.... :prc:

yetik je doma a odskoušeno, seděj perfektně.... za ty prachy dobry... :palec2: kluci díky za rady lol no trochu to píská, možná by pomodlo ucpat tu spodní díru , nahoře je guma ale dolu ji nedávaj...

Editováno: , autor: hadak11
  • o 1 měsíc později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Hezký večer.

Já jsem namontoval tyto příčníky (Whispbar Rail bar S45) a zatím můžu říct, že jsem s nimi navýsost spokojený. Na Oktávce jsem měl hranatý profil, který strašně hučel a na spotřebě jsem to taky poznal. Tyhle jsou tiché, spotřebu nijak nezvyšují a ani opticky nijak neruší.

Později třeba přidám nějaké postřehy z delšího provozu.

Tak se zatím mějte...

post-60696-0-02087700-1327598642_thumb.jpost-60696-0-39664500-1327598643_thumb.jpost-60696-0-81099800-1327598644_thumb.jpost-60696-0-57892400-1327598646_thumb.jpost-60696-0-86810200-1327598647_thumb.j

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...