Moa Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Ahoj, jak byste, prosím, řešili tuto věc: píchl jsem na dálnici cca 100 km před cílem, nahodil dojezdovou rezervu a dojel do nejbližšího servisu. Tam zjistili, že guma je už nepoužitelná, dali mi novou. Stávající obutí je Conti Premium 2, 215/60 R16 95 H, najeto 50 tis. Nová guma je Conti Premium 5, 215/60 R 16 99 V XL. Čili alespoň na jedné nápravě aby byly stejné, tzn. dokoupit jednu, nebo koupit 3 a vyměnit vše? Staré mají vzorek cca 4 mm, ale čert je vem. No ale co ta zátěž 99, není to na motor 1,2 zbytečně moc? nebude to třebas moc drncat? Co dělat? Dík za příp. odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moa Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 (editace) Omluva: příspěvek měl jít do tématu "Jaká kola a letní pneu můžu dát na Yetiho". M Editováno: 5. Červen 2018, autor: Moa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Přesunuto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Ja bych koupil jeste jedno kolo a na nej novou pneu. 4 mm je jeste dost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Závisí i na stáří, pokuď jsou starší a plánuješ si auto ještě nějakou sezonu nechat, je lepší koupit nové všechny a raději jezdit na nových sám, než to s novými prodávat. Na gumách pokuď jsou love, bych nešetřil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moa Vloženo 6. Červen 2018 Sdílet Vloženo 6. Červen 2018 (editace) Dík za tipy, oběhl jsem nekolik p-servisů, prvně jsem byl v autoriz. škodováckém, prý není problém s hmot. indexem, ale pneu musejí objednat a neví, zda bude za 14 dní či za měsíc ( už aby přišla zase nějaká krize, lidi mají prachy a obchodníci jsou nafrnění). V posledním (pátém) pneuservisu mi gumu objednali z Německa do tří dnů, že není problém s tím, aby na jedné nápravě byly 215/60 R16 95H a na druhé 215/60 R16 99V. Tak jsem nato kývl, pak ty nové nechám hodit na předek a bude klid. Naposledy jsem píchl gumu ještě na Š 105 v roce 1993, od té doby nic, a vidíte, co může člověka potkat... Pokud by ale tenhle interval vydržel, beru to. Jinak na gumách jsem nešetřil nikdy, ale auto má 3,5 roku, tzn. letní pneu mají asi 30 - 35 tis, myslel jsem, že by mohly ještě nějaký čas vydržet, když jsem prodával Roomstra, měl 95 tis. a letní Dunlop Sport SP 01 měly 70 tis. a ještě by chvíli vydržely, nejsem závodník a auto spíš šetřím. Editováno: 6. Červen 2018, autor: Moa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 Ahoj, ať nezakládám nové téma, tak dám dotaz sem a snad mi ještě někdo odpoví :-) Chci si nechat 16tky co mám na autě na zimu a koupit 17tky. Nejlépe origo škoda. Jak to je s ET? Kolik má být na 17" kolech? Našel sjem třeba krásný R17 7J ET 50. A pneu má být 225/50, nedoporučuje se i jiná velikost? 225/45 už bude moc tenký? Díky za rady :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 Proč se nepodíváš do svého velkého techničáku? Tam máš vypsány všechny povolené rozměry na tvoje auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 No tak všechny tam zaprvé nebývají a za druhé ho nemám :-) je v leasingovce. Možná někde najdu kopii. Ale tam je napsáno i ET a J? Našel jsem hromadu kol, ale většinou to je ze superbu nebo octávky. Třeba nový disky Škoda Fresh ale jsou 6J a ET45. Tak nevim jestli to není už tenký? A vim že u 16tek je ET45. Je to stejný u všech rozměrů nebo se s rozměrem zvedá i ET? Aby to nebylo pak moc zapuštěný a podložky dávat nechci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 Tak si nech poslat kopii - samozřejmě, že tam jsou zapsané všechny výrobcem povolené rozměry (včetně ET a šířky a průměrů disků) pro dané konkrétní auto. Jiné na něm nesmíš legálně použít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 Na OI jsem měl zapsaný jen ty na kterých vyjelo z výroby, takže jsem pak jiný rozměr na zimu dopisoval. Takže proto moje skepse :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 225/50 R17 na kolech 7,0Jx17" ET45 205/50 R17 na kolech 6,0Jx17" ET45 Pokud nemáš zapsáno, budeš s tím mít problémy. Už se to tady v tomto tématu řešilo. Tak si ho projdi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 jo a ET 45, takže stále trvám na dotazu jestli ET50 bude problém a jestli jdou víc ven nebo dovnitř, protože ET45 moc k dostání nejsou a na stk ET neřeší :-) Mě teda koukají vždy jen na rozměr pneu - já to řeim neboj, aby to bylo legální, koukal jsem že tu jsou experti co tam dávají i 20" ale to se mi naštěstí ani nelíbí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 ET jsem tam zapomněl napsat, takže jsem to doplnil. Obecně k ET - čím větší kladná hodnota ET (zális), tím víc je dané kolo schované v blatníku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
huskye Vloženo 3. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 3. Červenec 2018 38 minutes ago, Pawouk said: ET jsem tam zapomněl napsat, takže jsem to doplnil. Obecně k ET - čím větší kladná hodnota ET (zális), tím víc je dané kolo schované v blatníku. Aha, díky moc, takže max 45, těch bohužel zrovna nikde moc není. Jdu pátrat :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Bílý Vloženo 15. Březen 2019 Sdílet Vloženo 15. Březen 2019 Zdravím všechny, kolega z Německa se na mne obrátil s dotazem. Má Yeti 2L, 4x4, r.v.2013, v provozu od 01/2014. Chce dát na auto kola GEMINI 7,5Jx18", ET 51. (https://www.eskoda-shop.cz/rozmer-R18/5937-Kolo-z-lehké-slitiny-GEMINI-7-5Jx18-5E0071498E-HA7). Určená pro Octavia III. Dotaz zní, zda a jakým způsobem se dají tyto kola a rozměr zlegalizovat, resp. dostat nějaký doklad, který by akceptovala německá TÜV. Umíte s tím někdo poradit? Ptal jsem se v pneuservisu a neměl jsem úspěch. Díky předem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K.Arno Vloženo 15. Březen 2019 Sdílet Vloženo 15. Březen 2019 Dost dobře nechápu dotaz. Proč zjišťovat jak se něco dělá u nás, kdy to chce kolega udělat v Německu a tam to určitě bude fungovat jinak. Určitě bych se neptal tady, ale přímo na TÜV. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jiří Bílý Vloženo 15. Březen 2019 Sdílet Vloženo 15. Březen 2019 Před hodinou, K.Arno napsal: Dost dobře nechápu dotaz. Proč zjišťovat jak se něco dělá u nás, kdy to chce kolega udělat v Německu a tam to určitě bude fungovat jinak. Určitě bych se neptal tady, ale přímo na TÜV. Jestli jsem napsal něco nesrozumitelně, doplním. Byl jsem požádán, zda se nedá v Česku sehnat nějaký dokument (dtto typový list jako dělají non-OEM dodavatelé, příp. jiný), neboť v Německu mu nikdo nepomohl (oficiální dealer) a poradili mu, ať zkusí poptat někoho v Česku. To je celé. Pokud to již někdo řešil, budu rád za radu. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malé zvíře Vloženo 15. Březen 2019 Sdílet Vloženo 15. Březen 2019 Pokud vím, tak Škodovka typové listy moc (= vůbec) dávat nechce. Takže buď to zkusit přímo u ŠA s tím že jej nejspíš pošlou do háje, nebo sehnat kola od jiného výrobce se stejným rozměrem, nechat tento rozměr zapsat a potom obout na ty vysněné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pája66 Vloženo 16. Březen 2019 Sdílet Vloženo 16. Březen 2019 Pro škoda yeti jsou povoleny pouze disky 7J*16 ET45, 7J*17 ET45, 6J*17 ET45, 6J*16 ET50.Jiné kombinace v ČR nejsou od ŠA povoleny.Každý to má ve velkém TP.Povolené pneu a jejich kombinace viz foto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
K.Arno Vloženo 16. Březen 2019 Sdílet Vloženo 16. Březen 2019 (editace) U nás jsem to kdysi řešil, když jsem chtěl kola s jiným ET než bylo uvedeno v TP. Na dopravníím inpektorátu mi tenkrát kola do TP dopisovali. Přesně už si ale nepamatuji jak to bylo. To ale kolegovi v Německu nijak nepomůže, protože auto není v ČR přihlášené. Editováno: 16. Březen 2019, autor: K.Arno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yetimann Vloženo 24. Červen 2019 Sdílet Vloženo 24. Červen 2019 (editace) Zdravím. Máte někdo zkušenost s all 18" na Yetim? Editováno: 24. Červen 2019, autor: yetimann Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petanecek Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 Mám otázku, zda-li je možné prohodit pneu 215/60 R16 95H za 205/55 R16 94H. Tedy o 10 mm menší pneumatiku na větší disk? Je možné, že se to roztáhne a přilne k disku? Jenom si to potřebuji ověřit, zda-li je to moc šílené.... Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 2. Květen 2020 Sdílet Vloženo 2. Květen 2020 (editace) Jak větší disk? Obě pneu jsou na 16" disk. Obě jsou zapsané v TP. Tak proč by to nešlo? Akorát že s těmi nízkými to vypadá blbě, jako moc malá kola ve velkém blatníku. 215/60 R16 jsou podle mě nejlepší, protože jsou z těch zapsaných v TP největši. Jsou i větší než ty co tam jsou zapsané pro 17" disky. Tady jsem měl jednou vedle sebe 16" kola s pneu 215/60 R16 a 205/55 R16: Editováno: 2. Květen 2020, autor: osobne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petanecek Vloženo 3. Květen 2020 Sdílet Vloženo 3. Květen 2020 Já mám na zimních typ 205/55 R16 a na letních 215/60 R16. Proto bych to chtěl dát na ten samý rozměr. (Jde také o finanční důvody, když už to auto má 11 let) Ale mě jde spíše o šířku pneu 205 mm vůči 215 mm pneu na disku dané šířky. Tedy disk pak bude větší o 10 mm, když na disku šířky 215 bude pneu šířky 205. Průměr zde nehraje roli. Index 94 a vyšší. Ale to zde také nehraje roli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.