Přejít na obsah

Názory na Škodovku


Host Makyn20

Doporučené příspěvky

Když si tak pročítám tyto stránky, tak mě tak nějak napadá otázka: Myslíte si, že takovéto stránky mají i uživatelé jiných značek nebo je škodovka tak poruchvá, že potřebuje aby jejich uživatelé tady řešili závady. Ani náhodou se nechci nijak navážet do škodovky ani do těchto stránek, protože po facelitu vypadjí fakt dobře :palec2: Já osobně mám Fabii II, už taky byla na reklamaci s pár menšíma vadama tak nějak musím přemejšlet, jestli kdybych se rozhodl pro jinou značku, jestli by to bylo jiné. budu vděčnej za Vaše názory. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Každa znaška ma svoje slabiny. Ale človel sa musi zamyslieť nad tym že kolko škodoviek beha na CZ/SK cestach a o kolko menej rôznych zahraničnych značiek. Tym padom je aj väčši vyskyt rôznych poruch. Ked si toto uvedomime tak tie škodovky su celkom dobre autička.

(Ale toto je moj osobny nazor)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemyslím si, že Škodovka vyniká nějakou vyšší poruchovostí a navíc na těchto stránkách se neřeší jen poruchy. Najdeš tady i kladné ohlasy. My ve firmě používáme pro služební účely jen Fabie combi a to co ty auta si během svého života zkusí, tak do takového extrému se běžný uživatel nedostane. Pro výkon naši profese ty auta často musí jezdit mimo zpevněné komunikace, pohybují se po prašných cestách v lomech, tahají přívěsy s těžkými vzorky do zkušeben, atp. A když to tak sleduju, protože sám mám jednu nastarosti, tak krom výměny oleje a běžného servisu ty auta šlapou jako hodinky a ještě nikdy se mi nestalo, že bych někde nedojel, díky vážné poruše. Já sám, když jsem si vybíral auto, tak jsem nehleděl jednostraně, že si koupím Fabii, ale z celého výběru nejlépe odpovídala tomu, co jsem potřeboval. Jestli máš zájem klidně si pročti forum Hyundai např. sekci I30 a hned zjistíš, že taky se tam řeší hooodně zajímavé závady. Jak se tady psalo výše, je to komplikovaný stroj a jezdí jich hodně a ne vždy se sejdou tak kvalitní díly, aby u všech aut, které jezdí fungovaly naprosto bezporuchově. Důležité je, aby v případě závady, ta byla odstraněna ve prospěch zákazníka, protože ten v budoucnu si bude chtít opět koupit auto a v dnešní době je konkurence veliká. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj čtu zajímavé názory a musím s váma souhlasit. Akorát mě trochu rozhodilo, že u novýho auta může dojít k vrzání přístrojovky a dalším konstrukčním-malicherným chybám jako jsou různé cvrčkové v interiéru a to se nejedná jenom o mojí Fabii dělají to i jiné. Jinak musím zaklepat, že mě taky ještě nikde nenechala. Nevíte ještě jak to vypadá s kvalitou motorů HTP? protože jsem zaslechl nějaké názory že odcházeli hlavy a katalizátory ale to bylo asi u jedničkové F.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, je fakt, že něco jsou malichernosti, ale zase na druhé straně, v dnešní době se již nepreferuje kupovat auto jako kdysi na 15 a více let, dneska podle mě už se jedná o spotřební zboží a taky tak se k tomu přistupuje. Nedávno jsem měl možnost se svézt v mercedesu tř. B, auto pěkné, ale cosi občas rezonovalo někde pod sedadlem a to by si člověk řekl, že pro takovou značku by tyto věci měly být cizí. K tomu praskání hlavy válců u HTP - je tady na to nějaké téma založené. Jinak jako služební máme 2 HTP a fungujou bezproblému, takže zřejmě to opět bude asi jen náhodný model.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z řešení závad na škodovkách na tomto fóru nemůžeš vůbec ale vůbec vycházet a dělat nějaké závěry. Toto fórom je jedno z nejvypracovanějších a nejrozšířenějších mezi motoristy. A teď považ, že někde na fóru řeší závady třeba nějakém Nissanu, který u nás jezdí třeba 3 roky a je jich v evidenci registrovaných 2-3 tisíce a srovnáváš to s řešením závad zde na fóru Octávek, kterých jsou statisíce snad někdy už od roku 96 nebo kolik. Z toho jasně plyne zkreslejucí iluze o poruchovosti vozů Škoda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já myslím,že Škoda jsou docela dobrý auta.Když jsem ještě dělal francouze a italský auta,tak bych řekl,že to bylo mnohem horší.Škodovka je podstatně lepší,není tak poruchová.Řekl bych že vzhledem k ceně,dostupnosti dilů a informací je to v pohodě.Bohužel žádný auto není 100%. ;)

Editováno: , autor: Honza 29
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden čas jsem trávil i na foru Peugeot a musím říct, že závady se řeší všude a není to pouze věc škodovek. Navíc si musíme uvědomit, že je to nejpočetnější značka jezdící na našich silnicích, proto i procentuální vyjádření závad bude samozřejmě také větší. Navíc zde na foru, které mi opravdu přijde nejpropracovanější, najdeme i rady a pochvaly na naše vozy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...